Szép summa szállodafejlesztésre a herceghalmi hotelnek

Csaknem hatszázmillió forintos fejlesztést valósít meg két év alatt a négycsillagos herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel, közölte Kálmán Zsolt, a magyar tulajdonú Abacus Hotel Kft. tulajdonos-szállodaigazgatója.

A szálloda 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pénzügyminisztérium (PM) pályázatán. A tervek szerint a két év alatt, 2023 tavaszára megvalósuló kapacitásbővítés hozzájárul a cég versenyképességének növeléséhez.

A mintegy 597 millió forint összköltségű projekt keretében két új, multifunkcionális termet létesítenek, emellett szaunaházból, jacuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, télen-nyáron használható kültéri wellness épül. Minőségi fejlesztéseket végeznek a szobákban is.

Ezek mellett beépítenek UV fertőtlenítő berendezéseket, felújítják a wellness medencék csempeburkolatát és gépészetét. Felújítják az étterem konyháját, amely hűtőházzal és új eszközparkkal bővül. A hotelben új okostévé-rendszert építenek ki. Jelentős beruházási elem lesz a napelemes rendszer, amellyel éves energiafelhasználásuk 15,5 százalékát fedezik majd megújuló energiából.
Az Abacus Business&Wellness Hotelt 2009-ben adták át, a létesítmény Budapesttől 15 perces autóútra, Herceghalmon található. A hotel profilja a rendezvényszervezés, az üzleti turizmus és a wellness. A szállodának 117 standard és superior szobája, és 10 emelt szintű, valamint egy elnöki lakosztálya van.
    

Forrás: MTI


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.