Cárok nyomában Szentpéterváron

Európa legfiatalabb nagyvárosai közé tartozik a háromszáz évvel ezelőtt alapított Szentpétervár, mégis hihetetlenül gazdag látnivalókban. Ősszel különösen gyönyörű a parkokkal megáldott, csatornákkal szabdalt Néva-parti város.

Idén április óta újra van közvetlen légi kapcsolat Szentpétervár és Budapest között az UTAir orosz légitársaság jóvoltából. A hetente kétszer közlekedő járat népszerűsítése érdekében magyar utazási irodák munkatársait látta vendégül a minap Szentpéterváron a légitársaságot hazánkban képviselő, Oroszország-specialista 1000 út utazási iroda.

A csoport tagjai a négy napos kirándulás során felkeresték az Észak-Velencéjének tartott, 5 millió lakosú Pétervár legfőbb látnivalóit, a Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, az 1917-es októberi forradalom jelképévé vált Auróra cirkálót, a Vasziljevszkij- szigetet és a Péter-Pál erődöt.

A program egyik fénypontja volt a Téli Palota magvát képező Ermitázs rendkívüli művészeti gyűjteményének megtekintése. A Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakból kialakult művészeti gyűjteményben egyebek mellett Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt alkotásaiban gyönyörködhetünk.

A csoport az út során felkereste a két leghíresebb cári nyaralót is, a Balti-tenger partján fekvő, tucatnyi szökőkúttal díszített Petrodvorecet, az „orosz Versailles”-t, valamint a kedvező mikroklímájú Carszkoje Selot. Az utóbbiban található Katalin-palota az európai barokk építészet remeke. A tartalmas programot orosz folklórest koronázta meg.

Szentpétervárról szóló részletes beszámolónkat a Turizmus Trend novemberi számában olvashatják majdf. 

A csoport tagjai: Földiné Lázár Ilona - Expo Travel, Dubovanszkyne Szemenkova Jelena - 1000 ÚT, Kalas Marta - Medosz Hotel, Ermilov Oleg - 1000 ÚT, Balogh Csaba - IBUSZ, Termes Nóra - IBUSZ, Farkas Lilla - Neckerman, Batta Anita – Questor, Szőke Emese - Tensi, Dr. Juhászné Berei Gabriella – Kartago Tours, Nyíregyháza, Docs Tunde – Neckermann, Bereczki Carmen - N-Tours, Celldömölk, Lakó Andrea - Start Utazás, Dudás Csilla – Vista, Fazekasné Magyar Gyöngyi – Mozaik Tours, Debrecen, Tóth Fanni - Summertime, Lehoczki Márta - index.hu, Janta Timea - Budavár Tours, Fabok Zsófia – Mercator, Varga Renáta - Vertes Útitárs, Szántó Zoltan - Turizmus Trend.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.