Ha csak ennyi gondunk lenne, mint most a japánoknak, jó lenne

Ha csak ennyi gondunk lenne, mint most a japánoknak, jó lenne 

Beletolatott egy autó Japán legrégibb, mintegy 500 éves illemhelyébe, megrongálta az épület ősi faajtaját, írta a The Guardian online kiadása.
Idegenvezetők Világnapjára készül a belvárosi templom

Idegenvezetők Világnapjára készül a belvárosi templom 

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom ebben az évben különleges formában szervez eseményt a látogatók számára az „Idegenvezetők Világnapja” alkalmából.

Új lendületet kaphat Szolnok egyházi turizmusa 

Másfél milliárd forintból újul meg Szolnokon két római katolikus templom kormányzati döntésnek köszönhetően, a beruházások a tervek szerint tavasszal kezdődnek meg és 2020-ra készülnek el - közölte a Tisza-parti város polgármestere az MTI-vel.
Megerősítették a barcelonai Sagrada Familia biztonsági felügyeletét

Megerősítették a barcelonai Sagrada Familia biztonsági felügyeletét 

Tíz fémdetektorkapuval, biztonsági átvilágító készülékekkel, kamerákkal és 12 járőrrel megerősítették a tavaly augusztusi, 16 halálos áldozatot követelő barcelonai és cambrilsi gázolásos merényleteket elkövető terroristasejt egyik fő célpontjának számító Sagrada Familia (Szent Család-templom) épületének biztonsági felügyeletét Barcelonában – közölték szerdán a templom illetékesei.

Megújul két gótikus templom 

Vidékfejlesztési támogatással felújítják Tolna megye két gótikus eredetű templomát, a falukép javítását szolgáló programból további három templomépületen végeznek rekonstrukciót.

1200 négyzetméteres orosz mozaikkal gazdagodik Belgrád jelképe 

Megkezdhetik annak a több mint 1200 négyzetméteres mozaiknak a felhelyezését a Belgrád jelképének számító Szent Száva-templomban, amelyet Oroszországtól kapott Szerbia, a kupoladísz egy része ugyanis már megérkezett a szerb fővárosba.
Félmilliárd forintos állami támogatással újul meg a szentgotthárdi templom

Félmilliárd forintos állami támogatással újul meg a szentgotthárdi templom 

A kormány 535 millió forinttal támogatja a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-plébániatemplom felújítását, erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.
Rekord évet zárt az Angkor Wat

Rekord évet zárt az Angkor Wat 

62,5 millió dollárral rekordot döntött 2016-ban a belépőjegyekeből származó bevétele a kambodzsai Angkor Wat történelmi templomnak. 
Nyitott szívek, nyitott kapuk a Belvárosi Plébániatemplomban

Nyitott szívek, nyitott kapuk a Belvárosi Plébániatemplomban 

Több mint kétéves rekonstrukciós munka után teljes fényében ragyog a Március 15. téren található Belvárosi Plébániatemplom, amelyet augusztus 14-én nyitottak meg. A Turizmus Világnapján arról beszéltek, hogy a gazdag kulturális és egyházi örökséget milyen módon tudják bemutatni a turisták számára.
Székelyföldi templom égett le egy villámcsapástól

Székelyföldi templom égett le egy villámcsapástól 

Villámcsapás következtében hétfőre virradóra leégett a székelyföldi Atyha római katolikus temploma - közölte az Élő Székelyföld portál. A hírt a katasztrófavédelem Hargita megyei egységének a szóvivője megerősítette.

Templom nyílik egy villamoson Prágában 

Mozgó templomként fog működni pénteken, június 10-én, a templomok éjszakáján egy prágai villamos.

A görögkatolikus templom ékessége az új ikonosztáz 

Több mint félszáz aranyozott ikonnal díszített ikonosztázt szenteltek fel április 9-én a Debrecen-Csapókerti görögkatolikus templomban, más néven a Szent Péter és Szent Pál Templomban. Az egyházművészeti alkotás közel három évig készült. 

