Változik a sörpiac: már nincs szükség kemény ökölre

2021-ben új időszámítás kezdődik Magyarország egyik legismertebb kisüzemi sörfőzdéjénél. A Balatonvilágoson működő Hedon Sörfőzde az elmúlt év végén nehéz döntésre szánta rá magát: megválik a legismertebb termékeit megszemélyesítő karakterektől.

A főzde a Charlie és Johnny Firpo nevű, emblematikus söreinek receptjét, a további termékeihez hasonlóan, folyamatosan fejlesztette az utóbbi években. A termékfejlesztés tavaly egy következő szintre lépett, de ez csak az egyik oka annak, hogy a jövőben megújult arculattal, Charlie és Johnny néven találkozhatnak a fogyasztók a szóban forgó sörökkel.

A Hedon mindig nagy figyelmet szentelt ezen márkáinak, ugyanakkor a koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés a sörfőzdét is érinti, a Charlie és Johnny Firpo sörök címkéin feltüntetett karaktereket pedig csak igen magas licencdíj ellenében használhatná tovább. A sörfőzdénél, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben tudják tovább készíteni a szóban forgó két sör mellett a többi terméket is, úgy döntöttek, megújítják a két emblematikus Hedon sört, illetve trióvá bővítik a jól ismert párost.



A termékfejlesztéseknek hála a szóban forgó sörök mostani változata kellőképpen letisztult és tökéletesre csiszolt, így az eddig ismert címkék nélkül is fogyasztók kedvence maradhat. 

A Charlie marad az a telt ízvilágú, malátás-rozsos, Cascade komlóval fűszerezett, american pale ale, amely a receptfejlesztésnek köszönhetően az eddiginél is vibrálóbban citrusos, miközben megőrizte barnás árnyalatát és határozott karakterét.

A Johnny könnyed, virágos illatú, kellemesen komlózott blonde ale, amely a világ legnépszerűbb komlói között emlegetett Chinook és Mosaic fajtákkal készül. Ezek biztosítják a 4,8 százalékos alkohol tartalmú sör izgalmasan fenyős, trópusi gyümölcsös ízjegyeit.

A legendás páros első tagjából, Charlie-ból pedig immár téli változatot is főznek Balatonvilágoson: a Winter Charlie egy olyan, rozsos stout, amelyben a Niko Kyoto Cold Brew kávé – a főzde első saját fejlesztésű, alkoholmentes terméke – és laktóz teszi felejthetetlenné, ugyanakkor lágyabbá az élményt. A Vic Secret és Loral komlóval fűszerezett újdonság alapja egy kevéssé keserű ízvilágú, sötét ale, amely a cold brew kávéval meglepően frissítő arcát mutatja.

A Charlie, a Johnny és a Winter Charlie már a Hedon tartályaiban vannak, hamarosan palackba kerülnek, és a fogyasztóük is találkozhatnak velük.

Forrás: Store insider


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.