Nemzetközi turisztikai díjat kapott Temesvár

Nemzetközi turisztikai díjat kapott Temesvár 

A romániai Temesvár kapja idén a Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetségének (FIJET) Aranyalma-díját - jelentette be szerdán a szervezet.
Temesváron is elstartolt az EKF 2023 programsorozata

Temesváron is elstartolt az EKF 2023 programsorozata 

A bánsági város a román, magyar és német színházi társulatnak is otthont adó kultúrpalotában tartott nyitógálán lett hivatalosan is Európa Kulturális Fővárosa (EKF), a nyitóünnepség a Dóm téren folytatódott több ezer ember részvételével.
Tudta, hogy idén Temesvár is Európa Kulturális Fővárosa?

Tudta, hogy idén Temesvár is Európa Kulturális Fővárosa? 

A városképet szépítő munkálatokat végeznek a turisták fogadására készülve a romániai Temesváron, mely idén Veszprém mellett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viseli.

Magyar Házból szálloda 

Megszabadulna a magyar intézményektől és szállodát hozna létre a temesvári magyar házban az épület tulajdonosa.
A RegioJet új buszjáratot indított Prágából Temesvárra, Szeged az egyik megálló

A RegioJet új buszjáratot indított Prágából Temesvárra, Szeged az egyik megálló 

A RegioJet új buszjáratot indít Prágából Temesvárra június 28-án, melynek egyik állomása Szegeden a Tarján Víztorony téri megállóban lesz. 

Újabb tel-avivi járatot nyit a Wizz Air 

Ezúttal Temesvárról, nem is olyan messze Debrecentől, ahonnan március 26. óta közlekedik tel-avivi járatuk.
Nagyon pörögnek a romániai repterek

Nagyon pörögnek a romániai repterek 

Bukarest mellett a román vidék nagyvárosainak repülőterei is jól teljesítettek 2016-ban. 
Ezerrel pörögnek a romániai repterek

Ezerrel pörögnek a romániai repterek 

A Romániai Repterek Szövetségének most nyilvánosságra hozott adatai szerint 2016-ban a 17 légikikötő utasforgalma 23,6 százalékkal volt nagyobb, mint egy esztendővel korábban. A 16,4 millió utast ráadásul csak 15 reptér teljesítette, miután a nagybányai felújítás alatt áll, Aradon pedig 2015 óta nem landol menetrend szerinti járat.

Timisoara-Beograd autópálya épülhet 

Többek között a Temesvár-Belgrád közötti autópálya megépítésének a lehetőségéről is tárgyalt csütörtökön Temesváron Dacian Ciolos román és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök - jelentette az Agerpres hírügynökség.

Együtt lesz kulturális főváros Újvidék és Temesvár 

Temesvár és egy görög város mellett Újvidék lesz Európa kulturális fővárosa 2021-ben. Ez az első alkalom, hogy uniós tagjelölt országból kapja meg valaki a címet. Magyar település legkorábban 2023-ban lehet újra európai kulturális főváros.

Temesvár lesz 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa 

Legalábbis az egyik, hisz öt esztendő múlva már három város is viselheti majd a megtisztelő címet. Romániában a kiírás első körében 14 város nevezett, a döntőre viszont csak négyen maradtak: Temesvár, Bukarest, Nagybánya, Kolozsvár. A győztes várost pénteken délután a román főváros Nemzeti Könyvtárában nevezte meg Steve Green, az uniós zsűri elnöke.

Temesváron már mindent tudnak Nyíregyházáról 

Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével május 18-án egy nyíregyházi delegáció utazott Temesvárra, ahol közösen a Magyar Turisztikai Ügynökség romániai külképviseletével népszerűsítették a város turisztikai kínálatát. 

Temesvár lesz a Ryanair új bázisrepülőtere 

Temesvár lesz az első romániai bázisrepülőtere a Ryanairnak, amely idén novembertől indít járatokat a bánáti nagyvárosból. 

Újabb szakasza nyílt meg a dél-erdélyi autópályának 

December 23-án megnyílt a dél-erdélyi autópálya Temesvár-Lugos szakasza - közölte szerda a román Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR). 

Romániai városok versenyeznek az Európa Kulturális Fővárosa címért 

Négy romániai város, Bukarest, Nagybánya, Kolozsvár és Temesvár pályázhat az Európa Kulturális Fővárosa címre 2021-ben - jelentették be pénteken a román kulturális minisztériumban.

Szárnyal a temesvári nemzetközi repülőtér 

Az elmúlt év első fél évéhez képest 29 százalékkal nőtt a temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtér utasforgalma - közölte hétfőn a Nyugati Jelen napilap.

