Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

Azok a közösségi terek látogatottak, ahol a vendég jól érzi magát

Szakemberek szerint a szállodai lobbynak olyannak kell lenni, amely a hotel és a külső vendégek számára is vonzó, ahol ezek keveredhetnek. Emellett –az Allianz Global 2018 októberifelmérése szerint –az amerikai férfiak 25,7%-a, a nők 27,4%-a számárafontos a biztonság is.

Eredetiség

Az Airbnb népszerűsége a fiatal korosztályokban jelentős mértékben a bérbe vételre kínált lakások egyediségének, eredetiségének tulajdonítható. Ezt felismerve a szállodaláncok is igyekeznek szakítani az uniformizáltsággal, arra törekszenek, hogy az adott régió, város kulturális, építészeti hangulatát, értékeit jelenítsék meg szállodáikban is.

Eszközbarát környezet

Az internet, az okos eszközök terjedése miatt elengedhetetlen, hogy ingyenes szélessávú wifi kapcsolat, újratöltő állomások álljanak rendelkezésre. Az Egyesült Államokban a repülőterek termináljaiban már sok helyen biztosítják, hogy miközben az utas fogyaszt a bárban, vagy csak várakozik gépe indulására 3 eszközét is fel tudja tölteni egy időben. Ezt várják el a vendégek a szállodáktól is.

Több célú terek

A technológia fejlődése már lehetővé teszi, hogy a fejlesztők újragondolják, hogy milyen méretű különtermekre van szükség, illetve azokat hogyan lehet hasznosítani, ha éppen nincs rendezvény, azaz üresek. A túlzott méretű, rendszeresen ki nem használt bankett terület felesleges befektetést, alacsonyabb megtérülést jelent. Át kellgondolni, hogyan lehet úgy kialakítani a különtermeket, vagy azok egy részét, hogy ún. „co-working” célra hasznosíthatók legyenek akár nappali, vagy éjszakai használatra.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.