8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.

A Bamba Marha 2015-ben nyitotta meg első éttermét az Oktogonon, és a nyolcas szám idén több szempontból is visszatér. 8 éve van nyitva a burgerező, és a Corvin sétányon megnyílt étterem pedig a 8. a sorban. Innen jött az ötlet, hogy a sajtburger is 8-assal kezdődően, 800 forintos áron legyen kapható a nyitónapon.

“Ezzel a nyitási akcióval szeretnénk kifejezni a szeretetünket minden régi és új Bamba Marha rajongónak” - mondta el Jancsa Jani a hely egyik megálmodója, és kulináris vezetője. “Úgy gondoljuk, a mai folyamatosan dráguló környezetben fontos egy kicsit megállni, és visszatekinteni, honnan is indultunk - ennek szimbolikus jele pedig a minden egyes napon legtöbbet eladott hamburgerünk, a klasszikus sajtburger”.

Az akció nem várt sorban állást eredményezett - ennek ellenére több százan vártak akár 2 órát is a sajtburgerükre - így a nyitónapon több, mint 1500 burgert értékesítettek.

 

Bamba Marha Sajtburger 

Hozzávalók 4 személyre:

600 g darált marhahús

4 db hamburgerzsömle

4 szelet cheddar sajt

Só - bors

1 evőkanál napraforgó olaj

80 gramm római saláta, szeletelve

8 szelet paradicsom

1 kisebb fej lilahagyma, felkarikázva

A szószhoz:

80 g ketchup

80 g majonéz

1 tk folyékony füst

Elkészítés:

Elkészítjük a házi hamburgerszószt: összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a folyékony füstöt.

A darált marhahúsból 4 pogácsát formálunk, kívülről sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 3-5 perc alatt közepes lángon meggrillezzük. Fordítás után cheddar sajtot olvasztunk rá. Amikor kész, a húsból kisülő szaftokon megpirítjuk a félbevágott zsömléket. 

A zsömle mindkét oldalát megkenjük a házi hambiszósszal, majd az aljára jön a saláta és a lilahagyma. Erre tesszük a húspogácsát a ráolvasztott sajttal, a tetejére pedig a paradicsom kerül, rá tető, és kész is van a sajtburger!

Forrás: Bamba Marha Burger Bár


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.