Kommunista fogyasztóvá válhatunk Temesváron 

Megnyílt A Kommunista Fogyasztó Múzeuma Temesváron szombaton a múzeumok éjszakája alkalmából - a múzeum interaktív lesz, így mindenki átélheti a kommunizmus szellemét.

Temesváron fegyvert kapnak jegyellenőrök 

A temesvári helyi tömegközlekedési vállalat (RATT) a villamosokon, autóbuszokon dolgozó jegyellenőrök felfegyverzésére készül – közölte a Timis Online portál.

Kezdődik az aradi reptér bővítése 

Az aradi reptér bővítését elnyerő cég az utolsó engedélyeket is megkapta, így kezdődhetnek a munkálatok.

Metró épülhet Temesváron 

Egy metróvonal esetleges megépítéséhez készíttet megvalósíthatósági tanulmányt Temesvár önkormányzata - jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Nicolae Robu, a nyugat-romániai nagyváros polgármestere.

Hamarosan a szomszédban is vaporettózhatunk 

A velencei lagunák után hamarosan Temesváron, a Béga-csatornán is feltűnhetnek a vaporettók. 

Egy része elkészült a Temesvár–Nagybecskerek kerékpárútnak 

Javában épül a Temesvárt a vajdasági Nagybecskerekkel összekötő, határon átívelő projekt keretében megvalósuló kerékpárút. A Temesvárt a szerb határral összekötő szakaszból értesüléseink szerint 22 kilométert már leaszfaltoztak, egy további 15 km-es szakasz megépítése még hátra van.

Turizmus és a Tartós Fejlődés konferencia Temesváron 

A háromnapos eseményen számos fontos témát érintenek majd.

Ópusztaszeren kápolna, Temesváron zarándokszállás épül 

Ökumenikus kápolna épül európai uniós támogatással az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében. A beruházás Csongrád és a szomszédos romániai Temes megyében kialakítandó zarándokútvonal részeként valósul meg – jelentette be Kertész Péter, a park igazgatója kedden, Ópusztaszeren.

Romániai szállodák egy luxuslakás áráért 

A recesszió továbbra is sújtja a romániai szállodaipart, az alacsony kihasználtság arra kényszeríti a tulajdonosokat, hogy olcsó pénzért értékesítsenek számos panziót és hotelt.

Gyorsvasút épülhet Szeged és Temesvár között 

5-7 éven belül megépülhetne a gyorsvasút Szeged és Temesvár között, állítják szakértők. A szerbiai Kikindán keresztül haladó vonalon 200 km/h-val száguldanának a szerelvények.

Tovább bővül a temesvári repülőtér 

További fejlesztések várhatók a Temesvári repülőtéren, ahol az aradi autópálya megépülésével a magyar forgalom is jelentősen tovább bővülhet.

Régiós első a temesvári reptér 

Tavaly 1,2 millió utas fordult meg Románia legjelentősebb, vidéki repterén, idén pedig legalább 1,3-1,4 millióra számítanak, s ezzel várhatóan megőrzik országos második helyüket.

Átadták a forgalomnak az Arad–Temesvár autópályát 

December 17-én átadták a forgalomnak az Arad-Temesvár autópályát, továbbá az aradi körgyűrű egyik felét, így a Nagylak felől érkező forgalom immár Aradot kikerülve tud haladni Románia belseje felé. 

Temesváron erősít a Wizz Air 

Ötödével több járatot indít jövőre Temesvárról a Wizz Air: Dortmund, Párizs, London, Róma és Bologna felé bővül a forgalom 2012-ben.

A világzene sztárjai Temesváron 

Az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a temesvári falumúzeumban (Muzeul Satului Bănățean) a Plai Fesztivált, a multikulturalizmus ünnepét.

Nagylak-Pécska-Arad autópálya 

Ha minden a terveknek megfelelően történik, hamarosan kezdődik a tervezés és az építkezés, és 3 év múlva átadhatják a Nagylakot Araddal összekötő autópályát. 

A Wizz Air bővítette együttműködési megállapodását a Lufthansa Technikkel 

A Wizz Air kiterjesztette a Lufthansa Technic AG-vel eddig is szoros együttműködését Romániára és Csehországra is. Az 5 évre aláírt szerződés szerint a Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) ez év december 1-jétől végzi a Wizz Air bukaresti, temesvári és kolozsvári bázisain lévő 8 Airbus A320-as repülőgépeinek karbantartási munkáit.

Befejeződött a temesvári Bástya felújítása 

Temesváron hétfőn elkezdődött a felújított „Theresia” Bástya átvétele, mely közel 10 millió euróba került.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!