Újabb kárkifizetést teljesít a Green Holidays ügyben az Uniqa

Újabb kárkifizetést teljesít a Green Holidays ügyben az Uniqa 

A következő időszakban az Uniqa megkezdi a fennmaradó 136 millió Ft biztosítási keretösszeg terhére a további kifizetést az arra jogosult károsultak részére.
Uniqa: a hatósági vizsgálatok lezárásáig nem fejeződhet be a kártalanítás

Uniqa: a hatósági vizsgálatok lezárásáig nem fejeződhet be a kártalanítás 

A hatósági vizsgálatok és a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem fejeződhet be a júliusban csődbe ment Green Holidays utasainak kártalanítása - mondta Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője az MTI érdeklődésére csütörtökön.
Uniqa: még több a kérdés a Green Holidays ügyben, mint azelőtt

Uniqa: még több a kérdés a Green Holidays ügyben, mint azelőtt 

A biztosító hatásköréből adódóan nem tud többet tenni a károsult utasok érdekében, a hatóságokra bízza az ügy felderítését. Az indulhatunk.hu továbbra is áldozatnak tartja magát a kialakult helyzetben.

Továbbra is kétséges, hogyan alakul az indulhatunk.hu károsultjainak kártalanítása 

Az Uniqa szerint az első kifizetések már megtörténtek és a következő napokban közel 1000 utas kapja meg az 50% - os szolgáltatási előleget. De továbbra is kétséges az indulhatunk.hu károsultjainak helyzete. 
Az UNIQA megkezdte a Green Holidays ügyben érintettek kártalanítását

Az UNIQA megkezdte a Green Holidays ügyben érintettek kártalanítását 

A következő napokban több száz utas részére kezdik meg a kifizetést.
Green Holidays-csőd: várhatóan a fele pénzt kapják vissza az utasok

Green Holidays-csőd: várhatóan a fele pénzt kapják vissza az utasok 

Az eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902 darab, ami nagyságrendileg 5260 fő utast érint.  A várható kárösszeg közel 900 millió forint lesz a teljes feldolgozottságot követően - olvasható az Uniqa legfrissebb közleményében.
Green Holidays - csőd esetén megoldás lehet a "védőháló"?

Green Holidays - csőd esetén megoldás lehet a "védőháló"? 

Megoldás lehet-e egy utazásszervező csődje esetén ha viszonteladói rendelkeznek, egy úgynevezett védőháló, speciális biztosítási csomaggal?
Itt az indulhatunk.hu nyilatkozata a kialakult helyzetről

Itt az indulhatunk.hu nyilatkozata a kialakult helyzetről 

Az indulhatunk.hu is áldozatnak tartja magát a Green Holidays ügyben. 
Uniqa: csak a Green Holidays Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud helytállni

Uniqa: csak a Green Holidays Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud helytállni 

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a GREEN HOLIDAYS Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a GREEN HOLIDAYS Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.
Uniqa - Hol tart a kárrendezés folyamata?

Uniqa - Hol tart a kárrendezés folyamata? 

Az Uniqa infografikáján nyomon követhető a vagyoni biztosíték terhére rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeg felhasználásának alakulása. 

Green Holidays-ügy: Jogszerűtlen szerződésekkel is megtéveszthették az utasokat 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint a Green Holidays csődje bebizonyította, hogy az utazási irodák ellenőrzése nem megfelelő, változtatni kell rajta,  nagyobb hatáskört kell biztosítani az ellenőrző hatóságnak - mondta Erdei Bálint, a MUISZ elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Green Holidays - nem tudni elég lesz-e a garancia a kártalanításra 

Mintegy kétezer kárigény érkezett a Green Holidays pórult járt utasaitól a biztosítóhoz péntek estig; még nem lehet tudni, mekkora az összes kárigény, illetve a vagyoni biztosíték elég lesz-e a kártalanításra - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője. 

A Green Travel-sztori 

A hét közepére hazatért a Green Holidays csődje által érintett magyar utasok többsége Törökországból, ugyanakkor a történetnek még lesz folytatása, hiszen több száz, akár néhány ezer utas is lehet még, akik befizettek már egy nyaralásra az irodánál, de elutazni már nem tudnak. Az ő teljes vagy részleges kártalanításuk majd csak akkor indulhat el, ha a biztosító összegezte az eddig kifizetett költségeket és felmerülő kárigényeket.

