Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

Azok a közösségi terek látogatottak, ahol a vendég jól érzi magát

Szakemberek szerint a szállodai lobbynak olyannak kell lenni, amely a hotel és a külső vendégek számára is vonzó, ahol ezek keveredhetnek. Emellett –az Allianz Global 2018 októberifelmérése szerint –az amerikai férfiak 25,7%-a, a nők 27,4%-a számárafontos a biztonság is.

Eredetiség

Az Airbnb népszerűsége a fiatal korosztályokban jelentős mértékben a bérbe vételre kínált lakások egyediségének, eredetiségének tulajdonítható. Ezt felismerve a szállodaláncok is igyekeznek szakítani az uniformizáltsággal, arra törekszenek, hogy az adott régió, város kulturális, építészeti hangulatát, értékeit jelenítsék meg szállodáikban is.

Eszközbarát környezet

Az internet, az okos eszközök terjedése miatt elengedhetetlen, hogy ingyenes szélessávú wifi kapcsolat, újratöltő állomások álljanak rendelkezésre. Az Egyesült Államokban a repülőterek termináljaiban már sok helyen biztosítják, hogy miközben az utas fogyaszt a bárban, vagy csak várakozik gépe indulására 3 eszközét is fel tudja tölteni egy időben. Ezt várják el a vendégek a szállodáktól is.

Több célú terek

A technológia fejlődése már lehetővé teszi, hogy a fejlesztők újragondolják, hogy milyen méretű különtermekre van szükség, illetve azokat hogyan lehet hasznosítani, ha éppen nincs rendezvény, azaz üresek. A túlzott méretű, rendszeresen ki nem használt bankett terület felesleges befektetést, alacsonyabb megtérülést jelent. Át kellgondolni, hogyan lehet úgy kialakítani a különtermeket, vagy azok egy részét, hogy ún. „co-working” célra hasznosíthatók legyenek akár nappali, vagy éjszakai használatra.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.