Recept cikkek
A faszenes grillezés tízparancsolata
A séf praktikus tanácsai mellett még titkos, házi BBQ szószreceptjét is megosztotta.
A skandináv harmónia receptje
A hozzávalókat hosszan sorolhatnánk: most egy mennyei csokis kuglófot és a vendégcsalogató tálalást ajánljuk.
8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger
Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.
A hideg és a forró találkozása a Nespresso-val
Ha nyári kánikula, akkor egy tökéletesen elkészített jegeskávé hozhat igazi felfrissülést.
Magyar túrógombóc a Michelin Guide Instáján
Magyar receptet osztott meg a Michelin Guide Instagram oldala: a világhírű kalauz a St. Andrea Restaurant és Kollár Endre séf túrógombócát választotta csütörtöki hírnek.
Magyarországra jön a Cookpad
A Cookpad és az Apróséf.hu megállapodtak egymással a nemzetközi receptmegosztó szolgáltatása magyarországi bevezetéséről.
Nyilvános a cukormentes országtorta receptje
A barackos buboréktorta lett az idén Magyarország cukormentes tortája. A versenyt szervező Egy Csepp Alapítvány honlapján már a recept is nyilvános.
Megvannak a tavalyi év kedvenc receptjei
A NoSalty ma tárta a nyilvánosság elé a 2014-es év hazai Top 10 receptjének listáját, melyet átlagosan havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján állított össze. A listából könnyen látható, hogy a hazai receptkeresők még mindig igen édesszájúak, hiszen a tíz legolvasottabb receptből hat édesség. Azért szerencsére egyre többen veszik figyelembe az egészségüket a főzésnél, hiszen a NoSalty-n szereplő legnépszerűbb alapanyagok egyharmada zöldség, a húsfélék közül pedig vezetnek a csirkehúsrészek.
Bárki megtanulhatja a topséfek receptjeit
Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el. A l'Académie de Gout, vagyis Az ízlés akadémiája nevű portálon negyven híres séf nagyjából ötezer receptje olvasható.
Az vagy, amit megeszel
A NoSalty gasztrooldal nyilvánosság elé tárta a 2013-as év hazai Top 10 receptjének listáját, melyet havi 1,2 millió egyedi fel- használó oldalletöltése alapján állított össze. A listából kiderül, hogy a hazai recept-fogyasztók igen édesszájúak, de az is, hogy egyre többen használnak egészségesebb alapanyagokat, mint az olívaolaj és olyan nem mindennapi hozzávalókat, mint a medvehagyma vagy a koriander.
Honnan ered a tiramisu?
A tiramisu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét.
Receptkönyv és gasztronómiai korrajz
A NetPincér.hu gondozásában elkészült Magyarország kedvenc ételeinek receptkönyve. A kötetben az év elején lezajlott Magyarország Kedvenc Étele szavazás legnépszerűbb ételeinek receptjei szerepelnek kétféle - hagyományos és újszerű – értelmezésben - adta hírül az A Mai Nő.
Száz éves a Gundel
Új ételkülönlegességekkel és számos kulturális programmal ünnepli századik születésnapját a külföldön is méltán nevet szerzett Gundel étterem - írja a Népszava Online. A jeles ünnep alkalmából ezentúl nem csak kulináris, hanem igazi kulturális élményben is részük lesz a vendégeknek: a Gundel mától vidéki múzeumok, és magángyűjtők kincseivel örvendezteti meg látogatóit.
Ó mama receptjei –Egy soproni kitüntetés margójára
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagy gondot fordít arra, hogy a csúcsgasztronómián kívül azok is elismerést kapjanak, akik a tájegység, a nemzeti, népi gasztronómiai kultúrát a mindennapjaikban ápolják.