Reformáció örökségtúra pünkösdkor 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyönyörű középkori templomok találhatók a Felső-Tisza-vidéken. Ezért is szervezi az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. keretein belül működő Europe Direct Tájékoztató Központ idén is pünkösdkor a Reformáció örökségtúrát.

Kétszázötvennél is több templomunk újul meg 

Több mint 250 templom újulhat meg és mintegy 300 közösségi programot szervezhetnek az egyházak az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága által meghirdetett mintegy kétmilliárd forintos pályázata alapján. A nyertesek listáját közzétették a kormány honlapján.

Középkori műemléktemplom tornya omlott le Erdélyben 

Péntek este leomlott a Brassó megyei Szászveresmart (Rotbav) középkori műemléktemplomának tornya - közölte szombaton internetes oldalán a Monitorul Express Brassó megyei napilap.

Megszépült a Csallóköz legrégebbi temploma 

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője tartott igehirdetést azon a hálaadó istentiszteleten, amelyet a Csallóköz legrégebbi egyházi épületének, a somorjai (Samorín) református templomnak - a magyar kormány anyagi hozzájárulásával megvalósított - külső felújítása alkalmából tartottak a felvidéki településen vasárnap.

Képek és történelem: egy kötetben 17 szatmári középkori templom 

Képekkel illusztrált könyvben örökítette meg a térségi értéktárlistára felkerült tizenhét szatmári középkori templom történetét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat.

83 templom újult meg közös magyar-román program keretében 

Lezárult az a magyar-román közös program, amelynek révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és partiumi templomok műemléki helyreállítása és látogatóbarát fejlesztése történt meg.

Árpád-kori templomot tárnak fel Lakitelken 

Meglepően ép állapotban maradt Árpád-kori templom feltárása kezdődött a közelmúltban Lakitelken. 

Középkori pusztatemplom falaira bukkantak Lakiteleken 

Lakiteleken, a község szélén egy középkori pusztatemplom falait találták meg, amely egykor Felső-Alpár településhez tartozott – mondta Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, az ásatás vezetője.

Rejtélyes és titkos templomok 

Az idei év turisztikai sztárjai lehetnek azok a különös kialakítású templomok, amelyek az olaszországi Genga és az oroszországi Kazany városában lelhetők fel.

Kultúrák közötti kalandozás Észak-Thaiföldön 

Thaiföldi kalandjaim után még mindig érzések, illatok, ízek és hangok kavarognak bennem. A dzsungel bujasága, a városok sokszínűsége, a helyiek mérhetetlen kedvessége, a törzsi és falusi népek egzotikus világa és a történelmi időutazás olyan élményt nyújtanak, amit nem felejt el egyhamar az ember.

Újabb templomfelújítások a vallási turizmus fellendítéséért 

A Tisza-tó mentén hét település templomát újították fel döntően európai uniós támogatással az elmúlt hónapokban az Új Széchenyi Terv keretében, a most zárult projekt megvalósítására közel félmilliárd forintot költöttek - tájékoztatta a projekt kommunikációját végző Szféra Tisza Kft. az MTI-t.

A magyar szent család nyomában 

Székesfehérvár, Bodajk, Zirc, Bakonybél, Veszprém és Balatonalmádi - ezek alkotják a Vallásturisztikai Iroda által kínált Magyar Szent Család tematikus út főbb állomásait.

Méltó környezetbe kerültek Gyöngyös különleges kincsei 

Régi, különleges kelyhek, úrmutatók, keresztek, miseruhák és ötvös tárgyak, ritkaságnak számító könyvek – ezek jellemzik a gyöngyösi Szent Bertalan katolikus plébánia templom megújult kincstárát. A mátraalji város ritka kincsei méltó környezetbe kerültek, és várják az érdeklődőket.

Templom, zsinagóga és mecset épül egy fedél alatt 

Az Egy háza. Így hívják azt a majdani épületet, amelyet egy zsidó rabbi, egy keresztény lelkész és egy muszlim imám közösen álmodott meg. Berlinben fog állni, a múlt héten tették le a jelképes alapkövét, és most indult az adománygyűjtés a felépítéséhez.

