Királyi lakoma a királyok városában

Második éttermét nyitotta meg Székesfehérváron a BURGER KING® a Next Stop Üzletközpontban. A friss „Royal” dizájn jegyében épült egység a gyorsétteremlánc 60. étterme Magyarországon. Az M7-es autópálya Auchan-körforgalom melletti lehajtójánál található vendéglátóhely gyors és kényelmes kiszolgálást kínál nemcsak a helyi lakosoknak, hanem az áthaladó vendégek számára egyaránt.

A Next Stop Bevásárlóközpontban található étterem a megszokottnál nagyobb, 146 négyzetméteres vendégtere 84 beltéri és egy hatalmas, 104 négyzetméteres teraszon további 58 kültéri ülőhellyel várja a tűzön grillezett burgerek rajongóit, és az eredeti WHOPPER® élményt keresőket. A vendégek kényelmét 8 önkiszolgáló érintőképernyős Kiosk gyorsítja meg, lehetővé téve a gyors és könnyű rendelést. Mindemellett pedig a gyorsétteremlánc applikációján keresztül sorban állás nélkül tudják megrendelni kedvenc burgereiket. Az autóval érkezők számára a kétsávos drive út gördülékeny kiszolgálást biztosít, így a helyiek és az átutazó vendégek is gyorsan megkapják kedvenc tűzön grillezett hamburgereiket.

A székesfehérvári étterem beltere a nagykanizsaihoz hasonlóan a friss „Royal” dizájn stílusjegyeit viseli. Az étterem belső terének és berendezésének kialakításakor a kényelem és az elegancia volt fókuszban. Ennek érdekében a modern, letisztult vonalakat kidolgozott dizájn elemekkel, minőségi anyagokkal és barátságos színekkel ötvözték. A természetes fa, tégla és ipari fém felületek kombinációja egyedi atmoszférát teremt.


Fotó: Burger King Székesfehérvár

A Next Stop Bevásárlóközpont, stratégiai elhelyezkedése miatt, ideális választás az új egység számára. Az M7-es autópálya közelsége és a város forgalmas csomópontja biztosítja, hogy az étterem fontos találkozóponttá váljon a székesfehérváriak és a Balaton felé utazók számára.

„Székesfehérvár gazdasági növekedése és központi közlekedési szerepe fontos tényezők voltak második éttermünk kiválasztásánál. A helyszín könnyen megközelíthető és jól kiszolgálja a helyiek, valamint az autópályán áthaladó vendégek igényeit is, így logikus bővítési lehetőségnek bizonyult.” – mondta Sümegi László, a Fusion Befektetési Zrt. elnöke.

Az étterem közel 40 embernek biztosít állást, köztük felnőtteknek és diákoknak is, akik főként Székesfehérvárról vagy annak 10-20 km-es körzetéből érkeznek. Az új egység kivitelezése több éves előkészítés után 2024 szeptemberében kezdődött meg, és a megnyitással tovább erősíti „a királyok városának” gasztronómiai és munkaerőpiaci lehetőségeit.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.