8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.

A Bamba Marha 2015-ben nyitotta meg első éttermét az Oktogonon, és a nyolcas szám idén több szempontból is visszatér. 8 éve van nyitva a burgerező, és a Corvin sétányon megnyílt étterem pedig a 8. a sorban. Innen jött az ötlet, hogy a sajtburger is 8-assal kezdődően, 800 forintos áron legyen kapható a nyitónapon.

“Ezzel a nyitási akcióval szeretnénk kifejezni a szeretetünket minden régi és új Bamba Marha rajongónak” - mondta el Jancsa Jani a hely egyik megálmodója, és kulináris vezetője. “Úgy gondoljuk, a mai folyamatosan dráguló környezetben fontos egy kicsit megállni, és visszatekinteni, honnan is indultunk - ennek szimbolikus jele pedig a minden egyes napon legtöbbet eladott hamburgerünk, a klasszikus sajtburger”.

Az akció nem várt sorban állást eredményezett - ennek ellenére több százan vártak akár 2 órát is a sajtburgerükre - így a nyitónapon több, mint 1500 burgert értékesítettek.

 

Bamba Marha Sajtburger 

Hozzávalók 4 személyre:

600 g darált marhahús

4 db hamburgerzsömle

4 szelet cheddar sajt

Só - bors

1 evőkanál napraforgó olaj

80 gramm római saláta, szeletelve

8 szelet paradicsom

1 kisebb fej lilahagyma, felkarikázva

A szószhoz:

80 g ketchup

80 g majonéz

1 tk folyékony füst

Elkészítés:

Elkészítjük a házi hamburgerszószt: összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a folyékony füstöt.

A darált marhahúsból 4 pogácsát formálunk, kívülről sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 3-5 perc alatt közepes lángon meggrillezzük. Fordítás után cheddar sajtot olvasztunk rá. Amikor kész, a húsból kisülő szaftokon megpirítjuk a félbevágott zsömléket. 

A zsömle mindkét oldalát megkenjük a házi hambiszósszal, majd az aljára jön a saláta és a lilahagyma. Erre tesszük a húspogácsát a ráolvasztott sajttal, a tetejére pedig a paradicsom kerül, rá tető, és kész is van a sajtburger!

Forrás: Bamba Marha Burger Bár


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.