Mire jó egy fenntartható védjegy a turizmusban?

A fenntartható turisztikai védjegyek globális rendszerében segít eligazodni a Dunakavicsok friss adása. 

A népszerű turisztikai podcast 23. epizódjában a fenntartható turisztikai védjegyek dzsungelébe kalauzolják el hallgatóikat az adás műsorvezetői, Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István szállodás szakember. Az adás elején az Osztrák Utazási Irodák Szövetségének (ÖRV) legutóbbi svájci kongresszusáról hallhatunk első kézből élmény- és szakmai beszámolót. Megtudhatjuk, hogy miként lehet a fenntartható turizmus kívánalmainak megfelelően megszervezni egy konferenciát és tanulmányutat. Ennek kapcsán megismerkedhetünk a Swiss Travel Pass integrált jegyrendszer gyakorlatával, amely a svájci közösségi közlekedési szolgáltatások kedveltségének egyik kulcsa. Az ÖRV kongresszuson elhangzott előadások kapcsán megtudhatjuk, hogy hányféle fenntarthatósági védjegy létezik a turizmus terültén, s miként lehet el-, illetve kiigazodni közöttük?

Megoldásként bemutatják a Fenntarthatósági Turizmus Világtanács, a GSTC védjegy minősítési rendszerének célját és működési mechanizmusát.  A minősítési rendszerek kapcsán aktualitásként hallhatunk még a Michelin Guide zöld csillag védjegye mögött meghúzódó szempontokról, illetve megismerkedhetünk a körforgásos vendéglátás terén a jó konyhai gyakorlatok kritériumaival is. Az adásban hallhatunk még a munkaerő-piaci folyamatokat stabilizálni kívánó szerviz robotok térnyeréséről, illetve az okokról, amelyek miatt a Japánban korábban elterjedt szállodai robotok visszaszorulóban vannak. Megismerkedünk a „munkanélkülivé” vált Churi chan szállodai robotasszisztens sajátságos történetével is. Természetesen ebből az adásból sem hiányoznak a színes történekek, hallhatunk még érdekes és friss Guinness rekordokról is a turizmus területéről. 

 


Tűzvész Splitnél – videóval

Tűzvész Splitnél – videóval 

A tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni a lángokat.
Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira

Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira 

Ausztria 2025-ben is izgalmas célpont a magyar utazók számára.
Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán

Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán 

Különleges új sétaprogram az osztrák fővárosban.
Retro fesztivál Opatijában

Retro fesztivál Opatijában 

Június 26-28. között Opatija a retro szórakozás fővárosává válik.
Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában

Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában 

Első ízben mutatták ki a juhhimlőt (variola ovina) a helyi illetékes hatóságok.
Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett

Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett 

Június 17-én a belvárosi Pullmann Hotel hangulatos rendezvénytermében tartotta szezonnyitó eseményét öt Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi szervezet.
Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk?

Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk? 

Az UniCredit Bank Austria idén is elkészítette a nyaralási euró számítását.
Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok

Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok 

Idén minden második magyar készül külföldre utazni legalább egyszer. Az úti célok változatlanok, de egyre többe kerül a nyaralás.
Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás

Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás 

A számok átlagosan 33 százalékos utasszám-növekedést mutatnak.
EIU-index: már nem Bécs a világ legélhetőbb városa

EIU-index: már nem Bécs a világ legélhetőbb városa 

A képen látható, mely város vette át a helyét. És nemcsak Bécs, hanem Calgary és más városok is lejjebb csúsztak az idei listán. Budapest nem szerepel a Top 10 között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.