Szentpétervár, a téli rege

Budapest és Szentpétervár eddigi kapcsolatát 2015-ben a turizmus és a kultúra területén is szorosabbra fűzték – vezette be a szentpétervári sajtótájékoztatót Pap Mária a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízió vezetője. Artem Bilichenko (Turisztikai Információs Központ, Szentpétervár) a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár pavilonjában városa télen is álomszerű kínálatát idézte fel.

Idén a World Tourism Awards „Európa legjobb desztinációja” címet adományozta Szentpétervárnak. A legendás szépségű Néva parti metropolisz látnivalóit oldalakon keresztül lehetne sorolni. Tömören annyit, hogy 200 múzeum, 36 világörökségi helyszín (Ermitázs, Orosz Múzeum, Szent Izsák katedrális, Carszkoje Szelo) és az egységes stílusban épült paloták okán méltán nevezik Észak Velencéjének. A kiemelt, ritka szépségű látnivalók mellett a szállodák, éttermek, bárok, valamint világhírű divat- és ékszercégek óriási választéka egészíti ki a kínálatot.

Szentpétervárt a luxus ragyogása övezi, magas árfekvése ellenére rengeteg turista látogatja. Kellő informálásukról jelenleg 12, hamarosan további 6 turisztikai tájékoztatóiroda gondoskodik. A közlekedés kiváló, magyarok számára Budapest-Moszkva, vagy Bécs-Moszkva repülőjáratok állnak rendelkezésre, Moszkvából helyi légijáratok, szuperexpresszek röpítik tovább Szentpétervárra az utasokat. Kikötőjébe a Helsinkiből, Stockholmból, Tallinnból komphajókon érkező utasok 72 órás vízummentes engedéllyel látogathatják a várost.

A téli Szentpétervár csillogó álom: fényfestések a palotákon, karácsonyi vásárok, pompás bálok, balett- és koncertestek óriási választékából válogathat a látogató. Amit jó tudni, hogy ráadásul a főszezonnál kedvezőbb árakon! A szállodákban már 80-180 euróért foglalható szoba, egy 3 napos, 2 éjszakás komplett csomag 1500 euróba kerül.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.