Díjeső a magyar boroknak

A tavalyi 185 aranyéremnél 40 százalékkal többet, 257-et nyertek a magyarok 2020-ban a rangos nemzetközi borversenyeken.

A Varga Pincészet például 35 aranyat nyert, az utána következők 8-at, 8-at. 22 borvidékünkből 5 nyerte az aranyak 80 százalékát sorrendben: a tokaji, a szekszárdi, a villányi, az egri és a badacsonyi.

A Varga Pincészet 11 nagy nemzetközi borversenyen indult, a francia, angol és német versenyek mellett egy-egy magyar, brüsszeli és ázsiai megmérettetésen. Minden versenyen több érmet értek el, csak egyen nem kaptak aranyat, ezen viszont 5 ezüstérmet nyertek. Az aranyérmek közel fele-fele arányban a Varga család badacsonyi és egri borvidéki birtokáról származnak és a két borvidék összes ezeken a versenyeken megnyert aranyérmének 71, illetve 55 százalékát képviselik.

Csak fehér borokat indítottak, a Balatont a Szürkebarát, az Olaszrizling és az Irsai Olivér képviselte, Egert a Hárslevelű és a Sauvignon Blanc. „Közismert tény, hogy hazánk földrajzi fekvése a fehérborra optimális, - meséli Varga Péter alapító tulajdonos – ráadásul a fehérboros Badacsony után az inkább vörösboros Egri borvidéknek is egy fehérboros részén a debrői térségben vetettük meg a lábunkat. Érthető tehát, hogy egyelőre nemzetközi szinten a fehérboraink a versenyképesebbek.”

A hazai pincészetek egyre jobban szerepeltek. 2019 évben ezeken a versenyeken összesen 185 magyar aranyérem született, 2020-ban ez 40  százalékkal 257-re nőtt. 22 borvidékünkből 5 szerezte az aranyérmek 80 százalékát: Tokaj 57-et, Szekszárd 46-ot, Villány 43-at, Eger 32-t és Badacsony 24-et.

Forrás: Varga Pincészet / Turizmus Online


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.