-A Gundel vendéglő nagyobb, jobb hírverést biztosít Budapest számára, mint egy hajórakomány turista prospektus - ez a mondat nem a Gundel család egyik tagjától származik, hanem a New York Times egy 1939-ben megjelent cikkéből. Az írás publikálása óta hetvenegy év telt el, de a kijelentés a mai napig nem vesztett hiteléből: a Gundel-fogások ma is nemzetközileg ismertek és elismertek.
A siker receptje az, hogy a séfek a kezdetektől a francia konyhaművészet technikáját alkalmazták magyar alapanyagok felhasználásával, megőrizve a hazai konyha tradícióit. Gundel Károly egyszer szerényen csak annyit mondott ezzel kapcsolatban: ők csupán annyit tettek, hogy régi, klasszikus receptek új változatait hozták létre.
- Most is - mint az elmúlt évek során - arra törekszünk, hogy megőrizzük és folytassuk Gundel Károly hagyatékát, és így olyan ízvilágot teremtsünk, amely a magyar sajátosságok mellett magában hordozza és kielégíti a modern igényeket is - mondta Alföldy Tádé. A Gundel nemrég megválasztott ügyvezető igazgatója azt is hozzátette: olyan tervekkel készültek a száz éves évfordulóra, amelyek felülmúlhatják a vendégek korábbi várakozásait. Lesz koncertsorozat Bach-tól a Beatles-ig címmel, képkiállítás a vidéki múzeumok kincseiből és jövő tavaszra megújul a Gundel kerthelyisége is, ahol családokat látnak vendégül gyerekbarát menükkel és programokkal, ám mindezt a magyar pénztárcához szabott árakon. (Népszava Online)