Szálloda és kemping épül Celldömölkön

2011. december 02-án délelőtt Celldömölkön a város és a térség szempontjából jelentős turisztikai beruházások alapkőletételére került sor: Uniós támogatásból szálloda és kemping épül a celldömölki Vulkán fürdő területén - tájékoztatta a Turizmus Online-t a beruházó JUFA UNGARN Kft.

A JUFA UNGARN Kft. 240.264.286.- Ft támogatást nyert a  „JUFA ifjúsági- és családi szálláshely fejlesztése a celldömölki Vulkán fürdő területén” projektre, valamint 95.884.228.- Ft támogatást a „JUFA kemping fejlesztése a celldömölki Vulkán fürdő területén” az INVENTIO Consulting Cégcsoport szakmai közreműködésével elkészített pályázati programra.

Az alapkövet Gerhard Wendl, a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője, Kiniczky István, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Fehér László, Celldömölk Város Polgármestere tették le. A beruházások az Európai Uniós támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

A JUFA UNGARN Kft., a Jugend- und Familiengästehäuser Holding GmbH leányvállalata, melyet 2009-ben alapítottak. Az anyacég 
44 JUFA vendégházat üzemeltet Ausztriában és Németországban. 
A JUFA UNGARN Kft. létrehozásával cél a hosszú távú osztrák-magyar turisztikai együttműködés. Az alapkőletételt követő sajtótájékoztatón a JUFA Ungarn Kft. vezetése kivitelezői szerződést írt alá az alapozási munkálok elvégzésére.

Wiedner Rudolf, a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője bemutatta a projekteket a megjelenteknek. Kiemelte, hogy mind a 4*-os szálloda, mind a 4*-os kemping hiánypótló beruházás a város és a térség életében. A 2005-ben átadott Vulkán fürdő közvetlen környezetében nem található szálláshely. Az uniós forrásból megvalósuló beruházásokkal a térségben a legmagasabb kategóriájú – 4*-os – szálláshelyek jönnek létre.

A JUFA UNGARN Kft. fejlesztési elképzelései három pilléren nyugszanak: szálloda-, kemping- és fürdőfejlesztés. A három pillér Celldömölkön közel 2,5 milliárdos beruházást jelent.
A komplex program első két pillérének megvalósulásával a fürdő és a térség minőségi turisztikai szolgáltatásai, lehetőségei bővülnek, a kis- és középvállalkozások piaci lehetőségei javulnak.
Az ügyvezető kiemelte, hogy a projekt beteljesedéséhez a harmadik pillérre is szükség van, mely a fürdőfejlesztést jelenti. Az ügyvezető nagy várakozással tekint a napokban megszülető döntés elé.

Kovács Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának tagja, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja örömmel üdvözölte a beruházást, sok sikert kívánva a beruházóknak, a városnak és a térség lakosainak, hogy találják meg számításukat a beruházásban.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.