A propagandától a reflexiós marketingig

A Dunakavicsok turisztikai podcast friss adásának első részében az elmúlt időszak turisztikai szempontból releváns eseményeinek - futball Eb, Forma 1 magyar nagydíj, Eucharisztikus kongresszus, vadászati világkiállítás - vendégforgalomra gyakorolt hatását elemeztük.

A podcast két társszerkesztője - Nagy-Szász István és Kovács Balázs – az NTAK statisztikai adatkincsét elsőként élesben tesztelték: mi olvasható ki a számokból, mennyire felhasználóbarát a rendszer, s milyen támogatást ad a napi munkához? Javaslatként felmerült az NTAK adatainak az osztrák Tourmis turisztikai információs rendszerbe való integrálása, mint a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolásának a lehetősége. Az epizód részletesen foglalkozik egy másik témával is, az 1938-as és a mostani évek közötti számtalan analógiával. Meglepő hasonlóságok kerültek elő, hiszen mindkét esztendő egyfajta szakaszhatár volt, mind a magyar, mind pedig a világtörténelemben egyaránt. A korabeli „idegenforgalmi” tervek elemzése alapján a Dunakavicsok műsor szerkesztői ismét bizonyítják: a jövő sikeres receptjéhez a hozzávalók sokszor már a múltban is fellelhetőek voltak.



Az adás második felében - a 23. perctől - a Linz ist Linz turisztikai reklámfilm fogadtatásáról beszélgetnek a szerkesztők. Megtudhatjuk, hogyan kerülhetett pár nap alatt az országos és nemzetközi média figyelmébe egy promóciós kisfilm. Választ kapunk arra is, lehet-e öniróniával, humorral látogatókat vonzani egy városba? Ennek kapcsán meghatározásra kerül a reflexiós marketing fogalma is, amely vélhetőleg egyre inkább átveszi a jövőben a klasszikus turizmusmarketing szerepét.

Az adást 2021. október 21-én délelőtt rögzítették online felvétel keretében. A szerkesztők továbbra is várják a hallgatók észrevételeit a [email protected] címen.

{youtube|id=4PJt6x79LwA}


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.