Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

Azok a közösségi terek látogatottak, ahol a vendég jól érzi magát

Szakemberek szerint a szállodai lobbynak olyannak kell lenni, amely a hotel és a külső vendégek számára is vonzó, ahol ezek keveredhetnek. Emellett –az Allianz Global 2018 októberifelmérése szerint –az amerikai férfiak 25,7%-a, a nők 27,4%-a számárafontos a biztonság is.

Eredetiség

Az Airbnb népszerűsége a fiatal korosztályokban jelentős mértékben a bérbe vételre kínált lakások egyediségének, eredetiségének tulajdonítható. Ezt felismerve a szállodaláncok is igyekeznek szakítani az uniformizáltsággal, arra törekszenek, hogy az adott régió, város kulturális, építészeti hangulatát, értékeit jelenítsék meg szállodáikban is.

Eszközbarát környezet

Az internet, az okos eszközök terjedése miatt elengedhetetlen, hogy ingyenes szélessávú wifi kapcsolat, újratöltő állomások álljanak rendelkezésre. Az Egyesült Államokban a repülőterek termináljaiban már sok helyen biztosítják, hogy miközben az utas fogyaszt a bárban, vagy csak várakozik gépe indulására 3 eszközét is fel tudja tölteni egy időben. Ezt várják el a vendégek a szállodáktól is.

Több célú terek

A technológia fejlődése már lehetővé teszi, hogy a fejlesztők újragondolják, hogy milyen méretű különtermekre van szükség, illetve azokat hogyan lehet hasznosítani, ha éppen nincs rendezvény, azaz üresek. A túlzott méretű, rendszeresen ki nem használt bankett terület felesleges befektetést, alacsonyabb megtérülést jelent. Át kellgondolni, hogyan lehet úgy kialakítani a különtermeket, vagy azok egy részét, hogy ún. „co-working” célra hasznosíthatók legyenek akár nappali, vagy éjszakai használatra.


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.