8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.

A Bamba Marha 2015-ben nyitotta meg első éttermét az Oktogonon, és a nyolcas szám idén több szempontból is visszatér. 8 éve van nyitva a burgerező, és a Corvin sétányon megnyílt étterem pedig a 8. a sorban. Innen jött az ötlet, hogy a sajtburger is 8-assal kezdődően, 800 forintos áron legyen kapható a nyitónapon.

“Ezzel a nyitási akcióval szeretnénk kifejezni a szeretetünket minden régi és új Bamba Marha rajongónak” - mondta el Jancsa Jani a hely egyik megálmodója, és kulináris vezetője. “Úgy gondoljuk, a mai folyamatosan dráguló környezetben fontos egy kicsit megállni, és visszatekinteni, honnan is indultunk - ennek szimbolikus jele pedig a minden egyes napon legtöbbet eladott hamburgerünk, a klasszikus sajtburger”.

Az akció nem várt sorban állást eredményezett - ennek ellenére több százan vártak akár 2 órát is a sajtburgerükre - így a nyitónapon több, mint 1500 burgert értékesítettek.

 

Bamba Marha Sajtburger 

Hozzávalók 4 személyre:

600 g darált marhahús

4 db hamburgerzsömle

4 szelet cheddar sajt

Só - bors

1 evőkanál napraforgó olaj

80 gramm római saláta, szeletelve

8 szelet paradicsom

1 kisebb fej lilahagyma, felkarikázva

A szószhoz:

80 g ketchup

80 g majonéz

1 tk folyékony füst

Elkészítés:

Elkészítjük a házi hamburgerszószt: összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a folyékony füstöt.

A darált marhahúsból 4 pogácsát formálunk, kívülről sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 3-5 perc alatt közepes lángon meggrillezzük. Fordítás után cheddar sajtot olvasztunk rá. Amikor kész, a húsból kisülő szaftokon megpirítjuk a félbevágott zsömléket. 

A zsömle mindkét oldalát megkenjük a házi hambiszósszal, majd az aljára jön a saláta és a lilahagyma. Erre tesszük a húspogácsát a ráolvasztott sajttal, a tetejére pedig a paradicsom kerül, rá tető, és kész is van a sajtburger!

Forrás: Bamba Marha Burger Bár


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.