Varga Péter szerint lazítani kellene a zéró tolerancián

A Varga Pincészet tulajdonosa szerint vissza kellene térni a korábbi szabályozáshoz. 

Az nonszensz, hogyha autóval érkezem meg egy étterembe, akkor a vacsorához nem ihatok meg egy pohár bort. Ez nemcsak, hogy visszaveti a borfogyasztást, az egészséges életmód ellen hat - jelentette ki Varga Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa a 24.hu-nak adott interjúban.

Úgy véli, hogy az alkohol teljes korlátozása az autóvezetés előtt szétrombolja a kulturális szokásokat és a gasztronómiát. Varga Péter szerint ez ügyben nem kezelik felnőttként az embereket. 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az egy főre eső borfogyasztás Magyarországon: 30 év eltelte alatt hivatalosan 36 literről 18 literre, de a feketekereskedelem visszaszorulása miatt úgy gondolja, inkább a kétharmadával csökkent. Ez nemcsak hazai, hanem nemzetközi tendecia. Itthon persze a kézműves sörpiac felfutása is hozzájárult a borfogyasztás visszaeséséhez. A szakember szerint ebben persze van generációs hullámzás is. 

Mindenesetre az interjúban hosszan fejtegeti, hogy a zéró tolerancia helyett érdemes lenne visszatérni a korábbi, 8 ezrelékes szabályozáshoz. Ami persze segítene a borászokon is, megfoghatná a fogyasztás zsugorodását. 

Beszélt arról is, hogy ugyan évek óta pletykálják, de semmi valóságalapja nincs annak, hogy Mészáros Lőrinc megvásárolná a cégét. 

Forrás: 24.hu


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.