Ezeket az utazókat a háború sem tartóztatja fel

Ezeket az utazókat a háború sem tartóztatja fel 

Ultraortodox zsidók tömegei szokásos zsidó újévi zarándoklatukra Ukrajnába, Uman városba tartanak a figyelmeztetések ellenére - jelentette a helyi média.
Marco Polo útján gyalogol végig egy olasz nő

Marco Polo útján gyalogol végig egy olasz nő  

Végig járja Marco Polo útját Velencétől Pekingig egy 72 éves olasz nő, aki zarándoklatát a békéért tett túrának nevezi.
Célba ért a 95 éves zarándok

Célba ért a 95 éves zarándok 

Célba ért a 95 éves zarándok
Több tízezer turista érkezhet a spanyolországi zarándok ünnepre

Több tízezer turista érkezhet a spanyolországi zarándok ünnepre 

Idén is a turisták tízezreire számítanak a világ különböző részeiből, a július 25-én kezdődő és egy hétig tartó programsorozatra.

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Nagyváradra 

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. 
Zakatol a zarándokturizmus Szaúd-Arábiában

Zakatol a zarándokturizmus Szaúd-Arábiában 

A Canadean piackutató cég előrejelzése szerint 2020-ra Szaúd-Arábia elérheti az évi 20 milliós turistaérkezést, miután az utóbbi években egyre inkább virágzik a vallási turizmus, és az éves mekkai zarándoklaton, a haddzson való részvételre is folyamatosan nő a kereslet.

Földi örömök, lelki béke 

Magyarország tele van izgalmas, felfedezésre váró helyekkel. Legutóbb Baktalórántházán győződtem meg erről, ahol gasztronómiai, kulturális és szellemi élményekben egyaránt részem volt.

Negyven nap alatt a Normafától Csíksomlyóig 

Kedden indul Budapestről a negyven napig tartó gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra - mondta el a zarándoklatot szervező Mária Út Egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
El Camino-zarándoklatot szervez a Proko Travel

El Camino-zarándoklatot szervez a Proko Travel 

Megjelent a Proko Travel 2016 nyári katalógusa. A kínálatban csoportos El Camino-zarándoklat is szerepel. 

Emlékvonat indul az Isonzóhoz 

Az Isonzó front főbb magyar vonatkozású emlékhelyeit meglátogató, zarándoklat jellegű négy napos vasúti körutazás indul július 20-án az isonzói csata századik évfordulójára az első világháború centenáriumának alkalmából.

Megalakult a Vallási Turizmus Szövetség 

Megalakult a zarándokok érdekvédelmi szervezete, a VATUSZ, amely a zarándoklatok és zarándokok érdekvédelmi szervezete - jelentette be Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda igazgatója január 27-én hétfőn, a szervezet központjában az alakuló közgyűlés után megtartott sajtótájékoztatón.

Jeruzsálemmel és Mekkával kelne versenyre Nepál 

A világon él közel 1 milliárd buddhista, a vallásalapító szülőhelyére mégis alig pár százezeren látogatnak évente. Ha több lenne a zarándok Lumbiniben, Nepál a turizmusból gazdagodhatna meg. Fejlesztésbe már most belefognak - számolt be szerdán az Asiaport.hu.

Megújul a máriagyűdi kegyhely 

Az elkövetkezendő két esztendőben jelentős uniós támogatás felhasználásával újul meg a máriagyűdi kegyhely.

800 kilométert gyalogolt a magyar lány 

800 kilométert egyedül, gyalog megtenni a gyengébb nem képviselőjeként a következőképp lehet: egy, a hát vonalában jól alátámasztott, profi hátizsákkal, benne könnyű hálózsákkal, két váltás fehérneművel, egy váltócipővel, egy papuccsal, egy shortként is viselhető (lecsatolható) nadrággal, két zoknival, két pólóval, egy pulóverrel, egy esőkabáttal, egy mikroszálas minitörülközővel, egy zseblámpával, egy kulaccsal és tisztálkodószerekkel.

Zarándoknak áll Eperjes Károly! 

2013-ban az évnyitó magyarországi zarándoklaton Eperjes Károly is részt vesz. 

Megújul a máriaradnai zarándokhely 

Uniós forrásból, mintegy 3,4 milliárd forintból újul meg a máriaradnai zarándokhely a következő két évben - közölte a Ferences Sajtóközpont kedden az MTI-vel.

Zarándoklat határokon át 

Ausztriában dinamikusan fejlődik a zarándokturizmus, derült ki azon a bécsi sajtótájékoztatón, amelyen téma volt a Vas megyét is érintő – Mariazelltől Csíksomlyóig vezető – Mária Út is.

A magyar El Camino 

A Magyar Zarándokút Egyesület a spanyol El Camino-hoz hasonló zarándokutat hívott életre, amely tavasztól várja a zarándokokat. Munkatársunktól

A jelek az erdőben összeérnek 

Hogy a jelek összeérjenek, Tokajon is keresztülhalad a Mariazell és Csiksomlyó közötti Mária Út.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!