Felújítják az ország második legnagyobb templomát

Felújítják az ország második legnagyobb templomát 

A felméréseket követően végre megkezdődik a pápai Nagytemplom rekonstrukciója.
Megkezdődött az egykori Pannónia Szálló rekonstrukciója

Megkezdődött az egykori Pannónia Szálló rekonstrukciója 

Hosszas előkészületeket követően elkezdődött a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló műemléki védettség alatt álló épületének felújítása.
Újra régi pompájában ragyog a montecassinói apátság

Újra régi pompájában ragyog a montecassinói apátság 

Európa egyik legrégibb és legértékesebb kolostora 1944-ben egy fatális hadvezetési hiba következtében pusztult el.
Legyen korhű a Budavári Palota? Küldjön archív fotót!

Legyen korhű a Budavári Palota? Küldjön archív fotót! 

Olyan archív fotók beküldésére tett közzé felhívást a Várkapitányság a Nemzeti Hauszmann program Facebook-oldalán, amelyek a Budavári Palotanegyedben készültek, így segíthetik az épület korhű rekonstrukcióját.
Fontos műemlék újult meg

Fontos műemlék újult meg 

Befejeződött a székesfehérvári Szent István király székesegyház rekonstrukciója, amelyet Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek áldott meg a város fogadalmi ünnepén, vasárnap.
Átadták a felújított kamalduli remeteséget Majkon

Átadták a felújított kamalduli remeteséget Majkon 

Az oroszlány-majkpusztai kamalduli remeteség felújítása, a díszkert rekonstrukciója, a kastély kiállításainak létrehozása, valamint a kiszolgáló épületek felépítése összesen 3,2 milliárd forintból valósult meg.
Látványtervek a Budavári Palota újjászülető épületeiről

Látványtervek a Budavári Palota újjászülető épületeiről 

Befejeződött a Budavári Palota részletes felmérése, és megkezdték az épületegyüttes teljes helyreállításának tervezését.

2022-re fejeződhet be a diósgyőri vár felújítása 

2022-ben fejeződhet be a diósgyőri vár rekonstrukciója, a felújítás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot. A munkálatok gyorsítása érdekében várhatóan húsz hónapon át szombaton és vasárnap is folytatódik a munka - közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.
Eldőlt: a Notre-Dame eredeti állapotát állítják vissza

Eldőlt: a Notre-Dame eredeti állapotát állítják vissza 

A Notre-Dame-székesegyházat látványra pontosan úgy kell helyreállítani, amilyen a tűz előtt volt - döntött a francia szenátus hétfőn. A párizsi katedrális 2019. április 15-én gyulladt ki, a vizsgálatok szerint nem történt szándékos gyújtogatás. A katasztrófa az épületben zajló felújítási munkálatokkal függhet össze.

Homokos plázs is lesz a megújuló Tófürdőben 

Elkezdődött a nyíregyházi Tófürdő rekonstrukciója, a közel százéves, természetes sóstói fürdőhely mintegy 260 millió forintból, nagyrészt uniós és hazai forrásból újul meg teljesen.

Megváltozik az Orczy tér arculata 

Megújul a VIII. kerületi Orczy tér, a tervek szerint jövő ősszel induló rekonstrukció során megváltozik a tér arculata, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolást, felújítják a tömegközlekedési járművek megállóit, valamint javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit. Az Orczy-negyed fejlesztését kétmilliárd forinttal támogatja az állam.

Döntöttek a Lánchíd felújításáról 

Szeptemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd felújítási munkálatai és várhatóan 2021 június végére fejeződnek majd be.

Megújul a Lánchíd és a 2-es villamos alagútja 

A Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyhatja és megkötheti a Lánchíd és a 2-es villamos alagútjának rekonstrukciójára vonatkozó megvalósítási megállapodás módosítását, amely szerint szeptemberben kezdődhetnek meg a felújítási munkálatok, és várhatóan 2021 június végére fejeződhetnek be.

Megújult a belvárosi City Hotel Ring 

Szálloda rekonstrukciós programba kezdett a City Hotelek menedzsmentje, melynek első lépéseként a több mint 20 éve a Szent István körúton üzemelő City Hotel Ring szálloda esett át teljes körű renováláson három hónap alatt. 

