Királyi lakoma a királyok városában

Második éttermét nyitotta meg Székesfehérváron a BURGER KING® a Next Stop Üzletközpontban. A friss „Royal” dizájn jegyében épült egység a gyorsétteremlánc 60. étterme Magyarországon. Az M7-es autópálya Auchan-körforgalom melletti lehajtójánál található vendéglátóhely gyors és kényelmes kiszolgálást kínál nemcsak a helyi lakosoknak, hanem az áthaladó vendégek számára egyaránt.

A Next Stop Bevásárlóközpontban található étterem a megszokottnál nagyobb, 146 négyzetméteres vendégtere 84 beltéri és egy hatalmas, 104 négyzetméteres teraszon további 58 kültéri ülőhellyel várja a tűzön grillezett burgerek rajongóit, és az eredeti WHOPPER® élményt keresőket. A vendégek kényelmét 8 önkiszolgáló érintőképernyős Kiosk gyorsítja meg, lehetővé téve a gyors és könnyű rendelést. Mindemellett pedig a gyorsétteremlánc applikációján keresztül sorban állás nélkül tudják megrendelni kedvenc burgereiket. Az autóval érkezők számára a kétsávos drive út gördülékeny kiszolgálást biztosít, így a helyiek és az átutazó vendégek is gyorsan megkapják kedvenc tűzön grillezett hamburgereiket.

A székesfehérvári étterem beltere a nagykanizsaihoz hasonlóan a friss „Royal” dizájn stílusjegyeit viseli. Az étterem belső terének és berendezésének kialakításakor a kényelem és az elegancia volt fókuszban. Ennek érdekében a modern, letisztult vonalakat kidolgozott dizájn elemekkel, minőségi anyagokkal és barátságos színekkel ötvözték. A természetes fa, tégla és ipari fém felületek kombinációja egyedi atmoszférát teremt.


Fotó: Burger King Székesfehérvár

A Next Stop Bevásárlóközpont, stratégiai elhelyezkedése miatt, ideális választás az új egység számára. Az M7-es autópálya közelsége és a város forgalmas csomópontja biztosítja, hogy az étterem fontos találkozóponttá váljon a székesfehérváriak és a Balaton felé utazók számára.

„Székesfehérvár gazdasági növekedése és központi közlekedési szerepe fontos tényezők voltak második éttermünk kiválasztásánál. A helyszín könnyen megközelíthető és jól kiszolgálja a helyiek, valamint az autópályán áthaladó vendégek igényeit is, így logikus bővítési lehetőségnek bizonyult.” – mondta Sümegi László, a Fusion Befektetési Zrt. elnöke.

Az étterem közel 40 embernek biztosít állást, köztük felnőtteknek és diákoknak is, akik főként Székesfehérvárról vagy annak 10-20 km-es körzetéből érkeznek. Az új egység kivitelezése több éves előkészítés után 2024 szeptemberében kezdődött meg, és a megnyitással tovább erősíti „a királyok városának” gasztronómiai és munkaerőpiaci lehetőségeit.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.