Mire jó egy fenntartható védjegy a turizmusban?

A fenntartható turisztikai védjegyek globális rendszerében segít eligazodni a Dunakavicsok friss adása. 

A népszerű turisztikai podcast 23. epizódjában a fenntartható turisztikai védjegyek dzsungelébe kalauzolják el hallgatóikat az adás műsorvezetői, Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István szállodás szakember. Az adás elején az Osztrák Utazási Irodák Szövetségének (ÖRV) legutóbbi svájci kongresszusáról hallhatunk első kézből élmény- és szakmai beszámolót. Megtudhatjuk, hogy miként lehet a fenntartható turizmus kívánalmainak megfelelően megszervezni egy konferenciát és tanulmányutat. Ennek kapcsán megismerkedhetünk a Swiss Travel Pass integrált jegyrendszer gyakorlatával, amely a svájci közösségi közlekedési szolgáltatások kedveltségének egyik kulcsa. Az ÖRV kongresszuson elhangzott előadások kapcsán megtudhatjuk, hogy hányféle fenntarthatósági védjegy létezik a turizmus terültén, s miként lehet el-, illetve kiigazodni közöttük?

Megoldásként bemutatják a Fenntarthatósági Turizmus Világtanács, a GSTC védjegy minősítési rendszerének célját és működési mechanizmusát.  A minősítési rendszerek kapcsán aktualitásként hallhatunk még a Michelin Guide zöld csillag védjegye mögött meghúzódó szempontokról, illetve megismerkedhetünk a körforgásos vendéglátás terén a jó konyhai gyakorlatok kritériumaival is. Az adásban hallhatunk még a munkaerő-piaci folyamatokat stabilizálni kívánó szerviz robotok térnyeréséről, illetve az okokról, amelyek miatt a Japánban korábban elterjedt szállodai robotok visszaszorulóban vannak. Megismerkedünk a „munkanélkülivé” vált Churi chan szállodai robotasszisztens sajátságos történetével is. Természetesen ebből az adásból sem hiányoznak a színes történekek, hallhatunk még érdekes és friss Guinness rekordokról is a turizmus területéről. 

 


Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.