Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
Már két állatbarát vasútállomás van Magyarországon

Már két állatbarát vasútállomás van Magyarországon 

Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.
Az ókori Kína kincsei Székesfehérváron

Az ókori Kína kincsei Székesfehérváron 

A tárlaton egyszerre kapnak helyet a Sanghajból érkező jádéból, bronzból és kerámiából készült tárgyak.
Fehérvári Advent 2023

Fehérvári Advent 2023 

Lenyűgöző szépség, feltöltődés és meghitt hangulat az ország egyik legragyogóbb karácsonyi vásárán.
Új hotellel gazdagodott Székesfehérvár

Új hotellel gazdagodott Székesfehérvár 

A Castrum Hotel Székesfehérvár a város történelmi belvárosában várja vendégeit, mindössze 300 méterre a főutcától és a város legfontosabb nevezetességeitől.
Jön a Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Jön a Fehérvári Lecsófőző Vigasság 

A város határain kívül is ismert közösségi esemény idén is sok száz résztvevőt vonzott, akik a főzés mellett zenés, táncos programokkal is szórakozhatnak majd szeptember 23-án.
Nincs vége az élményteli napoknak Fehérváron

Nincs vége az élményteli napoknak Fehérváron 

Fergeteges és nagyszerű augusztuson van túl Székesfehérvár: a Királyi Napok programsorozatára több ezer látogató volt kíváncsi, a szeptemberi programok pedig méltó folytatást ígérnek.
Accor-szálloda lesz ez a nagy múltú vidéki hotel

Accor-szálloda lesz ez a nagy múltú vidéki hotel 

Idén nyártól a legendás székesfehérvári Hotel Magyar Király franchise megállapodás keretében csatlakozik az Accor csoport kiterjedt portfóliójához - tájékoztatta lapunkat a társaság. 
Mindent a koronázásról Székesfehérváron

Mindent a koronázásról Székesfehérváron 

Grandiózus színpad, egyedülálló látvány, lélegzetelállító zene, közel 100 szereplő - az Árpád-ház történetét lezáró Koronázási Szertartásjáték lesz a csúcspontja a Királyi Napok programsorozatának a 20-i hétvégén - tájékoztatta lapunkat a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
Fontos műemlék újult meg

Fontos műemlék újult meg 

Befejeződött a székesfehérvári Szent István király székesegyház rekonstrukciója, amelyet Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek áldott meg a város fogadalmi ünnepén, vasárnap.

Itt a székesfehérvári elektromos Ikarus-flotta első képviselői 

Székesfehérváron állnak forgalomba az országban elsőként menetrend szerint közlekedő városi elektromos autóbuszok, ezek közül kettőt mutattak be a Volánbusz székesfehérvári telephelyén, ahová a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket is telepítették.

Királyok, szentek, Aranybulla 

Magyarország egyik leggazdagabb városa viszonylag jól megúszta a járvány miatti csődöket, kevés üzlet zárt be, mert többféle módon támogatta őket az önkormányzat, mint ahogyan támogatja ma is  –  jelentette ki Cser-Palkovics András polgármester a szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón. A város gazdag kulturális programcsokorral és nívós kiállításokkal készül a nyári csúcsforgalomra.

Megszületett Székesfehérvár királyi desszertje 

Először hirdetett Székesfehérvár desszertversenyt, méghozzá nem is akármilyen alkalomból. 2022-ben a város az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulóját ünnepli, az Emlékév tiszteletére a helyi cukrászok kapcsolódó történelmi tematikájú süteményeket álmodtak meg. Magyar Misztérium, Fehérvár pecsétje, Gertrúdis, Nobilis lex, Ország-almás, 1222 Kcal… – csak néhány az elkészült alkotások fantázianevei közül. A nyertes, azaz Székesfehérvár Királyi Desszertje 2022. cím birtokosa a Krém cukrászda alkotása lett, amely az Andreas Rex nevet viseli - tájékoztatta lapunkat a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Máté Bence természetfotós kiállítása Székesfehérvárott 

Ismét megtekinthető az ismert természetfotós kültéri kiállítása, ezúttal Székesfehérvár főterén.

