Zalakaros új négycsillagosa

Hamarosan átadják a zalakarosi Hotel Venus új, négycsillagos szárnyát.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás értéke az beruházás összértékének 27%-a, 145 millió forint.

Wellness- és étterembővítés, squash pálya és a 60 autót befogadó mélygarázs az új szárny építésével együtt kerül átadásra. A szálloda új szárnya – amely az Aphrodité nevet kapta – 30 egyedileg kialakított és „saját névre” elkeresztelt szobái és lakosztályai extra tágasak lesznek. Különösen a friss házasok örülhetnek majd a jacuzzit is magába foglaló nászutas lakosztálynak. A családi, mintegy 50 m2-es apartmanok, valamint az elnöki lakosztály minden igényt kielégítenek.

Emellett beadásra került a szálloda energetikai pályázata, mely a megújuló természetes energia használatára alapul: a napkollektorok és a hőszivattyúk a létesítmény összenergia-felhasználásának jelentős részét fedezi.

21. századi gasztronómia

Garaboncon, egy kis zalai faluban található az a farm, ahonnan a szálloda a konyháján felhasznált összes alapanyagot - zöldségtől a húsig - felhasználja. A saját mintagazdaságában termelt nyersanyagokból készült ételek kínálása révén 21. századi gasztronómiai szemléletet valósít meg Magyarországon a Hotel Venus.

A Garabonciás farm azonban nem csupán parasztgazdaság kíván lenni. A nagyszabású tervek között szerepel a honfoglalás kori jurtatábor, felnőtt-gyermek szórakoztató park, és skanzen építése. Palánkvár, íjászat,gokartozás is a tervek között szerepel. A családbarát program keretében a legkisebbeknek játszótér készül. A nagyobbakat ókori ékszerkészítés, fegyver-és hajómakett építés, medencében vívott tengeri csata, mesedélután, ásatási játék várja majd.


Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.