2000 kárbejelentést fogadott eddig az Uniqa 

Az Uniqa eddig közel 2000 kárbejelentést fogadott és több mint 83 millió forintot fordított a Green Holidays csődje miatt nehéz helyzetbe került utasok megsegítésére. 

Több milliárd is lehet a kárösszeg a Green Holidays Kft. csődjével 

A HVG összeállításában olvasható, hogy a Green Holidays Kft. bedőlésével, a valós kárösszeg a becslések szerint 1,5-2 milliárd forint is lehet.

Green Holidays - megkezdődött az utasok kártalanítása 

Megkezdődött a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak kártalanítása - mondta Vereczki András, az Uniqa biztosító lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője. 

Közel ezer utasa van jelenleg külföldön a Green Holidays-nek 

Közel ezer főt érint jelen pillanatban a Green Holidays csődje – tudtuk meg az Uniqa Biztosító lakossági és kárrendezési területért felelős vezetőjétől, Vereczki Andrástól, aki elmondta azt is, hogy az utasok 99%-a jelenleg Törökországban tartózkodik. Ez a szám ugyanakkor nem tartalmazza azokat a károsultakat, akiknek befizetett útjuk van az irodánál, de még nem utaztak el.

Green Holidays - sikerült szállást találni a magyaroknak 

A 180 fős magyar csapatból vannak, akik ma reggel már elhagyták a szállodát és útban vannak a repülőtérre, hogy hazamenjenek. 

Beszüntette tevékenységét a Green Holidays (Frissítve!) 

Fizetésképtelenséget jelentett július 2-án, vasárnap kora este a Green Holidays Kft.. A társaság közleményben értesítette partnereit arról, hogy nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, a szükséges intézkedéseket helyette az Uniqa Biztosító teszi meg.

Green Holidays: 500 milliós vagyoni biztosíték az Uniqánál 

A Green Holidays kft. hosszas és kitartó munka végén stratégiai együttműködést kötött az Uniqa Biztosító Zrt-vel. Ennek keretében 500 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt az utazásszervező részére a biztosítótársaság.

Utazási irodai csőd: ennyi kárbejelentés érkezett 

A Sunport Travel csődje miatt eddig beérkezett kárbejelentések alapján 69 érintett utazási szerződésről tud az Uniqa Biztosító Zrt., több bejelentésre nem számítanak, őket várhatón július végéig kártalanítják - közölte a biztosító az MTI érdeklődésére kedden.

Megkezdődött a csődbe ment utazási iroda károsultjainak kifizetése 

Bár még nem érkezett be az összes kárigény, az Uniqa nem késlekedik a kifizetésekkel.

Nem elég a Sopianae Tours vagyoni biztosítéka a kárigényekre 

15 kárigény érkezett be az Uniqa Biztosítóhoz a Sopianae Tours csődje miatt.

A biztosítók kedden és szerdán hozzák haza a sérülteket 

Az Uniqa és a QBE Atlasz Biztosító kedden és szerdán hozza Magyarországra a hurghadai baleset sérültjeit, míg az Európai Utazási Biztosító Zrt. - amelynek a jelenlegi adatok szerint egy biztosítottja volt az utazók között, és ő életét veszítette - a Magyar Honvédség közreműködésével szállítja haza a holttestet - közölték az érintett biztosítók kedden az MTI megkeresésére.

Gyorshajtás vagy műszaki hiba okozta a balesetet 

A legfrissebb értesülések szerint gyorshajtás vagy műszaki hiba, esetleg a kettő együtt okozta az egyiptomi Hurghadában történt vasárnapi buszbaleset, nem helytálló az a korábbi információ, hogy a busz összeütközött egy teherautóval - közölte az MTI-vel hétfő reggel Kveck Péter kairói magyar nagykövet.

Hurghadai baleset: az utasok többsége az Uniqa biztosítottja 

Az egyiptomi buszbaleset áldozatainak és sérültjeinek többsége az Uniqua biztosítottja - erősítette meg Écsy Zoltán, az Uniqa Biztosító utasbiztosítási termékmenedzsere hétfőn az MTI információját.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére