Magyarországra jön a Cookpad

A Cookpad és az Apróséf.hu megállapodtak egymással a nemzetközi receptmegosztó szolgáltatása magyarországi bevezetéséről.

Az Apróséf 2007-ben indult, egyike a legolvasottabb hazai receptoldalaknak.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a Cookpad jövőjének. Mindig is az volt a célunk, hogy egyfajta hozzáadott jó legyünk a felhasználóink életében. Most olyan kapuk nyílnak meg előttünk, amelyekről korábban álmodni sem mertünk, és amelyekről tudjuk, hogy a látogatóink javát szolgálják majd. Óriási lehetőség csatlakozni ahhoz a platformhoz, amelyen nap mint nap emberek milliói osztják meg egymással kedvenc receptjeiket” – mondta az Apróséf alapítója, Varga Gábor.

A közlemény szerint havonta 90 millió ember használja világszerte a Cookpad online receptmegosztó platformját, amelynek az üzenete a következő: „Make everyday cooking fun!”, azaz „Főzz minden nap jókedvűen!”.

Arról viszont nem szól a közlemény, hogy az „együttműködés” mit jelent egészen pontosan, hogy tartalmak átvételéről, netán az Apróséf Cookpad általi felvásárlásáról van szó, illetve, hogy egyáltalán Apróséfként folytatja-e az oldal. Ennek kapcsán feltettünk néhány kérdést Varga Gábornak, ő azonban azt válaszolta, hogy erről egyelőre nem mondhat többet, illetve mindent a Cookpaddal egyeztetve lehet csak megválaszolniuk.

Forrás: Kreatív Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.