A járvány előtti forgalom 84 százalékát hozhatja a légiközlekedés

A járvány előtti forgalom 84 százalékát hozhatja a légiközlekedés 

A negatív hatások ellenére folyamatosan bővülő, átlagosan a 2019-es szint 84 százalékát elérő járatszámra számít az idei évre az Eurocontrol. Több légitársaság már most is nagyobb kapacitást kínál a járvány előttihez képest - írja az AIRportal.hu.
Már nem a Covid, hanem a háború írhatja át az idei turistaidényt

Már nem a Covid, hanem a háború írhatja át az idei turistaidényt 

Testvérlapunk, a Privátbankár elemző cikkében alaposan górcső alá vette, milyen szezon várható a világ egyes térségeinek turizmusában a háború árnyékában.
Csaknem a járvány előtti szinten lehet idén az európai légiforgalom

Csaknem a járvány előtti szinten lehet idén az európai légiforgalom  

Az Eurocontrol összegzése szerint az elmúlt évben összességében nem változott jelentősen a légiközlekedés helyzete 2020-hoz képest, bár a javulás vitathatatlan, és idén akár a járvány előtti forgalom 90 százaléka is elérhető - írja az AIRportal.hu.
IATA: 2023-ban már több lesz az utas mint 2019-ben volt

IATA: 2023-ban már több lesz az utas mint 2019-ben volt 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése azt mutatja, hogy 2023-ra visszaállhat a járvány előtti utasforgalom, a 2030-ra korábban várt utasszámot azonban 7 százalékkal vetheti vissza a megtorpanás - értesült az AIRportal.hu.
Rekordforgalom várható a belföldi szálláshelyeken

Rekordforgalom várható a belföldi szálláshelyeken 

Idén is van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban: hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra - nyilatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.
Kevésbé derűlátó az IATA, mint télen

Kevésbé derűlátó az IATA, mint télen 

Az oltási programok lassúsága és a határnyitások elhúzódása miatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) gyengébb idei utasforgalomra számít a tavaly decemberi becsléshez képest, mégis optimista, mert hatalmas igényt mérnek a repülés iránt - írja az AIRportal.hu.
Rontotta előrejelzését az IATA

Rontotta előrejelzését az IATA 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), a korábbiakhoz képest jóval kevesebb utassal és sokkal nagyobb mértékű veszteséggel számol - írja az AIRportal.hu.
WTTC: 111 millió munkavállaló térhet vissza a turizmusba idén

WTTC: 111 millió munkavállaló térhet vissza a turizmusba idén 

Több mint 100 millió munkavállalónak adhat ismét megélhetést világszinten a turizmus-vendéglátás iparága a WTTC legújabb jeletése szerint.
Sok a kérdőjel a szakértők előrejelzésében a KSH adatai alapján

Sok a kérdőjel a szakértők előrejelzésében a KSH adatai alapján 

Elemzők megállapítása szerint a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus.
Durva helyzetre számítanak az elemzők Európában

Durva helyzetre számítanak az elemzők Európában 

Nagyon nehéz első negyedévre készülhetnek Európában a légitársaságok, mert hiába kezdődött el a lakosság oltása, a korlátozó intézkedések még jó ideig érvényben maradnak, a cégek pénze pedig egyre fogy - írja az AIRportal.hu.

5,5 millió utasra számít az idén a Budapest Airport 

A Budapest Airport az év hátralévő részében várható járattörlések és utasszámcsökkenés miatt legfeljebb 5,5 millió utasra számít idén, ezzel módosította a három hónappal ezelőtt kiadott éves prognózisát.

Ennyi utasra számít a Budapest Airport szeptemberben 

Szeptember 1-től minden érkező utas okmányellenőrzésen és egészségügyi vizsgálaton esik át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Azoknak a külföldieknek, akik nem léphetnek be az országba, a tranzitban helyeztek el tábori ágyakat. Az utazási korlátozások bevezetése miatt a tavaszi szintre esik vissza az utasforgalom, a Budapest Airport a közleménye szerint kevesebb mint háromezer utasra számít naponta.

A szállodák sem számítanak már idén szervezett utasokra 

Nem nagyon tartják be a vendégek a higiéniai előírásokat a hazai szállodákban, a tavalyi szint 25 százalékát, ha eléri a budapesti hotelek teljesítménye 2020-ban. Egyebek között ezeket tudtuk meg csütörtökön a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől, Flesch Tamástól egy szakmai webináriumon, amelyet a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete szervezett.

Durva prognózis a német légitársaságtól 

A Lufthansa szerint 2023-ig tart a válság a légi közlekedésben.

„Már ott kell állni a rajtvonalon, nincs mese”  

Két prognózis a nyárra. A biztonság, mint alapelvárás. Rugalmas előfoglalók. Külföldi példák. Apartmanok, vendégházak előnye. Szigetvári Józseffel, a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál, a Szallas.hu vezérigazgatójával elemezzük a jelenlegi helyzetet és a közelgő idei főszezont.

Nyáron: vidék igen, Budapest nehezen elképzelhető 

Rövid előrejelzést kértünk a járvány utáni helyzet megítéléséről Flesch Tamástól, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől. Íme, a prognózis, amely részben derülátó, a főváros esetében azonban kevésbé az.

A jósolt repülőgép-megrendelések értéke 6300 milliárd dollár 

A Boeing keddi előrejelzése szerint a világ légitársaságainak a következő húsz évben 42 730 új repülőgépre lesz szükségük. A legnagyobb amerikai repülőgépgyártó konglomerátum a dél-angliai Farnborough-ban zajló globális légiközlekedési vásáron tette közzé 39 oldalas friss prognózisát. 

Hova utazunk és hol költünk? 

Több mint 100 utazási célpontot vizsgáló kutatást készített a MasterCard, amely szerint várhatóan a világ legnagyobb városaiba irányuló légiutas-forgalom 2011-ben 9,2%-kal, az utasok külföldi költése pedig 14,6%-kal nő. Az e téren tapasztalható növekedés meghaladja a világ GDP-bővülését.

Hová utaznak idén az osztrákok? 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete friss piaci előrejelzésekre, ausztriai kutatóintézetek tanulmányaira, valamint a TOP 10 beutaztató osztrák tour-operátor ajánlatai alapján elkészítette a 2011-es évre vonatkozó trendprognózisát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!