A hagyományokhoz híven a badacsonyörsi Varga Pincészet idén is a legnagyobb és legszínesebb frissítő és váltópontjaként szolgált az NN Ultrabalatonon résztvevő csapatoknak és egyéni futóknak.
A versenyzők Balatonaligáról indulva futották körbe a Balatont, a táv hossza 221 km, ebből 1 km a Pincészeten keresztül vezetett, ezért több ezer futó és kísérőik látogattak el oda.
Az első futók már délben megérkeztek a Vargához, az utolsók éjjel egykor haladtak tovább. A verseny útvonala keresztül vezetett fahordókkal szegélyezett 14 oC fokos, hűs pincén is. A beérkező versenyzők frissítőként mustfröccsöt kaptak, ami magas vitamin- és cukortartalma miatt kiváló energiapótló ital.
„Úgy gondolom, hogy tapasztalt helyszínszervezőknek számítunk, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy helyet adtunk az Ultrabalaton egyik váltópontjának. A nap során nálunk váltó kb. 2500 futón kívül az éppen pihenő csapattársak és a kísérők nagy része is megfordult nálunk, így előfordult, hogy egyidőben rengeteg embert kellett vendégül látunk. Egyszerre akár négyszázan is asztalhoz tudtak ülni, de sokan a gyönyörű idő miatt a Balatonra és Badacsony-hegyre néző pázsitot választották pihenőhelynek. A futóversenyt számos cég csapatépítésre használta, a Varga Pincészetnek is indult egy 12 fős csapata, a távot 20:29:43 alatt teljesítettük, de emellett fontos volt az is, hogy a verseny lebonyolításában résztvevő húsz munkatársunk majdnem 24 órán keresztül nyújtott magas szintű szolgáltatást az idelátogatóknak, és mindezt tökéletes összhangban, egy csapatként tették” – összegezte a szombati versenynapot Varga Máté, a Pincészet egyik tulajdonosa.
A gasztronómiai élmények 2018-ban sem maradhattak el: a Varga-féle bor és must fröccsök a Varga Fröccsteraszon, a meleg street food ételek, és rétesműhelyben készült finomságok. Az éjszaki futáshoz nélkülözhetetlen kávéról az ország legjobb baristája, Török Ádám gondoskodott.
Forrás: Élelmiszer Online