Változás várható a horvát autópályákon

Változás várható a horvát autópályákon 

Új útdíjfizetési rendszert vezetnek be a horvát autópályákon 2025-től. A fejlesztés célja a nyaranta tapasztalható torlódások megszüntetése és a költségoptimalizálás.
Komoly változások a Szlovéniába induló vonatoknál

Komoly változások a Szlovéniába induló vonatoknál 

Ne a menetrend szerint induljon a pályaudvarra! Mert változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt, közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap.
Jelentősen módosul a vonatok menetrendje Bécs és Budapest között

Jelentősen módosul a vonatok menetrendje Bécs és Budapest között 

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hálózatán végzett karbantartási munkálatok miatt augusztus 12-től 31-ig lesz változás a nemzetközi vonatok esetén a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, közölte a Mávinform pénteken.
A hazai turisztikai szakma reagálása az ESTA-változásra

A hazai turisztikai szakma reagálása az ESTA-változásra 

Egyik napról a másikra az Egyesült Államok korlátozta a magyar útlevéllel hozzájuk érkezők vízummentességét a 2011 és 2020 között kiállított új útlevelekkel kapcsolatos biztonsági aggályok miatt. Vajon milyen hatással lesz ez a turisztikai szakmára, főleg a kiutaztatókra és az idegenvezetőkre? Ennek jártunk utána.
Friss kutatási eredmények az utazási szokásokról

Friss kutatási eredmények az utazási szokásokról 

A turizmus- és vendéglátás szektor az elmúlt években erősen kitett volt a környezet kölcsönhatásainak. Először a koronavírus miatti lezárások, majd pedig a válsághelyzet hagyott nyomot az iparágon. 
A próbaidővel nem lehet a továbbiakban trükközni

A próbaidővel nem lehet a továbbiakban trükközni 

Számos ponton változott a Munka Törvénykönyve januártól. A munkavállalókat érintő legfőbb változások egyike, hogy a próbaidők területén a dolgozókat védő változásokat vezettek be. A Pozderka és Társai Ügyvédi iroda munkajogi szakjogászát, dr. Nagy Bence Gyula ügyvédet kérte a 24.hu portál, hogy értelmezze a változásokat.
Változás a 6-os villamos vonalán

Változás a 6-os villamos vonalán 

Pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett hétfőtől hétköznap éjszakánként, azonban a pótlójárat a Széll Kálmán tér felé nem áll meg a Margitszigetnél, áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.
Drágul a fővárosban a parkolás

Drágul a fővárosban a parkolás 

Új, egységes parkolási rendszert vezetnek be, az új szabályozás szeptember első hétfőjén, szeptember 5-én lép hatályba, és egységesen reggel 8 órától lesz érvényes.
Változás a FlixBus-ok esetében

Változás a FlixBus-ok esetében 

A FlixBus anyacége, a FlixMobility jogi formája ezentúl FlixMobility SE lesz
Megváltoznak az Ausztriába történő be- és átutazás szabályai

Megváltoznak az Ausztriába történő be- és átutazás szabályai 

Megváltoznak az Ausztriába történő beutazás, illetve az átutazás szabályai - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Nem minden oltottat fogad egyformán Lengyelország 

Megváltoztak az utazási feltételek Lengyelországba: 48 órás negatív teszten kívül, kedd éjféltől az Európai Unió által elismert vakcinákkal beoltottak is akadálytalanul léphetnek be az országba. Az EU által nem jóváhagyott vakcinákkal kezeltek azonban a lengyel hatóságok számára oltatlan személyeknek minősülnek - írja az Átlátszó.hu.

Előre megkapja a vendéglátóipar az állami bértámogatást 

A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében - tudta meg a Magyar Nemzet, az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.

Változik a sörpiac: már nincs szükség kemény ökölre 

2021-ben új időszámítás kezdődik Magyarország egyik legismertebb kisüzemi sörfőzdéjénél. A Balatonvilágoson működő Hedon Sörfőzde az elmúlt év végén nehéz döntésre szánta rá magát: megválik a legismertebb termékeit megszemélyesítő karakterektől.

Így közlekedhetnek szeptemberben a turistabuszok a pesti alsó rakparton 

A Fővárosi Önkormányzat még tavasszal döntött a pesti alsó rakpart szeptember közepéig történő hétvégi megnyitásáról. A következő hétvégék a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti napok, illetve munkanap-áthelyezés miatt egyedileg alakulnak, melyhez igazodva alakul a pesti alsó rakpart Margit híd – Bálna közötti szakaszának használata.

Zala megye felé változik a buszos közlekedés 

Több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik Budapest és Zala megye között.

Változásokat vezet be a hazai autómegosztó 

Változik a díjszabás, és slusszkulcs nélkül is lehet indulni ezentúl.

A SZÉP-kártya tulajdonosok kicsit fellélegezhetnek 

A vasárnapról mára, azaz hétfőre virradó éjjel megjelent Magyar Közlöny utolsó oldalán szerepel a SZÉP-kártyával rendelkezők számára egy kedvező változás.

Változás a budapesti tömegközlekedésben 

Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai.

Változik a vonatok és a HÉV menetrendje 

Vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, a HÉV-ek pedig vasárnap és hétfőn bővített esti üzemidő szerint közlekednek.

Előre szólunk: márciusban több változás is várható 

A munkanap-áthelyezés miatt változik a vonatok menetrendje március 10-én, valamint március 14. és 17. között.

Változik a Lufthansa törzsutas programja 

A Lufthansa Csoport légitársaságai a jövőben másként írják jóvá a mérföldeket a Miles & More törzsutasprogram tagjai számára. 2018. márciustól a jóváírt mérföldek száma az utazás árától (a repülőjegy adott légitársaság által felszámított díjakkal növelt árától) és a programban szerzett törzsutasstátusztól függ majd.  A régi rendszerben a foglalási osztálytól, pontosabban a foglalási osztálytól és az útvonal hosszától függött a jóváírt mérföldek száma. 

Eredményes razzia a termékbemutatókon 

2013-ban az árubemutatókat szervező, illetve lebonyolító vállalkozások tevékenységével kapcsolatban beérkezett fogyasztói beadványok száma ugrásszerűen megnőtt 2012-höz képest. Az NFH munkatársai 173 árubemutatón végeztek hatósági ellenőrzést, amelyből 118 esetben tártak fel valamilyen jogsértést, így a kifogásolási arány 68%-os volt.

Egyetlen közös vízummal végig a Selyemúton? 

A hatékonyabb vízumrendszer fontosságát hangsúlyozták a turisztikai és világörökségi szakemberek azon a turizmusstratégiai konferencián, amelyet a Selyemút történelmi útvonal további fejlődési lehetőségeiről tartottak október elején Kazahsztánban, írja az FTNews. 

Elköltözött a BTSZK 

A BTH utód BTSZK új helyre költözött.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!