Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Új szállodamárka közvetlen terminálkapcsolattal a budapesti reptérnél

Új szállodamárka közvetlen terminálkapcsolattal a budapesti reptérnél 

A TRIBÉ-ről van szó, amely a WING fejlesztésében épül, a 2-es terminál közelében, és várhatóan 2025-ben nyit meg.
Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul

Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul 

A hazai szállodaberuházások helyzetét és jövőjét járta körbe a parázsvitát sem nélkülöző kerekasztal-beszélgetés elismert szállodai szakemberek részvételével a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 57. közgyűlésén.  
Mégis megépülhet a szálloda a Fertő-tó partján

Mégis megépülhet a szálloda a Fertő-tó partján 

Ismét kiadták a Fertő-parti turisztikai beruházás engedélyét, változtak a tervek is.
Szállodafejlesztésre eladó Gyula legszebb telke

Szállodafejlesztésre eladó Gyula legszebb telke 

A 14.453 négyzetméteres terület ideális szálláshely építésére. (x)
Hazai szállodafejlesztések hat nagymenő szemével

Hazai szállodafejlesztések hat nagymenő szemével 

A HOTCO-n szakmai panelbeszélgetés keretében két szállodatulajdonos-üzemeltető és fejlesztő csoport, egy ingatlanfejlesztő egy ingatlan befektető és egy kivitelező cégcsoport osztotta meg véleményét és a szállodaingatlan fejlesztéssel kapcsolatos stratégiáját - tájékoztatta lapunkat a Mellow Mood.
Augusztusban nyit a négycsillagos Mercure Debrecen

Augusztusban nyit a négycsillagos Mercure Debrecen 

A Bajcsy-Zsilinszky utcán épülő Mercure Debrecenben 155 szobát, illetve apartmant alakítanak ki. Emellett még hat hotelberuházás van folyamatban vagy áll előkészítés alatt Debrecenben - írja a dehir.hu.
Szép summa szállodafejlesztésre a herceghalmi hotelnek

Szép summa szállodafejlesztésre a herceghalmi hotelnek 

Csaknem hatszázmillió forintos fejlesztést valósít meg két év alatt a négycsillagos herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel, közölte Kálmán Zsolt, a magyar tulajdonú Abacus Hotel Kft. tulajdonos-szállodaigazgatója.
Ezek a szállodafejlesztések várhatók jövőre

Ezek a szállodafejlesztések várhatók jövőre 

A gyorsan változó járványhelyzet nem töri le a tapasztalt szálloda tulajdonosokat és üzemeltetőket. Lássuk, milyen hotelcsodák készülhetnek el még az idén, illetve jövőre!
„A fel nem használt energia a legolcsóbb”

„A fel nem használt energia a legolcsóbb” 

Az MSZÉSZ LIV. közgyűlésének első napján olyan húsbavágó témákban kaphattak hasznos tanácsokat a szövetség tagjai, mint az OTA-kkal való előnyös együttműködés feltételei, vagy hogy, mit tehet egy szálloda az energiaárak emelkedése kapcsán?

Szállodafejlesztés a BudaPart beruházásnál 

Újabb épület kivitelezése kezdődött meg a BudaPart ingatlanfejlesztésben. Ahogy Schrancz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak adott interjújában már decemberben utalt rá, megállapodást kötöttek a Radisson lánccal egy 4 csillagos hotel-és iroda vegyes funkciós fejlesztésre, a beruházás negyedik üteme tehát hotel és irodaház funkciót lát majd el. A BudaPart DOWNTOWN név alatt zajló fejlesztés során épülő Radisson Hotel Budapest BudaPart szállodát a Radisson Hotel Group nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd.

Még egy hotel épül Debrecenben 

Öt hotellel bővül a szálláskínálat hamarosan Debrecenben, a Mester és a Csap utca sarkán is építenek egyet.

Négycsillagos szálloda épülhet Mezőhegyesen 

A már meglévő Hotel Nonius fejlesztésére kapott forrást a ménesbirtok.  

2000 szobával bővülhet idén a szállodai kapacitás a fővárosban 

A válság ellenére az idei év is bőven tartogat építkezéseket fővárosban és környékén. Év eleji összefoglalójában a Portfolio egyebek között azokat a hotelfejlesztéseket is összegyűjtötte, melyeket a tervek szerint 2021-ben adnak majd át.

