Varga Péter szerint lazítani kellene a zéró tolerancián

Varga Péter szerint lazítani kellene a zéró tolerancián 

A Varga Pincészet tulajdonosa szerint vissza kellene térni a korábbi szabályozáshoz. 
Jó évet zárt a Varga Pincészet

Jó évet zárt a Varga Pincészet 

"8-9 %-kal emeltük árainkat, miközben a szakma nem emelt, sőt dömpingáron akciózott. A fogyasztóink azonban kitartottak mellettünk, így az áremelés negatív hatása csak 2 %-os  forgalomcsökkenés lett. Kis mértékben, de tovább csökkent 15,9 millió kilogrammra a szüreti szőlő feldolgozásunk, ennek következtében a lédig exportunk is. Árbevételünk 5,9 milliárdról 5,7 milliárdra esett vissza. Nyereségről még nincs számunk, de minimum tartjuk a tavalyi szintet. Minden idők legjobb eredményét értük el a nemzetközi borversenyeken: 13 borunkkal 36 aranyat és 12 ezüstérmet nyertünk" - tájékoztatta lapunkat közleményében a Varga Pincészet.
Díjeső a magyar boroknak

Díjeső a magyar boroknak 

A tavalyi 185 aranyéremnél 40 százalékkal többet, 257-et nyertek a magyarok 2020-ban a rangos nemzetközi borversenyeken.
Egy hónappal tovább tartott a szüret

Egy hónappal tovább tartott a szüret 

A badacsonyi Varga Pincészetben.
Mustból koktél? Mi más!

Mustból koktél? Mi más! 

Hungarikum-koktél keverésére ösztönzi a hazai vendéglátósokat a Varga Pincészet és a magyar bartenderszakma. Versenyt is indítottak e témában.

Varga Pincészet: félbeszakad a díjeső 

A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.

Nőtt a Varga Pincészet minőségi borai iránti kereslet a tavalyi évben 

Több mint tíz százalékkal több bort adtak el tavaly a Varga Pincészetnél, mint egy évvel korábban. Ezen belül a prémium kategóriás borokból származó bevétel növekedés elérte az ötven százalékot, ezekből mintegy 800 ezer palackot értékesítettek.

Gyümölcsös pezsgőkkel újít a Varga Pincészet 

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémiumpezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb fajtája az Irsai Olivér, illetve a szintén népszerű Pinot Noir rozé, valamint egy házasítás, azaz küvé alkot. A gyümölcsös pezsgőkkel a pincészet új fogyasztási szokásokat szeretne elindítania boroknál már bevált friss gyümölcsös trendet követve.

Korszerűsítette badacsonyörsi palackozóját a Varga Pincészet 

Egymilliárd forintos beruházással állított üzembe modern, a palackok tisztaságát, épségét és a töltési szintet is ellenőrző gépsort a Varga Pincészet badacsonyörsi üzemében.
Milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél

Milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél 

A Varga Pincészetnél 2019 novemberétől legnagyobb részben csúcstechnológiájú palackozósoron zárják palackba a borokat Badacsonyörsön.

Mundus Vini 2019: tartolt a Varga Pincészet 

Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt.

Megválasztották a 2019-es év Egri Bortermelőjét 

Július 11-ével elkezdődött a régió legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep, ahol hagyományosan minden évben átadják az Év Egri Bortermelője kitüntető díjat. Az idén immár XXIII. alkalommal megrendezett fesztiválon az Év Egri Bortermelője vándordíjat Tóth Istvánné Rózsika, a Varga Pincészet feldebrői birtokának igazgatója vehette át Tarsoly Józseftől, Eger Város Hegyközségének hegybírójától. Tóth Istvánné pályája során számos sikert ért el hazai és külföldi versenyeken, 2019-ben pedig - egyedülállóként a magyar borászok között - három párizsi és három berlini aranyérmet, Brüsszelben pedig egy nagy aranyérmet nyert el a feldebrői borokkal.

Diadalmenetben a Varga Pincészet 

Világszerte nívósnál nívósabb nemzetközi versenyeken díjazzák aranyérmekkel a cég italait.

Idén még a szüret sem a megszokott időben volt 

"A tavalyi kiugróan jó termést mennyiségben és minőségben is túlszárnyaljuk" - tájékoztatott a Varga Pincészet.

838 milliós fejlesztés a Varga Pincészetnél 

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű felhívásra.

Mustfröccsel energizáltak az ultrabalatonisták 

Tízezer látogatója volt a hétvégén a Varga Pincészetnek – a rozé must fogyott a legjobban.

Feldebrőn az Egri borvidék legnagyobb pincészete 

Átadták a Varga Pincészet új borászatát az Egri borvidéken lévő Feldebrőn. A fejlesztéssel 8,1 millió literre nőtt a borászat tárolókapacitása, amelyből mintegy 3,3 millió liter az erjesztőkapacitás.

A Wizz Air, a MÁV és a Varga pincészet a legmeghatározóbb márkák között 

Ez egy szubjektív lista: társlapunk, a Kreatív sztetoszkópjával megpróbálta végigtapogatni a magyar néplelket, és meghatározni azt, melyik 25, Magyarországon aktív márka eltűnése után maradna itthon a legnagyobb űr. Ez nem egy kívánság- vagy kedvenclista. Azokat keresték, amelyek a legtöbbet mondják el rólunk, magyarokról. A háromrészes márkalista első része.

Jól teljesített tavaly a Varga Pincészet 

A Varga Pincészet tavaly 10,6 millió palack bort adott el belföldön, 1 millió palackkal többet, mint 2013-ban, összes értékesítése pedig 12 millió üveg volt az előző évi 10,6 millió után - közölte Varga Péter ügyvezető-tulajdonos az MTI-vel.

Húsvétkor 3 liter bort ivott egy átlag magyar 

A Varga Pincészet fogyasztási szokásokat vizsgáló megfigyeléséből kiderül, hogy az év végi ünnepeket követően a húsvéti időszakban volt a legnagyobb a borfogyasztás. 

Badacsonyi borok bemutatkozása 

Huszonnyolc badacsonyi borász másfél száz bora sorakozott fel a fővárosi New York Kávéházban.

Tovább csökkenhet Magyarországon a szőlő termőterülete 

A magyarországi bortermelés jelenlegi csökkenő iránya tovább folytatódhat a következő években, mivel kevés a korszerű, újonnan ültetett szőlőterület Magyarországon - mondta Varga Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa csütörtökön Budapesten a 20. Budavári Borfesztiválon az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!