Szeptember elején ideiglenesen bezár az Iparművészeti Múzeum 

Szeptember 3-án zár az átfogó rekonstrukció előtt álló Iparművészeti Múzeum (IMM), amely a következő hetekben számos programmal búcsúzik időlegesen a látogatóktól. 

3D-s grafikai rekonstrukció mutatja be az egykori kanizsai várat 

Elkészült a már több mint 300 éve elpusztított egykori kanizsai vár és várkastély három korszakát bemutató, háromdimenziós grafikai rekonstrukció, amelyet pénteken mutattak be Nagykanizsán sajtótájékoztatón.

Teljesen helyreállítják a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját 

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással az eredeti tervek szerint állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.

Év végére megújul, jövőre kinyit a Szépművészeti Múzeum 

Az év végére befejeződik a Szépművészeti Múzeum átfogó rekonstrukciója, a látogatók előtt pedig - a műtárgyak visszaköltöztetése után - 2018 őszén nyílik meg a megújult épület.

Várfelújítás Dombóváron 

A dombóvári vár dél-keleti pillérének műemléki helyreállítását is előkészíti a vár területén folyamatban lévő ásatás, amelynek során jelentős számú közép- és török kori lelet került elő.

Teljes pompájában ragyog a felújított Trevi-kút Rómában 

A tervezettnél gyorsabban készült el a Trevi-kút rekonstrukciója, így a római műemléket már kedden átadták teljes szépségében.

Csaknem 100 milliárd forintból újulnak meg kastélyaink és váraink 

Harmincöt kastély és huszonnyolc vár újulhat meg országszerte abból a csaknem 100 milliárd forintból amelyet a Kastély- és a Várprogramon keresztül fordítana az érintett területekre a Forster Központ - mondta el Sághi Attila az intézmény vezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

Így fognak kinézni a 3-as metró új állomásai 

Lezárult a 3-as metró egyes állomásainak rekonstrukciójára kiírt tervpályázat, a bírálóbizottság az Építész Stúdió Kft. pályaművét találta a legszínvonalasabbnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán közleményben az MTI-vel. A nyertes pályázó javaslatot készített a vonal északi meghosszabbítása utáni egyik újpesti állomás épületére is.

Bezárták a Szépművészeti Múzeumot 

Hétfőn kezdődött a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója; a hároméves beruházás során megújul az 1945 óta romos Román csarnok, kijavítják a tetőzetet, valamint új kiállítótereket, műtárgyraktárat és éttermet hoznak létre.

Ilyen lett az újjáépült diósgyőri vár 

Néhány várfal kivételével jószerivel újjáépült, nem csupán megújult a diósgyőri vár, a középkori erődítmény kapuját szombaton nyitották meg a látogatók előtt, akiket késő estig látványos programok sokasága várt.

Indul a regéci vár felújítása 

500 millió forintos pályázati támogatással indul a regéci vár rekonstrukciója. 

Visszaállítják az Esterházy kastélypark történelmi stílusjegyeit 

Megkezdődött a vörösiszap-katasztrófában megrongálódott kastélypark helyreállítása Devecserben, miután a kivitelező kedden átvette a munkaterületet. A felújítás jövő áprilisban fejeződik be.

Felújítják a mándoki Forgách-kastélyt 

Európai uniós támogatással felújítják a műemléki védelem alatt álló Forgách-kastélyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Tavaszra újra a régi lesz az egervári várkastély 

A tervek szerint április végére fejeződhet be az egervári reneszánsz várkastély rekonstrukciója - közölte a település polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

100 millió forintból újul meg a Hagyományok Háza 

A Kormány 100 millió forintot biztosít a Hagyományok Háza székhelyéül szolgáló Budai Vigadó belső korszerűsítési, felújítási munkálatainak elkezdésére – jelentette be a helyszínen tartott sajtóbejáráson L. Simon László kultúráért felelős államtitkár.

Megújul Devecser belvárosa 

Több mint 72 millió forintból újul meg Devecser belvárosa - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Megszépül az Erdődy-kastélypark 

Helyreállítják Magyarország egyik legértékesebb, de legveszélyeztetettebb történeti kertjét, a 90 hektáros Erdődy-kastélyparkot a Veszprém megyei Doba-Somlóváron.

