Bortársaság: Székesfehérváron is

Az enteriőr tervezésére most először írtak ki pályázatot. A hely szellemisége és hagyománya diktálta a műemlékvédelmi környezetbe települt üzlet esztétikáját.

A Bortársaság számára a legfontosabb, hogy egy új üzlet könnyedén beépüljön a város életébe, pillanatok alatt a vérkeringés részévé váljon. A társaság borboltjai úgy reflektálnak az utcára és a körülöttük lévő épületekre, hogy közben megőrzik a márka jellegzetességeit és szellemiségét. Ezen gondolatiság mentén – működésük során először – úgy döntöttek, hogy pályázatot írnak ki az új üzlet átalakítására. Olyan belsőépítészt kerestek, aki képes megragadni a műemlékvédelmi épület esszenciáját, osztja és átérzi a cég filozófiáját és véleményét - írja az Octogon.hu.

A beérkezett pályázatok közül egy hónap alatt választották ki Bakonyi Beát. A tervező a kereskedelmi lánc letisztult, nem túlzó, de nem is túl natúr arculatához igazodó arányokat igyekezett megtalálni. A bejárattal szemben egy lounge rész kapott helyet, amely a portál előtt elhaladókat is betérésre ösztönzi. A borkereskedés többi üzletére is jellemző polcrendszerek és bortároló elemek hozzájárulnak ahhoz, hogy a palackok maguk is az enteriőr jelentőségteljes részévé váljanak. Így alakult ki egy olyan üzlethelyiség, amelyben összeér a történelmi múlt és az innovatív jövő, miközben teret ad a jelenkor legkiválóbb borainak.

Forrás: Octogon.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.