hirdetés

A top 20 szálloda közül az 5. Magyarországon van!

A Condé Nast Traveler bejelentette idei Readers’ Choice díjának eredményeit, melyen az Aria Hotel Budapest 5. helyezést ért el a közép-európai szállodák között. 

hirdetés

A  világ egyik vezető turisztikai lapja idén is összeállította a legjobbak listáját az olvasói értékelések alapján. A régiós mezőny ebben az évben átalakult, mivel Readers’ Choice Awards történetében először közép-európai régióhoz sorolták Svájcot is, így a régió top húszas listájának majdnem fele svájci hotelekből áll. A listában több magyar hotel is szerepel: az ötödik helyen az Aria Hotel Budapest, a nyolcadikon a Four Seasons Hotel Gresham Palace, a tizennyolcadikon az InterContinental Budapest a huszadikon pedig a Corinthia Hotel Budapest.

Különösen jól teljesített az ötödik helyen végző Aria Hotel Budapest. A New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja 2016-ban és 2018-ban is aranyérmet szerzett ezen a versenyen, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, idén is csak négy svájci hotel előzte meg. A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban. Idén rekordszámú, több mint 600 000 olvasó töltötte ki az értékelést a világ minden tájáról, pillanatképet adva arról, hogy hogyan alakulnak utazási szokásaink. A nyertesek listája itt olvasható.

 

Moór Katalin, az Aria Hotel Budapest sales és marketing vezetője

Svájc világszerte híres kiemelkedő szállodaipari szolgáltatásairól és hotel management iskoláiról, mint az Ecole Hoteliere de Lausanne, a Glion vagy a SHMS - Swiss Hotel Management School. A Condé Nast Traveler toplistájának élmezőnyében végzett intézmények, mint a zürichi Baur au Lac Hotel, a lausanne-i Beau-Rivage Palace Hotel, a pontresinai Grand Hotel Kronenhof, illetve a St. Moritz-i Kulm Hotel jelentős történelmi múltra tekintenek vissza, itt alakultak ki az európai luxus vendéglátás alapjai. Kultúrtörténeti szempontból is jelentős intézményekről van szó: az 1844-ben alapított zürichi Baur au Lac Hotelben Sisi császárné egyszer egy egész nyarat töltött, Richard Wagner itt tartotta A Walkür első felvonásának világpremierjét Liszt Ferenc közreműködésével, 1892-ben pedig a svéd iparmágnás, Alfred Nobel itt döntött a nemzetközi Nobel-békedíj megalapításáról.

“A svájci szállodaipar sajátja, hogy ezek az intézmények javarészt magántulajdonban vannak, presztízsüket a generációról generációra örökített értékek és a tradíciók adják, miközben folyamatosan fejlődnek, frankmilliókat költenek a fejlesztésekre. - mondja Moór Katalin.

A Condé Nast Traveler idei toplistáján az Aria Hotel Budapest mellett három másik budapesti szálloda is helyet kapott: a Four Seasons Hotel Gresham Palace, az InterContinental Budapest és a Corinthia Hotel Budapest.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk