Januárban is folytatódik a szállodások CSR-akciója

A HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) CSR szekciójának közös szervezésében a szállodások ismét összefognak és a mélyszegénységben élők megsegítésére a karácsonyi adománydömping után a csendesebb januárban akcióznak:

A Magyar Vöröskereszt munkatársaival együttműködve még tart a téli ruhák összegyűjtését célzó akció: a szervezők és a kampányban részvevő gyűjtőpontok 2022. január 16-ig várják az adományokat 2 budapesti és 15 vidéki helyszínen. Adományként jó állapotú, őszi, téli ruhákat várunk lehetőleg zsákokba csoportosítva a következő kategóriák szerint: férfi, női, gyerek(fiú), gyerek(lány)

 

A szervezők hangsúlyozzák: bár az akciót szállodások szervezik, de nem csak szállodásoknak, bárki, aki a gardróbját egy kicsit tehermentesítené, elhozhatja adományát a megadott gyűjtőpontok bármelyikére.

A ruhagyűjtő akció lezárása után a szállodások jótékonysági főzéssel folytatják az éves CSR programjukat: január 23-án Budapesten, február második felében pedig egy országos akció keretében 12 helyszínen fognak össze a szakma képviselői, hogy egy tál meleg ételhez juttathassák a rászorulókat – az esemény beszállítópartnere a Mirbest Kft lesz, az adományokat a Magyar Vöröskereszt budapesti és regionális irodáinak munkatársai fogják a megfelelő helyekre eljuttatni. Az országos akcióhoz még keresünk vidéki csatlakozni kívánó vidéki szállodákat és éttermeket.

További információk:

Ruhagyűjtés: Dudás Ildikó, Tel: 36 20 474 5018 Email: [email protected]

Jótékonysági főzés: Varga Kitti  Tel: 36 30 663 9603 Email:  [email protected]

Általános infok: Anek Dóra Tel: +36 20 468 3683  Email: [email protected]

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.