Utazásközvetítők, jön a július 1!

Utazásközvetítők, jön a július 1! 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) május 24-én tartotta meg soron következő reggelijét a Hauer Cukrászdában, 40 MUISZ utazásközvetítő iroda részvételével. A korábbi, a beutaztatónak szóló MUISZ reggelihez hasonlóan, dr. Erdei Bálint, a szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Erdei Bálint kiemelte, hogy a programsorozat elsődleges célja, hogy megvitassák az egyes tevékenységekkel kapcsolatos szabályozásokat, lehetőségeket és közösen gondolkodva tegyenek javaslatot arra, hogy mik a szakmai elvárások. Fontos feladatként emelte ki a készülő MUISZ Etikai Kódex megfelelő előkészítését, a bruttó árazás jogszabályba foglalását, és a jelenlegi hatósági ellenőrzési rendszer megújítását, amelyre a MUISZ részben a tagok éstrevételei alapján több javaslatot is megfogalmazott — tájékoztatott nemrég a Szövetség.
Bemutatkozik az Orex Travel

Bemutatkozik az Orex Travel 

Az Orex Travel a 2018-as nyári szezonban kezdi meg a működését, mint Törökország specialista tour-operator, kizárólag török utakra szakosodva. 
Az utazási szerződések hibás teljesítése

Az utazási szerződések hibás teljesítése 

Milyen eszközökkel és kivel szemben léphet fel a pórul járt utas, ha nem azt, vagy nem olyan minőségben kapja, amely egyébként az utazási szerződés alapján járt volna? Mikor mentesül az utazásszervező a kártérítési felelősség alól?
Utazásközvetítői érdekvédelmi csoport alakult

Utazásközvetítői érdekvédelmi csoport alakult 

Az utazásközvetítők érdekeinek hangsúlyosabb képviseletét kívánja ellátni egy most szerveződő zárt Facebook-csoport. Amint azt Angyal Enikőtől, miskolci Globus Travel ügyvezetőjétől, a kezdeményezés elindítójától megtudtuk, az utazásközvetítő irodák tulajdonosai számára szeretnének érdekvédelmi fórumot biztosítani, és kezdeményezésük nem a MUISZ ellen irányul.
Párbeszéd indult az utazásközvetítők és a MUISZ között

Párbeszéd indult az utazásközvetítők és a MUISZ között 

Összesen 6 utazási iroda összefogott és párbeszédet kezdeményezett a Magyar Utazási Irodák Szövetségével (MUISZ) az utaztatási szakmában kialakult jelenlegi helyzetről. Céljuk, többek között, hogy az utazásközvetítők érdekei jobban érvényesüljenek a szakmában. 
Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél

Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél 

A Green Holidays Kft. csődje lavinát indított el, hiszen amellett, hogy több ezer utas járt pórul, felszínre hozott több más utaztatási szakmával kapcsolatos kérdéskört is. 
A Green Holidays-ügy további szövődményei

A Green Holidays-ügy további szövődményei 

Megnehezíti az elektronikus fizetés elterjesztésének kormányzati szándékát a Green Holidays ügye: nemcsak az utazásszervezést kell megreformálni, hanem a bankkártyás visszatérítést (chargeback) is szabályozni kellene - írja a Világgazdaság. 

Tudjon meg mindent az utazási irodai felelősségbiztosításról! 

Megszületett a várva várt utazási irodai felelősségbiztosítási termék, amely a Colonnade Insurance S.A. biztosítótársaságnál lesz hamarosan elérhető. A termék részleteit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége foglalta össze.

Sikkasztás gyanújával nyomoznak egy utazási irodánál 

Több károsult is feljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon, miután az egyik helyi utazási irodában lefoglalt külföldi útjuk nem valósult meg, az árát pedig eddig nem látták viszont, az iroda jelenleg is zárva tart.
„Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében”

„Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében” 

Új helyre költözött a hajdúböszörményi tourinform iroda, a főtér közelében, a Bocskai tér 1. szám alatt várja ezentúl ügyfeleit folyamatosan bővülő szolgáltatásaival, a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységének szinte minden fajtájával - közölte pénteken a hajdúböszörményi tourinform iroda.

Aktuális kiutazási trendek, illetékmentes akciók 

Mi várható az idei nyári szezonban? Mik az aktuális trendek az utazási piacon? Ki mit gondol az illetékmentes akcióról és az ajándékutakról? Többek között ezekben a témákban fejtették ki véleményüket a májusi Turizmus Akadémia kerekasztal-beszélgetésének résztvevői: a hazánkban működő legnagyobb tour-operátorok ügyvezetői.

Észak-Afrika és Közel-Kelet – új utaztató a magyar piacon 

Egyiptomba és más észak-afrikai, illetve közel-keleti országokba fog utakat szervezni a májusban debütáló Pyramidon Travel, de fontos tevékenységük lesz az ezen országokból való beutaztatás is.

25 magyar tour-operátor árualapja foglalható egy weboldalon 

Az utazásközvetítőknek nyújt kényelmes és praktikus megoldást egy nemrég indult internetes portál, melyben számos hazai és külföldi utazásszervező kínálata megtalálható. A magyar tour-operátorok közül jelenleg 25 útjai foglalhatók a rendszerben.

Megint egy blogger, aki az utazási irodákat ekézi 

Nem ez az első alkalom, hogy az utazási irodák ellen beszél egy blogger a minél olcsóbb nyaralás érdekében.

Az új Ptk. kedvezőbb az utazásközvetítőknek 

A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) március 15-én hatályba lépő új változata értelmében az út lemondása után vis maior esetén is járna a jutalék az utazásközvetítőknek, valamint kártalanításban részesülnének a szervező és közvetítő közti szerződés megszűnésekor.

Emelkedő pályára kerültek az utazási irodák 

Az utazásszervezést, -közvetítést, valamint az egyéb foglalást főtevékenységként megjelölő cégek teljesítményét, stabilitását, fizetési magatartását vizsgálta friss elemzésében a Bisnode üzleti információs szolgáltató. A felmérés szerint a válságban jelentős piacot vesztő turisztikai szektor az elmúlt években magára talált, egyre több cég jelenik meg az utaztatási piacon, a vállalkozások az elmúlt években összesítve egyre nagyobb nyereséget könyvelhettek el, az ágazat bedőlési mutatója pedig jobb, mint az átlag.

Törölték az Intersít (Frissítve!) 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. (Cg.: 01-09-674022), utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2013. március 26-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH március 29-én. A döntés 2013. március 27-én jogerős és végrehajtható.

6-7 család érintett a Business Class csődjében 

Mintegy 6-7, Olaszországba utazott családot érint a szombathelyi Business Class 2008 utazási iroda fizetésképtelenné válása. Munkatársunktól

Fizessen-e biztosítékot az utazásközvetítő? 

A Karya csőd kapcsán, és az utóbbi időben felvetődött kérdések, így különösen az utazásközvetítők vagyoni biztosítékára tekintettel tartott tagjai számára megbeszélést a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szerdán,
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!