Jön a Fehérvári Lecsófőző Vigasság

A város határain kívül is ismert közösségi esemény idén is sok száz résztvevőt vonzott, akik a főzés mellett zenés, táncos programokkal is szórakozhatnak majd szeptember 23-án.

Múlnak az évek, de a Fehérvári Lecsófőző Vigasság mit sem veszít népszerűségéből: idén az első két napon már a főzőhelyek felét lefoglalták a rajongók, és néhány hét elteltével a szervezők már ki is tehették a telt ház táblát a jelképes kapura.

A színpadot a szokott helyen, a Zichy ligetben találják a vendégek. Itt elsőként a Csimota zenekar gyermekkoncertje szól: az interaktív műsorban népdalok, retro gyerekdalok, megzenésített versek és saját szerzemények hangzanak el, és nem marad el a közös zenélés és daltanulás sem. A muzsika után táncosok érkeznek: a Székesfehérvári Balett Színház, a MissCsipop Dance, a Friendance Tánc- és Mozgásstúdió, a Felicita Kulturális és TáncSport Egyesület, a Step and Style Studio, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület, a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Free Spirit Dance és a Dance Studio Nagy-Kuthy tehetséges, ifjú növendékei mutatkoznak be a közönség előtt.

Délután négy órakor kezdődik a lecsófőző verseny eredményhirdetése, amelyen kiderül, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri is átad egy különdíjat. A városi nyugdíjasklubok sportvetélkedőjének díjait is hagyományosan ezen az eseményen adják át.

Az ünnepélyes pillanatok után kezdődik Vajtó László gasztro stand-up show-ja: a nemzetközi turisztikai magazin műsorvezetője a humoros, interaktív főzés során egyedi specialitásokat készít a közönség segítségével. Az idei Lecsót a Velorex GTI Zenekar zárja – a banda repertoárjában többek között ZZ.Top, Status Quo, Ted Nugent, Whitesnake, Clutch, AC/DC, Thin Lizzy, Aerosmith és Lenny Kravitz számok szerepelnek. Zene persze idén sem csak a színpadon szól majd, ahogyan mindig, most is utcazenészek járnak körbe a főzők között: a Band of StreetS, a Sopianae Brass, a PTE Brass Band és a New Orleans Marching Band gondoskodik a jó hangulatról.

Forrás: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.