Vakáció vagy infláció, avagy hogy nyaralunk 2024 nyarán?

Vakáció vagy infláció, avagy hogy nyaralunk 2024 nyarán? 

A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.
Az utazási kedvvel nőtt a biztosítások díja is

Az utazási kedvvel nőtt a biztosítások díja is 

Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján csaknem 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában, az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett ebben az időszakban.
A fiatalok harmada tervez külföldi nyaralást

A fiatalok harmada tervez külföldi nyaralást 

Az Ifjúságkutató Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a 15-39 éves korosztály harmada tervez külföldi vakációt, negyede pedig szívesen ellátogatna egy fesztiválra.
Rámosolyog a szerencse a nemzetközi turizmusra?

Rámosolyog a szerencse a nemzetközi turizmusra? 

A célpontok kiválasztásában szerepe van a médiának, de az öntudatos világlátás is fontossá vált, elsősorban a fiatalabbak körében - írja laptársunk, a Privátbankár.hu.
MUISZ-elnök: várakozáson felüli az utazási kedv

MUISZ-elnök: várakozáson felüli az utazási kedv 

Molnár Juditot, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökét, az OTP Travel ügyvezetőjét kérdeztük a törökországi földrengés esetleges hatásairól, a szezon előtti foglalásokról, kilátásokról.
2023-ban hová és mennyien utazunk?

2023-ban hová és mennyien utazunk? 

A magyar kiutazást szervező hazai irodák többsége egyelőre kivár. Nagyon fekete ló még az idei év, derült ki, amikor több irodát is megkerestünk. Ebből következik, hogy még a nemzeti idegenforgalmi képviseletek sem mernek jóslatokba bocsátkozni - írja társlapunk, az mfor.hu.
Járvány előtti szinten az osztrákok utazási kedve

Járvány előtti szinten az osztrákok utazási kedve 

Tízből kilenc osztrák idén több utazást is tervez, de jobban odafigyelnek az árakra – derül ki a Reufa utazási iroda szokásos év elejei utazási barométer felméréséből - írja a GD Consulting.
2019-es szinten az osztrákok utazási aktivitása

2019-es szinten az osztrákok utazási aktivitása 

A Statistik Austria frissen publikált jelentés szerint az osztrákok utazási intenzitása az idei év első felében már meghaladta a járványidőszak előtti szintet - írja a GD Consulting.
Nem érték el a 2019-es szintet a külföldi utazásaink

Nem érték el a 2019-es szintet a külföldi utazásaink  

Idén április és június között 4,7 millió alkalommal utaztak külföldre a magyarok, 53 százalékkal többször, mint a járvány által érintett, egy évvel korábbi időszakban, ám 2019 második negyedévéhez viszonyítva a kiutazások száma 24 százalékos visszaesést mutatott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) negyedéves kiadványából.
Külföldre indulnak sokan idén nyáron egy felmérés szerint

Külföldre indulnak sokan idén nyáron egy felmérés szerint 

A koronavírus járvány enyhülésével az idén már megközelíti a külföldi nyaralást tervező magyarok száma a 2019-es szintet, és a korábbiaknál fontosabbá vált az utazók számára az utasbiztosítás, közölte a Groupama Biztosító Zrt. felmérésének eredményei alapján.

A magyarok utazási kedvét a zsebük fogja vissza 

Az idei nyaralás szempontjából a járvány már kevésbé jelent akadály, sokkal inkább a pénzügyi lehetőségeken múlik a tervezés; külföldi nyaralással ugyan nagyobb arányban számolnak a megkérdezettek, mint tavaly, de a legalább 5 napos belföldi utat tervezők aránya nem változott egy év alatt, és a többség ennél rövidebb vakációval számol - derül ki a K&H Bank felméréséből.

Az osztrák utaztatók egyelőre nem érzik a háborús helyzetet 

Az utazási foglalások számában még nem érezhető negatív trend, egyelőre töretlen az osztrákok utazási kedve – nyilatkozta az ORF közszolgálati adónak Eva Buzzi, az osztrák utazási irodákat tömörítő Österreichische Reiseverband (ÖRV) elnöke - írja a GD Consulting.

