A szállodaipar kihívásai az Alumni Talk podcastban

Az Alumni Talk podcast legújabb epizódjában a Széchenyi István Egyetem innovációösztönző tevékenységéről, startup programjairól, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karról, illetve képzései kapcsán a turizmus és a szállodaipar aktuális kihívásairól is beszélgetettek  vendégeikkel, Vlasits Gergely szállodaigazgatóval és dr. Dőry Tibor tanszékvezető egyetemi docenssel - tájékoztatta lapunkat a Széchenyi István Egyetem.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karát hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, tudományos minőséget képviselő szellemi központnak tartják a közgazdaság-, valamint a gazdálkodás- és szervezés tudományok területén. A jelentkezési adatok tükrében látható, hogy az üzleti és turisztikai képzésben attraktív, nagy piaci részesedést mondhat magának a kar.

Győr jelentős ipari potenciálja és dinamikus fejlődése pedig biztos hátteret nyújt az angol nyelven is elérhető képzések gyakorlatorientáltságához. A kar vezetése célul tűzte ki, hogy hagyományaikra építve hallgatóbarát, rugalmas és innovatív képzésekkel, nemzetközi környezetben is versenyképes gazdasági szakembereket bocsásson ki. Az Alumni Talk 7. epizódjából kiderül, mindezt hogyan érik el. Vendégeik dr. Dőry Tibor tanszékvezető egyetemi docens és Vlasits Gergely, Széchenyi alumni, szállodaigazgató.

Simon Panka, műsorvezető, dr. Dőry Tiborral és Vlasits Gergellyel beszélgetett. (Fotók: Májer Csaba József)

Az izgalmas beszélgetések többek között arról is szólnak, hogyan tudja ösztönözni a hallgatók vállalkozásindítását és az innovációs szemléletmódot az alma mater, de tükrözve a Kautz Kar színességét a belföldi turizmus legaktuálisabb kihívásaival is foglalkoznak. Az adásból például kiderül, hogyan hat a szállodaiparra az orosz-ukrán konfliktus vagy a pandémia, de a modernkori tehetséggondozás is szóba kerül.

Az epizód IDE kattintva meghallgatható.


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.