Látta már Nagy Péter hajóját?

Látta már Nagy Péter hajóját? 

Ha nem, most pótolhatja ezt a hiányt.
Aki eljut Szentpétervárra, biztos visszatér

Aki eljut Szentpétervárra, biztos visszatér 

Szentpétervár az a hely, ahol a történelem és a 21. század találkozik. A város hamarosan egy kattintásnyi távolságra lesz, hiszen jövőre Oroszország bevezeti az elektronikus vízumot.
A Wizz Air megnyitja első orosz bázisát

A Wizz Air megnyitja első orosz bázisát 

A Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja első oroszországi bázisát Szentpéterváron, amely egyben hálózatának 32. bázisa. 2020 szeptemberétől 1 Airbus A320 típusú repülőgép áll szolgálatba a Pulkovói Repülőtéren. A Wizz Air az új bázis megnyitásával 2020. szeptember 18-tól 5 országba összesen 5 új járatot indít Szentpétervárról.
Elindult a Wizz Air Budapest-Szentpétervár járata

Elindult a Wizz Air Budapest-Szentpétervár járata 

A Wizz Air az elmúlt hétvégén elindította legújabb budapesti útvonalát, amely heti két járattal, szerdánként és vasárnaponként közlekedik Budapestről Szentpétervárra. 
Közvetlen járatot indít Budapestről Szentpétervárra a fapados

Közvetlen járatot indít Budapestről Szentpétervárra a fapados 

A Wizz Air új útvonalat indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra. A járat augusztus 27-én indul és hetente kétszer közlekedik majd.
Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár

Cárok nyomában: Moszkva és Szentpétervár 

Két külön világ az orosz birodalom régi és új fővárosa. Aki felkeresi mindkettőt, talán jobban megérti a történelme folyamán Európa és Ázsia között ingadozó birodalmat. Moszkvát és Szentpétervárt egyre több honfitársunk akarja felfedezni.

Robbantás a szentpétervári metrón 

Feltehetően közép-ázsiai származású öngyilkos merénylő robbantott bombát a szentpétervári mentrón. Tizennégyen meghaltak, ötvenen megsebesültek. 

Szentpétervári orvosok jártak Hévízen 

Az orvosképzésben és a gyógyászatban szerzett tapasztalatok átadását, illetve közös kutatási projektek indítását is szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet Hévíz önkormányzata és a szentpétervári állami orvosi egyetem képviselője kötött csütörtökön Hévízen.
Szentpétervár, a téli rege

Szentpétervár, a téli rege 

Budapest és Szentpétervár eddigi kapcsolatát 2015-ben a turizmus és a kultúra területén is szorosabbra fűzték – vezette be a szentpétervári sajtótájékoztatót Pap Mária a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízió vezetője. Artem Bilichenko (Turisztikai Információs Központ, Szentpétervár) a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár pavilonjában városa télen is álomszerű kínálatát idézte fel.
Hogyan működhet együtt Szentpétervár és Budapest a turizmusban?

Hogyan működhet együtt Szentpétervár és Budapest a turizmusban? 

Budapest Főváros Önkormányzatának meghívására március 21. és 24. között idegenforgalmi szakemberek érkeztek a fővárosba Szentpétervárról. A szakemberek az együttműködés lehetőségeit vizsgálták a kultúra, sport és turisztikai workshopolás terén.

New York után Szentpétervárra indít járatot az Air Serbia 

Új járatokat indít az idén New Yorkba és Szentpétervárra az Air Serbia - a budapesti járat továbbra is szünetel.

Valóban Moszkva a világ legbarátságtalanabb városa? 

Egy amerikai utazási magazin felmérése szerint Moszkva, Atlantic City és Szentpétervár lett a három legbarátságtalanabb város a világon.

Moszkvában nyit kortárs múzeumot az Ermitázs 

Új részleget nyit Moszkvában a 250 éves szentpétervári Ermitázs, a múzeum a kortárs művészetekre fog összpontosítani.

Ne aggódjon, ha Oroszországba foglalt utat! 

Az odatartó gépek elkerülik az ukrán légteret - nyugtatott az orosz piac egy nehézsúlyú hazai szereplője.