Kossuth téri rekonstrukció - Kiírták a pályázatot az Andrássy-lovasszobor elkészítésére 

A Kossuth tér rekonstrukciójának részeként kiírták a pályázatot az Andrássy-lovasszoborra; az 1906-ban leleplezett bronz alkotás mása 2014 tavaszára készülhet el és eredeti helyén, a Parlament déli oldalán állítják majd fel - mondta az MTI-nek Wachsler Tamás, a "nemzet főterének" átépítését célzó Steindl Imre Program (SIP) vezetője.

Reneszánsz világ születik Ozorán 

Támogatási szerződést írt alá Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának igazgatója és Sebestyén Attila, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója csütörtökön, október 25-én az ozorai várban. 

Borbemutató hely és Vinotéka nyílt 

A belvárosban, a teljesen felújított soproni "Vasalóházban" kapott helyet a Forum Vinorum Borbemutatóhely és Vinotéka, amelyet a napokban adtak át ünnepélyes keretek között. 

2014 végére megújul a Budapest-Esztergom vonal 

Az Európai Bizottság elfogadta a „Budapest - Esztergom vasútvonal rekonstrukciója I. ütem” című nagyprojektet. A fejlesztés összege több mint 56 milliárd forint, a beruházás 2014. augusztus végére készülhet el.

A Luzsénszky-kastély is megújult 

Átadták az uniós támogatással felújított móri városközpontot és a polgármesteri hivatalt, a pénteki ünnepségen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is.

Már épül a Parlament Látogatóközpontja 

A Kossuth tér rekonstrukciója nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. 

Megújul a fehérvárcsurgói és a bicskei kastélypark 

Európai uniós támogatással újul meg a fehérvárcsurgói és a bicskei kastélypark; a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. először részesült a történelmi parkok rekonstrukciójára fordítható uniós támogatásban.

Megújul a martonvásári Brunszvik-kastély parkja 

Európai uniós támogatással végzik el a martonvásári Brunszvik-kastély parkjának rekonstrukcióját; a beruházáshoz szükséges 51,5 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán nyerte el az MTA Agrártudományi Kutatóközpontja.

Megújultak a Csontváry Múzeum kiállítótermei 

Megújultak a pécsi Csontváry Múzeum kiállítótermei; az intézmény a két hónapig tartó rekonstrukciót követően kedden nyílik meg újra a látogatók előtt.

Lezárul a Margit híd felújítása 

Lezárul a Margit híd felújítási projektje, az átkelőt Tarlós István főpolgármester jövő kedden ünnepélyes keretek között adja át.

Megújul a pécsi Pintér-kert 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hatvanmillió forint támogatást kapott a pécsi Pintér-kert rekonstrukciójára a KEOP pályázatán.

Megújult Kőszeg belvárosa 

Befejezéséhez közeledik a Jurisics-tér felújítása Kőszegen - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Rimányi Krisztina projektmenedzser.

Az Új Széchenyi Terv forrásaiból újul meg a Várbazár 

„A Várbazár hosszú évtizedeken keresztül a Várnegyed ékköve volt a Duna partján, ma már történelmi örökségünk csúnya szégyenfoltjának számít” – mondta Zumbok Ferenc miniszteri biztos 2011. november 15-én, a Budai Várban, a Várbazárt és a Várnegyedet érintő felújítási munkálatok kapcsán. A miniszteri biztos szerint a közbeszerzési eljárásokat követően jövő ősszel kezdődhet el a Várbazár felújítása, az északi pavilonra és a vízhordó lépcsőre már megvannak a jogerős építési engedélyek és kiviteli tervek. A munkálatokhoz szükséges, uniós forrásokból származó 6,5 milliárd forint rendelkezésre áll.

Grandiózus tervek Egerben 

Befejeződtek az egri belváros közel ötmilliárd forintos rehabilitációjának előkészületei: több száz ember összehangolt munkájának eredményeként a pályázati anyag kész a második fordulós benyújtásra. A pályázat elbírálása és a támogatási szerződés aláírása után várhatóan ősszel kezdődnek a kivitelezési munkálatok. A fejlesztés eredményeként jelentősen nőhet Eger turisztikai vonzereje, a városlakók a megújult belváros komfortját élvezhetik.

Tetszett a nagyköveteknek a gödöllői kastély 

Valósággal elvarázsolta az EU-elnökség kiemelt tanácskozásainak helyet adó gödöllői királyi kastély az előzetes vizitre” érkezett magasrangú vendégeket - derült ki az épület pénteki bejárásán, illetve a későbbi kötetlen beszélgetéseken.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!