Ezek a legnépszerűbb vidéki konferenciahelyszínek

Ezek a legnépszerűbb vidéki konferenciahelyszínek 

Budapesten mellettt egyre növekszik a kereslet a vidéki üzleti hivatásturisztikai úti célok iránt. Mutatjuk, mely városokat keresik fel leginkább a tavaszi és őszi csúcsidőszakban az üzleti utazók.
Sokat utaztak idén az üzletemberek

Sokat utaztak idén az üzletemberek 

Üzleti utazások szempontjából sikeresnek tartja az idei szezont a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége- írja az mfor.hu.
Utazó szülők, otthonmaradó gyerekek

Utazó szülők, otthonmaradó gyerekek 

Számtalan olyan foglalkozás létezik, ahol a munka elengedhetetlen részét képezi az utazás is.
Friss jelentés az európai MICE-szegmens utazási szokásairól

Friss jelentés az európai MICE-szegmens utazási szokásairól 

Az utazási-, turisztikai- és vendéglátóipari ágazatokra specializálódott marketingkommunikációs ügynökség, az MMGY Global legfrissebb, 2023 augusztusi jelentése a MICE szektor utazásainak jellemzőit és jövőbeni kilátásait veszi górcső alá.
Accor-kutatás az üzleti utazásokról

Accor-kutatás az üzleti utazásokról 

Az üzleti világ még mindig otthonról zoomol? A céges utazásokkal kapcsolatos kiadások már teljesen visszaálltak a világjárvány előtti szintre?  Többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a nemzetközi szállodalánc legfrissebb kutatása.
Hogy tehetők fenntarthatóvá az üzleti utazások?

Hogy tehetők fenntarthatóvá az üzleti utazások? 

Az idegenforgalom jelentősen hozzájárul a globális szén-dioxid kibocsátáshoz: becslések szerint a teljes globális CO2 kibocsátásnak kb. 8-10%-a a turizmusból származik.

A legnépszerűbb üzleti szállodák az európai nagyvárosokban 

A HRS bemutatja az üzleti utazók által legkedveltebb szállodákat Európa fő üzleti helyszínein.

Utazási irodák is foglalhatják végre a Ryanair járatait 

A Ryanair és a Travelport a mai napon bejelentették a mérföldkőnek számító globális forgalmazási megállapodásukat, mely több mint egy évtized után először teszi elérhetővé a low cost tartalmat kizárólag a Travelporttal szerződött utazási irodák számára, minden más GDS-t megelőzve.
A világ legnagyobb üzleti utazói

A világ legnagyobb üzleti utazói 

Várhatóan meghaladja a tavalyi szintet 2013-ban globálisan a vállalatok üzleti utazásokra irányuló költése, és a növekvő tendencia az elkövetkezendő néhány évben is jellemző lesz, állítja a BTI előrejelzésében a Global Business Travel Association (GBTA).
Üzleti utazók: így repülnek ők

Üzleti utazók: így repülnek ők 

Ugyan az autó a legnépszerűbb közlekedési eszköz, de a hivatalos ügyben külföldre látogatók már több mint fele a repülőt választja. Számukra a pontosság, a jegy ára, a foglalás rugalmas módosítása a legfontosabb, derül ki az easyJet friss reprezentatív felméréséből.

Költséghatékonyság és wellness 

The GBTA (Global Business Travel Association) a közelmúltban tette közzé a legfrissebb hivatásturizmussal kapcsolatos kutatásának eredményét, és vázolta fel a lehetséges trendeket.

A feltörekvő piacok pörgetik fel az üzleti utaztatást 

Egy friss jelentés szerint az idén közel 10%-kal többet költenek a cégek üzleti célú utazásokra világszerte. A növekedés elsősorban az ún. BRIC-országoknak (Brazília, Oroszország, India, Kína) köszönhető.

Életveszélyben az üzleti utazók? 

A Columbia Egyetem friss kutatása szerint minél többet utazik egy üzletember, annál nagyobb az esélye, hogy egészségkárosodást szenvedjen.

Üzleti utazók kedvencei 

Mindegy, hogy a rugalmas szabadúszóról, a sokat utazó középvállalkozóról vagy a nemzetközileg aktív nagyvállalat munkatársáról van szó - az üzleti célból utazó nem ritkán hetente több napot tölt szállodában.

Kitiltanák a business osztályról a gyerekeket 

Egy friss felmérést szerint az üzleti utazók ¾ része kitiltaná a repülőgépek business osztályáról a 18 évesnél fiatalabb utasokat, mivel zavarja őket a gyerekek jelenléte.

Az üzleti utazókat célozza meg az EasyJet 

Légitársaság közeli források szerint szeptember végén dobhat piacra az EasyJet egy üzleti utazókra szabott, csak utazási irodákon keresztül beszerezhető szolgáltatást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!