Zalakaros új négycsillagosa

Hamarosan átadják a zalakarosi Hotel Venus új, négycsillagos szárnyát.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás értéke az beruházás összértékének 27%-a, 145 millió forint.

Wellness- és étterembővítés, squash pálya és a 60 autót befogadó mélygarázs az új szárny építésével együtt kerül átadásra. A szálloda új szárnya – amely az Aphrodité nevet kapta – 30 egyedileg kialakított és „saját névre” elkeresztelt szobái és lakosztályai extra tágasak lesznek. Különösen a friss házasok örülhetnek majd a jacuzzit is magába foglaló nászutas lakosztálynak. A családi, mintegy 50 m2-es apartmanok, valamint az elnöki lakosztály minden igényt kielégítenek.

Emellett beadásra került a szálloda energetikai pályázata, mely a megújuló természetes energia használatára alapul: a napkollektorok és a hőszivattyúk a létesítmény összenergia-felhasználásának jelentős részét fedezi.

21. századi gasztronómia

Garaboncon, egy kis zalai faluban található az a farm, ahonnan a szálloda a konyháján felhasznált összes alapanyagot - zöldségtől a húsig - felhasználja. A saját mintagazdaságában termelt nyersanyagokból készült ételek kínálása révén 21. századi gasztronómiai szemléletet valósít meg Magyarországon a Hotel Venus.

A Garabonciás farm azonban nem csupán parasztgazdaság kíván lenni. A nagyszabású tervek között szerepel a honfoglalás kori jurtatábor, felnőtt-gyermek szórakoztató park, és skanzen építése. Palánkvár, íjászat,gokartozás is a tervek között szerepel. A családbarát program keretében a legkisebbeknek játszótér készül. A nagyobbakat ókori ékszerkészítés, fegyver-és hajómakett építés, medencében vívott tengeri csata, mesedélután, ásatási játék várja majd.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.