A szállodaipar kihívásai az Alumni Talk podcastban

Az Alumni Talk podcast legújabb epizódjában a Széchenyi István Egyetem innovációösztönző tevékenységéről, startup programjairól, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karról, illetve képzései kapcsán a turizmus és a szállodaipar aktuális kihívásairól is beszélgetettek  vendégeikkel, Vlasits Gergely szállodaigazgatóval és dr. Dőry Tibor tanszékvezető egyetemi docenssel - tájékoztatta lapunkat a Széchenyi István Egyetem.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karát hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, tudományos minőséget képviselő szellemi központnak tartják a közgazdaság-, valamint a gazdálkodás- és szervezés tudományok területén. A jelentkezési adatok tükrében látható, hogy az üzleti és turisztikai képzésben attraktív, nagy piaci részesedést mondhat magának a kar.

Győr jelentős ipari potenciálja és dinamikus fejlődése pedig biztos hátteret nyújt az angol nyelven is elérhető képzések gyakorlatorientáltságához. A kar vezetése célul tűzte ki, hogy hagyományaikra építve hallgatóbarát, rugalmas és innovatív képzésekkel, nemzetközi környezetben is versenyképes gazdasági szakembereket bocsásson ki. Az Alumni Talk 7. epizódjából kiderül, mindezt hogyan érik el. Vendégeik dr. Dőry Tibor tanszékvezető egyetemi docens és Vlasits Gergely, Széchenyi alumni, szállodaigazgató.

Simon Panka, műsorvezető, dr. Dőry Tiborral és Vlasits Gergellyel beszélgetett. (Fotók: Májer Csaba József)

Az izgalmas beszélgetések többek között arról is szólnak, hogyan tudja ösztönözni a hallgatók vállalkozásindítását és az innovációs szemléletmódot az alma mater, de tükrözve a Kautz Kar színességét a belföldi turizmus legaktuálisabb kihívásaival is foglalkoznak. Az adásból például kiderül, hogyan hat a szállodaiparra az orosz-ukrán konfliktus vagy a pandémia, de a modernkori tehetséggondozás is szóba kerül.

Az epizód IDE kattintva meghallgatható.


Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.
A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház

A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház 

Július 5. és augusztus 17. között Salföldön várják a közönséget.
Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.