II. Ptolemaiosz 2200 éves templomára bukkantak Egyiptomban 

II. Ptolemaiosz egyiptomi király mészkőből épült templomára bukkantak egyiptomi régészek a Kairótól délre fekvő Gabal el-Núr tartományban.

Több mint másfél milliárdból újul meg a szegedi Dóm 

Egy év múlva fejeződnek be a munkálatok.

Kocsma és áruház lesz a templomokból Londonban 

Egyre több templomot alakítanak át pubbá, fényűző otthonná vagy épp élelmiszer-áruházzá Nagy-Britanniában a vallás folyamatos visszaszorulása és az épületek magas fenntartási költségei miatt.

Betlehem már a karácsonyra készül 

Vasárnap gyújtják meg a fényeket az óriási fenyőn a Jordán nyugati partján fekvő város egyik terén. Ezzel veszi kezdetét az ünnepi szezon Jézus szülőhelyén.

Bejártuk a megújult a Mátyás-templomot 

Péntek délelőtt sajtótájékoztatóbejárást tartottak a a nagyszabású restauráláson átesett, újra a régi fényében tündöklő Mátyás-templomban. 

Tovább szépül a Bosnyák tér 

Folytatódik a XIV. kerületi Bosnyák tér megújítása, a beruházás második ütemében további területek újulnak meg és megépül a Páduai Szent Antal Plébániatemplom tornya.

Második világháborús múzeum lesz egy százéves ohiói magyar templom 

Hamarosan második világháborús, a normandiai partraszállásnak szentelt múzeummá alakítanak át egy magyar templomot az ohiói Conneautban -  közölte internetes kiadásában vasárnap az Ashtabula városában kiadott Star Beacon napilap.

100 év, 100 óra 

Jubileumi rendezvények a Fasori Református Templomban.

Egymilliárd forint templomfelújításra 

 A Kálvin téri református templom felújítására, valamint a Kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház és Érseki Kincstár felújítására 500-500 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a Miniszterelnökség fejezet, rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére.

Középkori templomok csalogatják a turistákat 

Közel 1,5 millió eurós, mintegy 420 millió forintos költségből középkori templomok turisztikai célú fejlesztése valósul meg a szatmári tájegységben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere az MTI-vel.

Ötszáz éves a Sixtus-kápolna mennyezete 

A Michelangelo freskóit megelőző rajzok kiállításával ünneplik meg Rómában a Sixtus-kápolna mennyezetének ötszázadik évfordulóját.

Kulturális örökségvédelmi fejlesztés a Felső-Tisza vidéken 

Templomokhoz kapcsolódó, turisztikai kínálatbővítő kulturális örökségvédelmi fejlesztésbe kezdett a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás.

A szakrális és a profán 

Avagy a Kulturális Örökség Napjai és a Templomok Éjszakája szeptember 15-16-án.

Egy euróért kínálnak egy belga templomot 

Alapítása után nyolcszáz évvel egy euróért árulják a belgiumi Binche Oltáriszentség templomát. Szállodát vagy lakásokat alakíthatnak ki benne - ha a leendő tulajdonosnak lesz erre elég pénze.

Éjszaka a templomokban 

Ausztria-szerte több mint hatszáz templom fogadta június elsején éjszakába nyúlóan a látogatókat a Templomok Hosszú Éjszakáján. 

Ahány nap, annyi templom 

2012. május 10-14. között hetedik alkalommal rendezi meg Győrben a Karzat Kultúrközpont Alapítvány az Öt Templom Fesztivált.

Téglából készült gyóntatószéket tártak fel Gyöngyösön 

Feltárták az ország idáig egyetlen ismert tégla gyóntatófülkéjét a gyöngyösi ferences templomban az ott zajló felújítási munkálatok közben - közölte a Ferences Sajtóközpont kedden az MTI-vel.

Középkori templomok határon innen és túl 

18 hónapnyi munkát követően, május 31-én lezárult a „Középkori templomok útja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyékben” című turizmusfejlesztési program.

Megszépült a máriapócsi kegytemplom 

A közelmúltban befejeződtek a felújítási munkálatok a máriapócsi Görög Katolikus Kegytemplomban, amely így újra régi pompájában fogadja a híveket és a látogatókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!