Ottalvásra buzdít Székesfehérvár 

A székesfehérvári Turisztikai Kft. kezdeményezésére egy különleges ajánlattal várják a város turisztikai szolgáltatói az újranyitás időszakában a látogatókat - tájékoztatta szerkesztőségünket a társaság.

Bortársaság: Székesfehérváron is 

Az enteriőr tervezésére most először írtak ki pályázatot. A hely szellemisége és hagyománya diktálta a műemlékvédelmi környezetbe települt üzlet esztétikáját.

Élj! Láss! Érezz! 

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. sajtóbemutatón tette közzé azt a városi imázsfilmet, amelyet tavaly készítettek, és a járványhelyzet megakadályozta az eddigi debütálást.

Kedvezménnyel támogatja a FEZEN látogatóit a MÁV 

Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV, a mától július 27-ig tartó FEZEN Fesztiválra utazóknak, bármely belföldi vasútállomásról Székesfehérvárra.

A Bory-vár és a kabrió 

Nyitott tetejű panoráma busszal mutatják be a székesfehérvári és a környező attrakciókat idén nyártól - közölte pénteken a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 

A határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Új zarándokutat alakít ki a fehérvári egyházmegye 

A Székesfehérvári Egyházmegye 1,5 milliárd forint támogatást nyert el pályázaton A magyar szent család nyomában elnevezésű tematikus zarándokút projektjének megvalósítására.

Székesfehérvár is pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért 

Székesfehérvár is pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím elnyeréséért - jelentette be a település polgármestere. 

Bemutatkozott Székesfehérvár az osztrákoknak 

Június 20-án a Városi Porték elnevezésű város-prezentációs rendezvény keretében Székeshehérvár városa mutatta be turisztikai- és kulturális kincseit, a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum bécsi épületében. 

Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét 

Pontosan tíz évvel azután, hogy a Fehérvár Travel első saját tulajdonú autóbusza teljesítette az első külföldi útját, átadták Székesfehérváron a Fehérvár Travel autóbuszos telephelyét.

Fejedelmi kincsek, erdélyi tallérok Székesfehérváron 

A Magyar Nemzeti Bank Értéktár Programja keretében visszavásárolt műkincseket minél több embernek látnia kell - hangsúlyozta Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke, egyben a program vezetője csütörtökön, Székesfehérváron, ahol megnyitotta a Fejedelmi kincsek - Erdélyi tallérok című, 16-17. századi erdélyi tallérokat és emlékérmeket bemutató kiállítást.

Mozgalmas lesz az év eleje Székesfehérváron 

Az ünnepek után máris készülhetnek a látogatók a farsangi időszak gasztrokínálatára.

33 milliárdból újult meg a székesfehérvári vasútállomás 

Átadták a több mint 33 milliárd forintból megújult székesfehérvári vasútállomást hétfőn. A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépületet is részben felújították.

9,3 milliárdból fejlesztik a Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonalat 

A Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonal fejlesztésére 30 millió eurós - mintegy 9,3 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság csütörtökön.

Lecsóságok, malackodások és sok finom bor 

Kulináris fellegvár lesz Székesfehérvár szeptemberben, hiszen szinte minden hétvégén különleges gasztronómiai esemény várható.

700 millió forintból újult meg a székesfehérvári Szent István Bazilika 

Átadták szombat este a 700 millió forintból kívülről teljesen felújított székesfehérvári Szent István Bazilikát.

50 millió forintból újul meg az Albapark autópálya-étterem 

Jelentősen megújul a következő hónapokban a székesfehérvári Albapark étterem: az M7-es autópálya 60-as pihenőjében immár több mint harminc éve működő, jelenlegi épületében 2009 óta üzemelő autópálya-étterem teljes belső átépítésen, illetve fejlesztésen esik át.

Mindent a turizmusért: összefogott Eger és Székesfehérvár 

A Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 12-i ünnepélyes megnyitó ünnepsége előtt látta el kézjegyével Eger és Fehérvár polgármestere azt a dokumentumot, amely a két megyei jogú város együttműködéséről szól, kifejezve ezzel szándékukat egymás kulturális és turisztikai értékeinek kölcsönös erősítésében. A fehérvári ünnepségsorozat díszvendége idén Eger városa, így delegációjuk kiemelt szerepet tölt be a tíznapos rendezvénysorozat alatt. 

