Mustfröccsel energizáltak az ultrabalatonisták

Tízezer látogatója volt a hétvégén a Varga Pincészetnek – a rozé must fogyott a legjobban.

A hagyományokhoz híven a badacsonyörsi Varga Pincészet idén is a legnagyobb és legszínesebb frissítő és váltópontjaként szolgált az NN Ultrabalatonon résztvevő csapatoknak és egyéni futóknak.

A versenyzők Balatonaligáról indulva futották körbe a Balatont, a táv hossza 221 km, ebből 1 km a Pincészeten keresztül vezetett, ezért több ezer futó és kísérőik látogattak el oda.

Az első futók már délben megérkeztek a Vargához, az utolsók éjjel egykor haladtak tovább. A verseny útvonala keresztül vezetett fahordókkal szegélyezett 14 oC fokos, hűs pincén is. A beérkező versenyzők frissítőként mustfröccsöt kaptak, ami magas vitamin- és cukortartalma miatt kiváló energiapótló ital.

 „Úgy gondolom, hogy tapasztalt helyszínszervezőknek számítunk, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy helyet adtunk az Ultrabalaton egyik váltópontjának. A nap során nálunk váltó kb. 2500 futón kívül az éppen pihenő csapattársak és a kísérők nagy része is megfordult nálunk, így előfordult, hogy egyidőben rengeteg embert kellett vendégül látunk. Egyszerre akár négyszázan is asztalhoz tudtak ülni, de sokan a gyönyörű idő miatt a Balatonra és Badacsony-hegyre néző pázsitot választották pihenőhelynek. A futóversenyt számos cég csapatépítésre használta, a Varga Pincészetnek is indult egy 12 fős csapata, a távot 20:29:43 alatt teljesítettük, de emellett fontos volt az is, hogy a verseny lebonyolításában résztvevő húsz munkatársunk majdnem 24 órán keresztül nyújtott magas szintű szolgáltatást az idelátogatóknak, és mindezt tökéletes összhangban, egy csapatként tették” – összegezte a szombati versenynapot Varga Máté, a Pincészet egyik tulajdonosa.

A gasztronómiai élmények 2018-ban sem maradhattak el: a Varga-féle bor és must fröccsök a Varga Fröccsteraszon, a meleg street food ételek, és rétesműhelyben készült finomságok. Az éjszaki futáshoz nélkülözhetetlen kávéról az ország legjobb baristája, Török Ádám gondoskodott.

Forrás: Élelmiszer Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.