8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.

A Bamba Marha 2015-ben nyitotta meg első éttermét az Oktogonon, és a nyolcas szám idén több szempontból is visszatér. 8 éve van nyitva a burgerező, és a Corvin sétányon megnyílt étterem pedig a 8. a sorban. Innen jött az ötlet, hogy a sajtburger is 8-assal kezdődően, 800 forintos áron legyen kapható a nyitónapon.

“Ezzel a nyitási akcióval szeretnénk kifejezni a szeretetünket minden régi és új Bamba Marha rajongónak” - mondta el Jancsa Jani a hely egyik megálmodója, és kulináris vezetője. “Úgy gondoljuk, a mai folyamatosan dráguló környezetben fontos egy kicsit megállni, és visszatekinteni, honnan is indultunk - ennek szimbolikus jele pedig a minden egyes napon legtöbbet eladott hamburgerünk, a klasszikus sajtburger”.

Az akció nem várt sorban állást eredményezett - ennek ellenére több százan vártak akár 2 órát is a sajtburgerükre - így a nyitónapon több, mint 1500 burgert értékesítettek.

 

Bamba Marha Sajtburger 

Hozzávalók 4 személyre:

600 g darált marhahús

4 db hamburgerzsömle

4 szelet cheddar sajt

Só - bors

1 evőkanál napraforgó olaj

80 gramm római saláta, szeletelve

8 szelet paradicsom

1 kisebb fej lilahagyma, felkarikázva

A szószhoz:

80 g ketchup

80 g majonéz

1 tk folyékony füst

Elkészítés:

Elkészítjük a házi hamburgerszószt: összekeverjük a ketchupot, a majonézt és a folyékony füstöt.

A darált marhahúsból 4 pogácsát formálunk, kívülről sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 3-5 perc alatt közepes lángon meggrillezzük. Fordítás után cheddar sajtot olvasztunk rá. Amikor kész, a húsból kisülő szaftokon megpirítjuk a félbevágott zsömléket. 

A zsömle mindkét oldalát megkenjük a házi hambiszósszal, majd az aljára jön a saláta és a lilahagyma. Erre tesszük a húspogácsát a ráolvasztott sajttal, a tetejére pedig a paradicsom kerül, rá tető, és kész is van a sajtburger!

Forrás: Bamba Marha Burger Bár


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.