Utascentrummal bővül a megújult székesfehérvári vasútállomás 

Megnyílt a székesfehérvári vasútállomás teljesen felújított utascsarnoka, a jegypénztárak is visszaköltöztek a megszépült épületbe. Az állomáson hamarosan egy Utascentrum is megkezdi működését, amely minőségi újdonságot jelent a székesfehérvári szolgáltatások körében.

Tematikus városnéző séták indulnak Székesfehérváron 

A székesfehérvári KultúrKorzón minden pénteken és szombaton koncertek várják a látogatókat, azt megelőzően pedig tematikus városnéző sétákon is részt lehet venni a városban.

Innováció, topmenedzserek és együttműködés 

Székesfehérvár adott otthont májusban a XV. Országos TDM-konferenciának, amelyet a megújult belváros patinás szállodájában, a Hotel Magyar Királyban tartottak.

Regisztráljon a XV. Országos TDM konferenciára! 

Május 19-20-án, Székesfehérváron kerül megrendezésre a XV. Országos TDM konferen.

Székesfehérváron lesz a XV. Országos TDM konferencia 

2016. május 19-20. között rendezik meg – immár 15. alkalommal – a Magyar TDM Szövetség országos konferenciáját.

Székesfehérváron telt ház lesz 2017-ben 

Székesfehérvár már többször is bizonyított. A város legutóbb 2013-ban volt házigazdája junior vb-nek, tavaly pedig felnőtt Eb-t szervezett.

Tönkrement a Vidám Park? Sebaj, építsünk a helyére szállodát! 

Április 17-én hivatalosan is átadták Székesfehérvár legújabb szállodáját, az Accent Hotel Management által üzemeltetett négycsillagos Best Western Plus Lakeside Hotelt. A tóparti szállodát a korábban ott tönkrement és bezárt vidámpark helyén építették fel, a hotel mellett gyógyászati részleget is kialakítottak.

Az Utazás kiállítás játékának nyertesei Mauritiusra és Székesfehérvárra utaznak 

Az Utazás kiállítás játékának keretében két szerencsés látogató egy mauritius-szigeteki és egy székesfehérvári utazást nyert, amit március 27-én vehettek át.

Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad 

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

Márciusban nyit az új szállloda Székesfehérváron 

Heteken belül nyit a Csónakázó-tó partján épülő új négycsillagos hotel, ahol 86 szoba, konferencia- és rendezvényközpont, valamint egészségközpont is működik majd. Egy eddig kihasználatlan területen épült a város új szállodája, mely segít, hogy a Belvárost meg tudjuk nyújtani – mindezt a város polgármestere posztolta kedden este Facebook oldalán.

Megnyílt hazánk első erdei delikátesz boltja 

Az országban elsőként nyílt erdei delikátesz bolt pénteken Székesfehérváron, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. üzletében az állami erdőgazdaságok által előállított vadhúsok és erdei termékek vásárolhatók meg.

Látványterv: Best Western szálloda nyílik Fehérváron 

A Best Western Plus szállodák táborát színesíti majd az Accent Hotels 2015. márciusában nyíló székesfehérvári négycsillagos szállodája.

Tizennégyezren fognak beférni a legújabb stadionunkba 

Két év múlva készülhet el az új, 14.250 fő befogadására alkalmas, UEFA IV-es besorolású Sóstói Stadion Székesfehérváron - jelentették be a Videoton FC stadionjában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Négycsillagos szállodát nyit Székesfehérváron az Accent 

2015 tavaszán nyitja meg kapuját Székesfehérvár belvárosában az Alba Medical Hotel****. A csónakázó tó partján épülő komplexum üzemeltetését a napokban megkötött szerződés értelmében az Accent Hotel Management látja el.

Kormánypénzből újul meg a székesfehérvári bazilika 

A kormány Orbán Viktor miniszterelnök külön keretéből 380 millió forintot biztosít a székesfehérvári Szent István-bazilika felújítására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kétmilliárdot kap Székesfehérvár a börgöndi repülőtérre 

A kormány egyszeri, kétmilliárd forint támogatást nyújt a székesfehérvári önkormányzatnak, a város a pénzt a börgöndi repülőtér visszavásárlására fordítja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!