A Hagyományőrző Bizottság a felterjesztettek közül négy főzőkört, nemzeti hagyományt és nemzetiségi kultúrát őrző közösséget tüntetett ki a Magyar Népi Sütő- Főző Hagyományok őrzője címmel. A közösség emlékplakettet kapott, míg a tagok névre szóló érmet, valamint elismerő oklevelet. Városunkban e kitüntető címet a Sopron és Környéke Német Kultúrklub kapta szorgalmas hagyományápolásáért. Az elismerést a klub vezetője Krisch Magdolna Keszthelyen a Gasztrocsatán vehette át Prohászka Béla úrtól az MNGSZ elnökétől, valamint Németh József úrtól a Hagyományőrző Bizottság vezetőjétől.
A klub tagjai Sopron és Sopron környéki németség ételeinek gyűjtésében, s rendezvényeken való főzésében, a hagyományos ételek tanításában jeleskednek. Így adva át sajátos gasztronómiai kultúrájukat a nagyközönségnek, s a receptek ismeretét szeretteiknek. Szakácskönyvet is adtak ki, Ó MAMA RECEPTJEI címmel. A könyv a klubtagok áldozatos munkáját dicséri, melynek összeállításában és kiadásában a Soproni Gasztronómiai régió nem kis szerepet vállalt. Tízfős lelkes kis főzőcsapat a magja e társaságnak. A német Wirtschaftsbürger családok leszármazottai ők .Most készülnek SOPRONI SZAKÁCSKÖNYV címmel eredeti német nyelvű szakácskönyv magyar nyelven történő kiadására, melynek kontrollját, szakmai nyelvezetének ellenőrzést, az előszó megtisztelő megírását az MNGSZ Soproni Régiója végezte. A kézirat kész, beszerkesztve, nyomtatásra vár.
Az érmek, oklevelek ünnepélyes átadása mindazoknak, akik nem tudtak Keszthelyre utazni oldott hangulatban a soproni Bruckner család csodálatos udvarán, jó fajta kékfrankos kíséretében történt.
A kitüntetettek: Bruckner Nándorné, Krisch Magdolna, Modrián Jánosné, Krisch András, Cseh Istvánné