Díjeső a magyar boroknak

A tavalyi 185 aranyéremnél 40 százalékkal többet, 257-et nyertek a magyarok 2020-ban a rangos nemzetközi borversenyeken.

A Varga Pincészet például 35 aranyat nyert, az utána következők 8-at, 8-at. 22 borvidékünkből 5 nyerte az aranyak 80 százalékát sorrendben: a tokaji, a szekszárdi, a villányi, az egri és a badacsonyi.

A Varga Pincészet 11 nagy nemzetközi borversenyen indult, a francia, angol és német versenyek mellett egy-egy magyar, brüsszeli és ázsiai megmérettetésen. Minden versenyen több érmet értek el, csak egyen nem kaptak aranyat, ezen viszont 5 ezüstérmet nyertek. Az aranyérmek közel fele-fele arányban a Varga család badacsonyi és egri borvidéki birtokáról származnak és a két borvidék összes ezeken a versenyeken megnyert aranyérmének 71, illetve 55 százalékát képviselik.

Csak fehér borokat indítottak, a Balatont a Szürkebarát, az Olaszrizling és az Irsai Olivér képviselte, Egert a Hárslevelű és a Sauvignon Blanc. „Közismert tény, hogy hazánk földrajzi fekvése a fehérborra optimális, - meséli Varga Péter alapító tulajdonos – ráadásul a fehérboros Badacsony után az inkább vörösboros Egri borvidéknek is egy fehérboros részén a debrői térségben vetettük meg a lábunkat. Érthető tehát, hogy egyelőre nemzetközi szinten a fehérboraink a versenyképesebbek.”

A hazai pincészetek egyre jobban szerepeltek. 2019 évben ezeken a versenyeken összesen 185 magyar aranyérem született, 2020-ban ez 40  százalékkal 257-re nőtt. 22 borvidékünkből 5 szerezte az aranyérmek 80 százalékát: Tokaj 57-et, Szekszárd 46-ot, Villány 43-at, Eger 32-t és Badacsony 24-et.

Forrás: Varga Pincészet / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.