Száz éves a Gundel

Új ételkülönlegességekkel és számos kulturális programmal ünnepli századik születésnapját a külföldön is méltán nevet szerzett Gundel étterem - írja a Népszava Online. A jeles ünnep alkalmából ezentúl nem csak kulináris, hanem igazi kulturális élményben is részük lesz a vendégeknek: a Gundel mától vidéki múzeumok, és magángyűjtők kincseivel örvendezteti meg látogatóit.

-A Gundel vendéglő nagyobb, jobb hírverést biztosít Budapest számára, mint egy hajórakomány turista prospektus - ez a mondat nem a Gundel család egyik tagjától származik, hanem a New York Times egy 1939-ben megjelent cikkéből. Az írás publikálása óta hetvenegy év telt el, de a kijelentés a mai napig nem vesztett hiteléből: a Gundel-fogások ma is nemzetközileg ismertek és elismertek.

A siker receptje az, hogy a séfek a kezdetektől a francia konyhaművészet technikáját alkalmazták magyar alapanyagok felhasználásával, megőrizve a hazai konyha tradícióit. Gundel Károly egyszer szerényen csak annyit mondott ezzel kapcsolatban: ők csupán annyit tettek, hogy régi, klasszikus receptek új változatait hozták létre.

- Most is - mint az elmúlt évek során - arra törekszünk, hogy megőrizzük és folytassuk Gundel Károly hagyatékát, és így olyan ízvilágot teremtsünk, amely a magyar sajátosságok mellett magában hordozza és kielégíti a modern igényeket is - mondta Alföldy Tádé. A Gundel nemrég megválasztott ügyvezető igazgatója azt is hozzátette: olyan tervekkel készültek a száz éves évfordulóra, amelyek felülmúlhatják a vendégek korábbi várakozásait. Lesz koncertsorozat Bach-tól a Beatles-ig címmel, képkiállítás a vidéki múzeumok kincseiből és jövő tavaszra megújul a Gundel kerthelyisége is, ahol családokat látnak vendégül gyerekbarát menükkel és programokkal, ám mindezt a magyar pénztárcához szabott árakon. (Népszava Online)


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.