Közlekedési káosz Moszkva és Szentpétervár között

Szemtanúk szerint vasárnapra 200 kilométer hosszúra nőtt a forgalmi dugó Oroszország egyik legfontosabb közlekedési főútvonalán, miközben ezt a közlekedésrendészet cáfolja és azt állítja, hogy a főként kamionokból álló sor nem több 55 kilométernél.

A Moszkvát Szentpétervárral összekötő autópályán pénteken, a sűrű havazás, majd az azt követő ónos eső miatt kialakult közlekedési káoszról a Rosszija 24 állami hírtelevízió Összeomlás az M10-esen címmel számolt be.

A televízió az Interfax hírügynökségre hivatkozik, amelynek egy kamionsofőr arra panaszkodott, hogy több kollégájával együtt már harmadik napja áll, vagy éppen araszol a Szentpétervár felé vezető sávban. Az ételük és az üzemanyag egyre fogy, nem látnak semmilyen segítséget, sokan közel vannak ahhoz, hogy az idegeik felmondják a szolgálatot.

A kamionsofőr elmondása szerint a gépjárművekkel arra haladók már a Moszkvától 70 kilométerre lévő Klin városnál találkoznak a forgalmi dugóval.

Tver városában önkéntesek élelmiszert és ivóvizet gyűjtenek a Moszkvából Szentpétervárra menet elakadt járművekben utazóknak.

A közlekedésrendészet sajtószolgálata cáfolta, hogy az M10-es autópályán 200 kilométerre dagadt volna a közlekedési dugó, sőt - szerintük - az lassan feloszlik.
Az állami televízió helyszíni tudósítója elmondta: egy kilométert nyolc óra alatt tettek meg Tver városnál, hogy kijussanak az autópályán rostokoló kamionosokhoz. Több száz gépjárműről van szó, és a gépkocsivezetők között pánikhangulat uralkodik - mondta a riporter.

A Finnországba tartó egyik kamionsofőr szerint az a legrosszabb, hogy semmilyen információjuk nincs, így azt sem tudják, hogy mikor indulhatnak tovább. A riporter elmondta: bár a rendkívüli helyzetek minisztériumának egységei melegkonyhát és melegedőket állítottak fel a Moszkva-Szentpétervár autópályán, de azokhoz sokan nem jutnak el.

Egy személygépkocsi vezetője arról számolt be: harmadik napja hiába próbálkozik azzal, hogy visszatérjen Szentpétervárra.

A Rosszija elnevezésű, M10-es jelzésű oroszországi fő közlekedési útvonalon pénteken előbb a havazás, majd az ónos eső nehezítette meg a közlekedést, mert az autópálya-felügyelet nem kezdte el idejében az úttest megtisztítását.

Forrás: MTI


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.