Két új szálloda is épül Debrecenben 

A Kisfaludy programban elnyert támogatásnak köszönhetően két hajdúszobosz­lói hotel szolgáltatási színvonalának emelését, és két új debreceni hotel építését tudják megvalósítani.

Tovább terjeszkedik Lengyelországban a Wing 

Újabb 10,4 százalékos tulajdonrész vásárlásával 66 százalékra nőtt a Wing tulajdonrésze a lengyel Echo Investmentben - közölte a Wing Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Beszáll a szállodabizniszbe a WING 

Elindította szállodai üzletágát a WING Zrt. - adta hírül az ingatlanfejlesztő társaság.

2021-ig 4500 új szállodai szobát adhatnak át Budapesten 

Több szállodával és mintegy 1300 szállodai szobával lesz gazdagabb a főváros még az idén, de még így is komoly lemaradásban vagyunk Bécshez és Prágához képest.

Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás 

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

Budapest lehet Közép-Kelet-Európa szállodafejlesztési központja 

A gazdasági válság kitörését követő sokk után a turizmus 2010 óta évente dinamikusan növekedett, 2015-ben globálisan 4%-os növekedést, európai szinten több mint 600 millió vendégérkezést, azaz 5%-os, Kelet-Európában pedig 7%-os bővülést jelentett, és a statisztikák 2016-ra is kedvező képet festenek. Ezen pozitív trendek alól Magyarország sem kivétel, és hazánk főbb desztinációi, különösen Budapest élvezik a konjunktúra pozitív hatásait, vonzva turistákat, szállodaüzemeltetőket és befektetőket egyaránt.

Így újultak meg a Danubius-szállodák 

A 2015-ös évben a Danubius magyarországi szállodái a fokozott üzletmenet mellett is igyekeztek felújításokat végezni a leginkább erre szoruló területeken.

412 millió forintból újult meg a bajai Duna Wellness Hotel 

Befejeződtek a munkálatok Baján, a „Másfél évszázad a Sugovica partján – komplex szálláshely fejlesztés a Duna Wellness Hotelben” című, DAOP-2.1.2-12-2012-0068 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.

Sorra nyitnak az uniós pénzből épült szállodák 

Az elmúlt két évben összesen 69 uniós szállodai fejlesztés indult el, és eddig 22 valósult meg a Regionális Operatív Program (ROP) keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Napi Gazdasággal.

50 szobás szálloda épül Tiszakécskén 

A gyógyturizmust szolgálja majd az 50 szobás Barack Hotel.

8 szintes hotel épülne Budapesten, a Hunyadi téren? 

Az Urbanista blog hívta fel a figyelmet egy az ingatlan.com oldalán megjelent hirdetésre, melyben egy 99+65 félszobás, 3 800 négyzetméter alapterületű „családi házat” kínálnak eladásra.

Szállt-e már meg illathotelben? 

Február végéig még nem is fog, de már készül a sikondai illathotel, az ökologikus szemléletű szállodafejlesztés európai uniós forrásból.

Új köntösben a debreceni Centrum Hotel 

Megújult a debreceni Centrum Hotel, a beruházás több mint 848 millió forintos költségéből mintegy 480 millió forintot európai uniós forrás fedezett - jelentette be Kotosmann Zoltán, a szállót működtető Héliker Invest Zrt. vezérigazgatója pénteken, a projektzáró rendezvényen.

Tavasszal megkezdődhet a siklósi négycsillagos építése 

Újra lendületet kaphat a tervezett siklósi szállodaberuházás, amelynek keretében kétszáz szobás, négycsillagos sportszálloda épülne az egykori siklósi határőrlaktanyából, külföldi befektetők bevonásával, írja a bama.hu.

Idén várhatóan nem nyílik új szálloda Budapesten 

A hazai turizmus tavalyi alakulásáról, a szállodai ágazat teljesítményéről, illetve a megvalósult és tervezett szállodafejlesztésekről adott ki összefoglalót a Colliers International.

Lezárult a „Balassa Ház” felújítása 

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával 2011. október 03-án kezdődtek meg a Szeged belvárosában található „Balassa Ház” műemléképület felújítási munkálatai. A projekt befejezésével 2013. január 31-én egyedi kulturális turisztikai funkcióval és szolgáltatásokkal bíró, „Tiszavirág” butikhotel jött létre a műemlékházban.

Kifelé tart-e a válságból a hazai szállodapiac? 

A kedvező idegenforgalmi adatok ellenére alig van új szállodaprojekt - tájékoztatta a Turizmus Online-t szerdán a BDO Magyarország.

