Száz éves a Gundel

Új ételkülönlegességekkel és számos kulturális programmal ünnepli századik születésnapját a külföldön is méltán nevet szerzett Gundel étterem - írja a Népszava Online. A jeles ünnep alkalmából ezentúl nem csak kulináris, hanem igazi kulturális élményben is részük lesz a vendégeknek: a Gundel mától vidéki múzeumok, és magángyűjtők kincseivel örvendezteti meg látogatóit.

-A Gundel vendéglő nagyobb, jobb hírverést biztosít Budapest számára, mint egy hajórakomány turista prospektus - ez a mondat nem a Gundel család egyik tagjától származik, hanem a New York Times egy 1939-ben megjelent cikkéből. Az írás publikálása óta hetvenegy év telt el, de a kijelentés a mai napig nem vesztett hiteléből: a Gundel-fogások ma is nemzetközileg ismertek és elismertek.

A siker receptje az, hogy a séfek a kezdetektől a francia konyhaművészet technikáját alkalmazták magyar alapanyagok felhasználásával, megőrizve a hazai konyha tradícióit. Gundel Károly egyszer szerényen csak annyit mondott ezzel kapcsolatban: ők csupán annyit tettek, hogy régi, klasszikus receptek új változatait hozták létre.

- Most is - mint az elmúlt évek során - arra törekszünk, hogy megőrizzük és folytassuk Gundel Károly hagyatékát, és így olyan ízvilágot teremtsünk, amely a magyar sajátosságok mellett magában hordozza és kielégíti a modern igényeket is - mondta Alföldy Tádé. A Gundel nemrég megválasztott ügyvezető igazgatója azt is hozzátette: olyan tervekkel készültek a száz éves évfordulóra, amelyek felülmúlhatják a vendégek korábbi várakozásait. Lesz koncertsorozat Bach-tól a Beatles-ig címmel, képkiállítás a vidéki múzeumok kincseiből és jövő tavaszra megújul a Gundel kerthelyisége is, ahol családokat látnak vendégül gyerekbarát menükkel és programokkal, ám mindezt a magyar pénztárcához szabott árakon. (Népszava Online)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.