MTÜ: nagyszabású rendezvényekkel indítják 2022-őt

Februárban és márciusban a turizmus és a gasztronómia területén nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ),  jelentette be pénteken megjelent podcast különkiadásában Guller Zoltán vezérigazgató.  

Elmondta: februárban hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Várkert bazárban a Central European Tourism Forumot, amely a közép-európai régió egyik jelentős szakmai programja lesz, mindez a V4 magyar elnöksége évében. Az egy héten át tartó rendezvényen a közép-európai turisztikai innovációkat, technológiai megoldásokat állítják a középpontba. A rendezvény Európa és Közép-Európa lehetőségeit vizsgálja a turizmus-vendéglátás területén és arra fókuszál, milyen lehetőségek vannak a koronavírus-járvány utáni időkben Európa, Közép-Európa "újraindítására". 

 

Európa, benne Közép-Európa turisztikai újraindítása

Hozzátette, a rendezvényen helyet kap a szállodaipar, a gasztronómia, az egészségügyi turizmus és a rendezvényszervezés is, de "összehozzák" a szakma külföldi és belföldi döntéshozóit, neves szakembereit, akik tudományos konferencián, illetve panelbeszélgetéseken vitatják meg a kérdéseket. A workshopon pedig szakmai szereplők és vásárlók találkozhatnak; ide a visegrádi országokból is érkeznek szolgáltatók és vásárlók. 

500-600 embert várnak a rendezvényre, akiknek valódi ráhatása van arra, hogy Közép-Európában a turizmus az elsők között, a leggyorsabban tudjon talpra állni Európában.

Lesz Michelin-gasztrofesztivál is 
Az MTÜ vezérigazgatója beszámolt arról is, a fórum utolsó napja egy gasztrofesztiválba "fut bele", sikerült ugyanis megállapodniuk arról, hogy a Michelin történetében először többnapos gasztrofesztivált szervezhessenek közösen, amelynek része a Michelin díjátadó-gála is. 
A Michelin-gasztrofesztiválról elmondta, hazai és külföldi Michelin-csillagos séfek, influenszerek mutatják be a magyar gasztronómia sajátosságait, különlegességeit, és kiemelt szerepet kapnak majd a helyi alapanyagok. Komoly hangsúlyt fektetnek majd a vidék gasztronómiájára is, például neves séfek influenszerekkel utazzák be Magyarországot és mutatják be a turisztikai térségeket, helyi ízeket a világ gasztronómia iránt érdeklődő közönségének. Emellett gasztrofesztivált rendeznek a Budai várban is, ahol valamennyi magyar Michelin-csillagos séf és étterem bemutatkozik, de szerepet kapnak a vidéki, magas színvonalon működő éttermek is. 

Budapesti Bocuse d'Or döntő

Guller Zoltán arról is beszámolt, hogy 2022 márciusában Budapesten rendezik meg a Bocuse d'Or európai döntőjét, a zsűri itt választja ki a séfeket, akik csapataikkal a 2023-as döntőben képviselhetik országukat; 2016-ban volt utoljára ez a rendezvény Budapesten. A vezérigazgató szerint ezen az eseményen is Magyarország termékei, kulináris sokszínűsége, turisztikai kincsei kerülnek majd előtérbe, és azért is fontosnak nevezte a rendezvényt, mert magyar séfek százai tudnak tanulni Európa legjobbjaitól.

Forrás: MTI


Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni!

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni! 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.