Bővülő szálláskínálat a legkisebb magyar településen 

A zalai megyei Gosztola hazánk egyik legkisebb települése, tizenhét lakójával nem népes település, de az idegenforgalomnak köszönhetően többen nyaralnak és telelnek itt.

Tovább terjeszkedik a török Rixos szállodalánc 

Az Egyesült Arab Emirátusokban, Egyiptomban, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban és Törökországban nyitna újabb szállodákat a török lánc.

Bővítésbe és felújításba fog a Mercure 

A 2011-ben rekordnövekedést elérő, világszerte 80 új szállodát nyitott Mercure meglévő házai mellé több országban is új szállodákat nyit, különösen az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

Megújult a hévízi Hotel Europa Fit 

Több mint 120 millió forintot fordított európai uniós forrásból és önerőből az éttermi részleg és a vízi világ felújítására, illetve bővítésére a hévízi Hotel Europa Fit, ahol pénteken avatták fel az új beruházásokat.

Négyszázmilliós szállodafejlesztés Győrben 

Több mint négyszázmillió forintból fejleszti a tulajdonos a győri Golden Ball szállodát; a cél a wellness-szolgáltatások kiépítése.

Szálloda és kemping épül Celldömölkön 

2011. december 02-án délelőtt Celldömölkön a város és a térség szempontjából jelentős turisztikai beruházások alapkőletételére került sor: Uniós támogatásból szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén - tájékoztatta a Turizmus Online-t a beruházó JUFA UNGARN Kft.

Az első easyHotel hollanduséknál 

Ez év októberében nyitja első hollandiai szállodáját Amszterdamban az easyHotel szállodalánc - számolt be Amszterdam város turisztikai portálja, az I amsterdam.

Új, 60 szobás hotel Szegeden 

Négycsillagos szálloda építése kezdődik el ma Szeged belvárosában; a hatvanszobás hotel a tervek szerint 2012 őszére készül el mintegy kétmilliárd forintból - tájékoztatott a beruházó.

Afrika szépsége, Európa kényelme a Bükk kapujában 

A fekete Afrika csodáit kínálja augusztustól a felsőtárkányi Bambara Hotel.

Apartman fejlesztés Szarvason 

A Liget Apartman Kft. 219 690 544 millió forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése” című pályázati kiíráson a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával (DAOP-2.1.2). Az 570 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nem csak új szálláshelyeket hoznak létre, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

Megnyitott a Wellness Hotel Gyula****Superior 

Gyula napján, április 12-én megnyílt Gyula város legújabb szállodája, a Wellness Hotel Gyula. Munkatársunktól

Négycsillagos szálloda épül ősszel Algyőn 

120 vendég befogadására lesz alkalmas az a négycsillagos luxusszálloda, amelyet jövő év végéig nyitnak meg az algyői Borbála fürdőhöz építve.

Négycsillagos szállodák: nagy árverseny várható 

Nem tartott lépést a turizmus növekedése a budapesti szállodafejlesztésekkel, ezért alacsony kihasználtság és nagy árverseny várható idén - mondta Balla Ákos, a Colliers International budapesti irodájának értékbecslési, tanácsadási és piackutatási üzletág-igazgatója.

Új szárnnyal bővül a bánki Tó Hotel 

A bánki Tó Hotel 2010 szeptemberében megkezdett fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás során új szállodarészt alakítanak ki, sport- és szabadidő központ készül. A nyitás tervezett időpontja: 2011. június 24.

Növekedhet idén a hazai szállodapiac 

Országos szinten már 2010-ben megállt a vendégéjszakák számának csökkenése, Budapesten pedig a tavalyi év első kilenc hónapjában már 4,6 százalékkal magasabb keresletet regisztráltak az előző év hasonló időszakához képest. A BDO tanácsadócég bizakodó az idei évet illetően.

Az SCD-é lehet a déli Klotild-palota 

A balatoni ingatlanfejlesztéseiről ismert SCD Group-é lehet – másik két V. kerületi épülettel együtt – a pesti belváros egyik éke, a déli Klotild-palota. Hamarosan lejár ugyanis a bérlők elővásárlási jogának határideje, ami után hatályos lesz a Belváros önkormányzatával kötött az adásvételi szerződés.

Elkészült az első ütem a pécsi Fórum szállóban 

A pécsi belvárosban új szálláshely nyitotta meg kapuit decemberben. A Fórum Szálló a távolsági buszpályaudvartól 2 percnyi sétára található.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!