Robinson Tours tanulmányút Szentpéterváron 

Május 28. és június 1. között Szentpéterváron járt a Robinson Tours és viszonteladó partnerei az ország minden tájáról.

Karácsonyig leáll a szentpétervári járat 

Az UTair légitársaság december 28-áig szünetelteti Budapest és Szentpétervár közötti járatát.

Cárok nyomában Szentpéterváron 

Európa legfiatalabb nagyvárosai közé tartozik a háromszáz évvel ezelőtt alapított Szentpétervár, mégis hihetetlenül gazdag látnivalókban. Ősszel különösen gyönyörű a parkokkal megáldott, csatornákkal szabdalt Néva-parti város.

Kultúrsokk Kuti Istvánnal 

Kultúrsokk címen új sorozatot indít a turizmusonline.hu. Minden alkalommal egy turisztikai szakembert kérünk arra, mondja el, milyen könyvet, filmet, kulturális programot ajánl az olvasóinknak.

Átszállás nélkül Észak Velencéjébe 

Új, közvetlen légi járat köti össze Budapestet Szentpétervárral. 

Újra lesz közvetlen légi járat Szentpétervárra 

Április 28-tól heti két járatot indít Szentpétervár és Budapest között a UTair orosz légitársaság.

Turisztikai évadnyitó rendezvény Szentpéterváron 

Szentpéterváron 2013. január 29-én rendezte meg az „Oroszországban működő Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalok Szövetsége (ANTOR) és az Orosz Idegenforgalmi Szövetség (RSZT) az idei szezon első nagyrendezvényét. A hatodik alkalommal lebonyolított évadnyitó eseménynek a Taleon Imperial Hotel biztosított elegáns helyszínt, közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Oroszország lesz a hotelpiac motorja 

A 2013-ra vonatkozó előrejelzések szerint Párizs, Szentpétervár és Moszkva jegyzi majd Európa legjobban teljesítő hotelpiacait - állapítja meg egy közelmúltban kiadott, 19 ország hotelpiacát vizsgáló tanulmány. Míg 2012-ben a hotelszektor viszonylag ellenálló maradt, 2013-ban a piaci szereplőknek komolyabb kihívásokkal és még élesebb versennyel kell szembenéznie. 2012-ben a hazai hotelpiac is folyamatos növekedést produkált - adja hírül a Portfolió.

Egyre kedveltebbek vagyunk a pravoszláv karácsony idején 

Nem csak a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre, de Budapestre is sok charterjárat indul Oroszország különböző városaiból a paroszláv karácsony idején, ami Oroszországban a téli szünetet jelenti a családoknak. 

Közlekedési káosz Moszkva és Szentpétervár között 

Szemtanúk szerint vasárnapra 200 kilométer hosszúra nőtt a forgalmi dugó Oroszország egyik legfontosabb közlekedési főútvonalán, miközben ezt a közlekedésrendészet cáfolja és azt állítja, hogy a főként kamionokból álló sor nem több 55 kilométernél.

Napijegyet válthatnak a turisták Moszkvában 

Moszkva Közlekedési Osztrálya bejelentette, hogy jövőre olyan jegyet terveznek kibocsátani, főként a turisták igényeinek figyelembe vételével, amely minden tömegközlekedési eszközön használható lesz.

Orosz légi járatot akar Debrecen 

A debreceniek közvetlen légi járatot javasolnak Szentpétervárra.

Mégis megépülhet az első szentpétervári felhőkarcoló 

Az UNESCO Világörökség Bizottsága és az északi orosz nagyváros történelmi városképét védők tiltakozása ellenére mégis megépülhet Szentpétervár első felhőkarcolója.

Charter indul Szentpétervárra 

A Malév leállását követően megszűnt a közvetlen légi összeköttetés Budapest és Szentpétervár között. A két város között ezidáig jellemzően moszkvai átszállással közlekedtek az utasok.

Zöld utat kapott a városkép-romboló felhőkarcoló 

Szentpétervár Szmolnij kerületének bírósága hétfőn törvényesnek minősítette a városi önkormányzat döntését, amelynek értelmében felépíthető a város előírásait sértő, úgynevezett Ohta Központ felhőkarcoló.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!