„Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében”

Új helyre költözött a hajdúböszörményi tourinform iroda, a főtér közelében, a Bocskai tér 1. szám alatt várja ezentúl ügyfeleit folyamatosan bővülő szolgáltatásaival, a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységének szinte minden fajtájával - közölte pénteken a hajdúböszörményi tourinform iroda.

„Komoly turisztikai idegenforgalmi mozgolódás van a városban. A strand, a főtér közelében a tourinform iroda erősítik a rendezvényekben erős városi turizmust. Nagy megyei, országos rendezvények zajlanak a városban, az idén is több száz, több ezer hazai és külföldi résztvevőt várunk a programokra. Megteszünk mindent a megfelelő városmarketing érdekében, melynek turisztikai hozadéka van” – mondta a mai megnyitón Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.

A legjobb irodák között

„Megteheti az iroda, hogy költözik, komoly szakmai munka van mögötte. A sikerhez olyan fenntartó kell, aki áldoz rá, és ez itt megvan az önkormányzat révén. Hiszem, hogy a befektetett pénz meg fog térülni, mert biztosítja a város. A Magyar Turizmus Ztr. franchise rendszerben működik, névhasználati szerződéssel segíti a szakmai munkát és a turisták információval való ellátását. Ennek a háttérmunkának, szolgáltatásnak a város a turizmusmarketingben érzi a hasznát. A legjobb irodák között van a böszörményi az észak-alföldi régióban, több mint 150 iroda közül érte el a kiemelt státuszt. A 2013-as adatok alapján a 9. helyen áll Böszörmény a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint. A sorban Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Cserkeszőlő, Szolnok, Nyírbátor, Kisvárda, Jászszentandrás után következik” – hangzott el a megnyitón Katona Ilonától, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatójától. 

Strand, gyógyfürdő, rendezvények

14 000 a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma városunkban, ezzel értük el a 9. helyet – tudtuk meg Szabóné Némethi Anita irodavezetőtől. – A vendégéjszakák száma a magánszálláshelyekkel együtt 20 000 volt. Ezt az eredményt a város adottságainak köszönhetjük. Gyönyörű helyen fekszik településünk, a hajdúság szívében és a város mindent megtesz a turisztikai attrakciók fejlesztéséért. Folyamatosan fejleszti a strandot és a gyógyfürdőt, megújította a Bocskai teret, nyáron egymás után szervezi a programokat, és rengeteg rendezvényt az év minden szakában. Télen a Hajdúsági Disznótorra, tavasszal a Dísznövény és Ízek Fesztiváljára hívja a közönséget, nyáron a fiataloknak rendezi a Kexx és a Kotta Fesztivált. A Hajdúhétnek, a Traktorhúzó Bajnokságnak egyre nagyobb a látogatottsága. Népszerű a Bezermeni (Böszörményi) vigasságok nevű gasztro rendezvény is.  A Hajdúsági Múzeumban a „Böszörményi kincs” hívogatja a turistákat.

Újdonság az utazásközvetítés

A 12 év után megújult környezetbe került iroda szolgáltatásai széles körével várja a hazai és külföldi érdeklődőket. Palettájukon megtalálható szinte minden a MT Zrt. tevékenységei közül. Információt adnak az ügyfeleknek, kiadványokat kínálnak, jegyeket árusítanak hazai programokra, hajdúsági ajándéktárgyakat árulnak. Újdonságként utazásközvetítéssel foglalkoznak, belföldi szállásokat foglalnak, és akár SZÉP kártyával is fizethetnek náluk az ügyfelek. Tavaly 6000 látogatójuk volt és közel 5000 ügyfél kereste fel őket telefonon, vagy e-mailben. 


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.