Sorra nyitnak az uniós pénzből épült szállodák 

Az elmúlt két évben összesen 69 uniós szállodai fejlesztés indult el, és eddig 22 valósult meg a Regionális Operatív Program (ROP) keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Napi Gazdasággal.

20.000 látogató az uniós fejlesztések helyszínein 

Több mint 20 ezren látogattak el országszerte az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja elnevezésű programsorozat keretében megtekinthető kulturális, szabadidős és tudományos beruházások helyszíneire. A 2013-ban elindított nyílt napnak köszönhetően harmadik alkalommal, országszerte több mint 50 helyszínen várták az érdeklődőket.

A vízi játszóterek egy szép példája 

A TősSellő 49,7 millió forintos támogatást nyert a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 71 millió forintos beruházás nemcsak a Tősfürdő szolgáltatásait bővíti, de munkahelyet is teremt.

Miniszterelnök úr, adna egy kis uniós pénzt? 

Egy, a Magyar Közlöny legfrisebb számában napvilágot látott a kormányrendelet szerint az uniós pénzek elosztását koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) július végétől a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal.

Tízezren voltak kíváncsiak az uniós fejlesztésekre 

A nyár első igazán forró napján több mint 10.000 ember kereste fel azon látványos kulturális, közlekedési, szabadidős, vagy éppen ipari, tudományos jellegű fejlesztések helyszínét, melyek az Új Széchenyi Terv keretében valósultak meg. Az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programot idén második alkalommal, szombaton rendezték meg az ország több mint 60 pontján. 

Újra nyílt napot tartanak az EU-s fejlesztések 

Látványos kulturális, közlekedési, szabadidős és turisztikai célú fejlesztések, történelmi helyszínek, valamint ipari és tudományos jellegű beruházások állnak a középpontjában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött   elnevezésű programnak.

Séta a kulisszák mögött 

Az Új Széchenyi Terv révén közel 14.000 beruházás valósult meg, melyek mindenki életére hatással vannak. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – a polgárok európai éve alkalmából -, azzal a céllal indítja el az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programját, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez.

19 millió euró magyar-román fejlesztésekre 

Kiválasztották a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program negyedik pályázati felhívásának nyerteseit. A 144 projektre megítélt uniós támogatás összege 18,9 millió euró. A 2007-2013 közötti időszakban megvalósuló program célja a partnerségi viszonyok megerősítése és fejlesztése a magyar-román határmenti térségen belül - közölte a Turizmus Online-nal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Balatoni kilátás a Gömbből 

A környezetvédelmi szakhatóság ellenvetése miatt át kellett tervezni a balatonboglári Gömbkilátót is érintő, európai uniós támogatást nyert beruházást, így jövőre újra megnyílhat kilátó, valamint megépülhet mellette egy kalandpark és egy bob-pálya - tájékoztatta a beruházó Sziszi Bt. tulajdonos-ügyvezetője az MTI-t hétfőn.

Megnyílik a turisták előtt az egri érseki palota 

Az épület Kelet-Közép-Európa egyetlen olyan főpapi palotája lesz, amelyben együtt él majd az eredeti és a nagyközönségi funkció.

Milliárdos támogatás az egri érsekségnek 

986 143 000 forintnyi uniós támogatásban részesült az Egri Érseki Vagyonkezelő Központ (EVK). A pénzt turisztikai attrakció fejlesztésre fordítják - tájékoztatta a Turizmus Online-t az EVK.

Megnyitott a Wellness Hotel Gyula****Superior 

Gyula napján, április 12-én megnyílt Gyula város legújabb szállodája, a Wellness Hotel Gyula. Munkatársunktól

140 futballpályányi lepke és csodás virág 

140 futballpályányi területtel növelték az Őrségi Nemzeti Park területén a szemet gyönyörködtető virágok és lepkék otthonául szolgáló rétek területét - tájékoztatta a Nemzeti Park igazgatósága a Turizmus Online-t.

Kis-Magyarország Botanikus Kert uniós támogatásból 

A Dél-Alföldi Operatív Program közel 220 millió forintos uniós támogatásának köszönhetően befejeződött a Kis-Magyarország Botanikus Kert kialakítása.

Zár a vár Kőszegen 

Funkcióbővítő felújítás miatt január elsejétől bezárt és legalább egy évig még nem lesz látogatható a kőszegi Jurisics-vár; a vele egy fedél alatt lévő múzeum, művelődési központ és várszínház átmeneti időre más helyre költözött, de tovább működik.

49 milliárd 15 havi munkáért 

December 13-án, délután átadták a 48,6 milliárd forintos beruházás részeként felújított Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasúti pályaszakaszt.

A válság áldozata lett a Kapos Hotel 

Bár a tulajdonos nem mondott le a Kapos Hotel felújításáról, fejlesztéséről, annyi már bizonyos, hogy az eredetileg tervezett időpontig nem lesz négycsillagos szálloda a Kaposból.

Tavasszal nyílik a Hotel Soleil Szegeden 

Szeged belvárosának egyik legszebb műemléki védettségű épülete, a Kelemen és Oroszlán utcák sarkán álló úgynevezett Burger-ház emeletét 16 szobás szállodává alakítja át tavaszra uniós támogatással a Yourhouse Kft.

Lezárult a Pannonhalmi Főapátság turisztikai fejlesztése 

Október végére befejezéséhez érkezett a Pannonhalmi Főapátság turisztikai vonzerő fejlesztési programjának II., III. és IV. üteme.

Kis pénz, kis strand 

6800 négyzetméter helyett 3000 négyzetméter, 2,1 milliárd helyett 800 millió forint lenne Hódmezővásárhely új élményfürdője - adta hírül a Délmagyar.hu.

Zalakaros új négycsillagosa 

Hamarosan átadják a zalakarosi Hotel Venus új, négycsillagos szárnyát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!