Nő az útlemondások száma az USA-ból 

Az amerikai utazásszervezői irodák ügyfelei intenzíven érdeklődnek arról, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója hatással lesz-e az Európa más részeire történő utakra. Az amerikai utazni vágyók többsége jelenleg még nyugodt, de megnőtt a lemondások száma is - írja a Travel Weekly cikke alapján a Roadster.

Fogyasztói felmérés: 4 utazás, 40 százalékkal magasabb költés idén 

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportjának új kutatása optimizmust mutat az utazások 2022-es visszatérésével kapcsolatban: a felmérésben részt vevők átlagosan négy utat terveznek 2022-ben, és 39%-kal többet szándékoznak utazásra költeni, mint 2019-ben.

Nem változtatnak utazási terveiken a magyarok 

A magyarok kicsivel több mint fele jelenleg optimista, és nem változtat utazási tervein a járvány felfutása ellenére - derül ki a Pulzus kutatásából, amelyet a Napi.hu számára készített.

Az amerikaiak 72 százaléka külföldi útját tervezi 

Budapesten a második és országosan a negyedik legtöbb külföldi vendégéjszakát produkáló küldőpiac volt számunkra az USA 2019-ben. Felmérték lakosaik nemzetközi utazási kedvét.

Inkább csak a nyárral számolnak a hazai utazók 

A magyar lakosság 2021-es utazási tervekit feltérképező kutatást publikált a Reacty Digital és a G7. A reprezentatív felmérést a 18 és 79 év közöttiek körében végezték e hazánkban.

Többet szánnak nyaralásra az osztrákok? 

Milyen terveik vannak nyárra az osztrákoknak? Erre a kérdésre keresi a választ az ausztriai turisztikai külképviseleteket tömörítő egyesület, a Corps Touristique Austria megbízásából az ITM Krems főiskola által elvégzett reprezentatív online közvélemény-kutatás.

A magyarok kétharmada tervez utazást 

Ha a korlátozásokat feloldják, akkor a magyarok kétharmada azt tervezi, hogy elutazik a nyáron - derül ki a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből. Túl sokat azonban nem fognak költeni, így nagy valószínűséggel idén is a belföldi turizmus dominál - írja a napi.hu.

ETC: az európaiak többsége tavasszal külföldi utat tervez 

A tavasszal külföldi utazást tervező európaiak száma 20 százalékos növekedést mutat tavaly novemberhez képest - derült ki az European Travel Commission (ETC) friss jelentéséből.

Az országok veszélyességi besorolása nem tett jót a kiutazásnak 

Tömegével változtatták meg nyaralási terveiket a magyar lakosok a piros, sárga és zöld zónák bejelentése után.

Kevés magyar tervez utazást 

A magyar munkavállalók 82 százaléka fog még idén szabadságra menni, nyaralást viszont csak 40 százalékuk tervez. De a nyaralást tervezők többsége is a korábbiaktól eltérő módon pihen majd - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felmérésének adataiból.

Még mindig félnek az emberek repülni a vírus miatt 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) felmérése szerint a válaszadók döntő többsége még mindig nagyon fél attól, hogy egy repülőúton megfertőződik, közel 60 százalékuk ezért nem is akar utazni - írja az AIRportal.hu.

A németek többsége nem tervez idén nyaralást 

A németek többsége nem tervez nyaralást az idén, a koronavírus-járvány ellenére mégis utazni vágyók pedig többnyire hazai üdülőhelyeket keresnek fel egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Meglepő kilátások a repülős utazási kedvről 

A repjegy.hu találgatás helyett egyenesen az utasokat kérdezte motivációikról és terveikről. A kérdőívükre adott 3 600 választ összesítve, várakozásokon felüli pozitív eredmények születtek. Kiderült például, hogy ügyfeleik kifejezetten bizakodók az elkövetkező időszakra tervezett utazásokkal kapcsolatban.

Jóval kevesebb magyar költene idén utazásra, mint román 

2015-ben Magyarországon és Lengyelországban várható a legnagyobb fogyasztásnövekedés a 12 európai ország fogyasztói várakozásait vizsgáló Cetelem Körkép szerint, amelynek eredményeit kedden mutatták be Budapesten a sajtó képviselőinek.

5 napot nyaral idén a magyar 

A hazai lakosság utazási kedvére is pozitív hatással van, hogy a gazdasági válság kitörése óta először javult a magyarok hangulata.  A megkérdezettek 45 százaléka tervezi, hogy idén nyaralni megy.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!