hirdetés

Kizárják a Szállodaszövetségből a Saphir Aqua-t?

A Magyar Szállodaszövetség kezdeményezi a soproni Hotel Saphir Aqua kizárását a szövetségből; rossz fát tettek a tűzre.

Munkatársunktól

hirdetés

Mégpedig azzal, hogy mintegy 1800, előleget befizetett vagy vouchert vásárolt vendége orrára csukta az ajtót. Hagyott a honlapján egy üzenetet az alig egy éve üzemelő ház, mely szerint előreláthatólag július 20-ig zárva tartanak. Az a nap is eltelt, nem történt semmi és ezúttal a következőről értesíti a pénzük után szaladó ügyfeleit a hotel: „A szálloda üzemeltető váltásával kapcsolatos tárgyalások elhúzódása miatt a nyitás pontos időpontját nem tudjuk. A már befoglalt vendégeinket ezúton is kérjük, hogy ne induljanak útnak, mert a Hotel nem tudja fogadni őket. Értesítést foglalásokkal és az esetleges kártérítésekkel kapcsolatban július 25 és augusztus 5. között küldeni fog a Hotel. Megértésüket köszönjük! A fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és e-mailben!”

Megtudtuk, számos vendég a helyszínen, bőrönddel a kezében ámult a bezárt szálloda ajtó előtt, hogy a pihenése oda lett, mivel a Spahir előzetesen nem kötötte orrukra ezt a kis „apróságot”. A pénzt próbálják visszakapni, egyelőre hiába, bár némi reményre adhat okot a fenti üzenet. Egy Turizmus Online-nak nyilatkozó károsult úgy tudja, hogy a 20-i időpont fordulópont lett volna, amikorra is új üzemeltető került volna a képbe a Hotel-Cardos Kft. helyére. Értesüléseink szerint a Cardos egy soproni ingatlanfejlesztőtől bérelte a létesítményt, a bérleti díj fizetését viszont a karbantartások és felújítások elvégzésével váltotta ki. A Cardos szerint ezeket a munkákat ők rendre elvégezték, míg a bérbeadó szerint nem; ebből elszámolási vitájuk kerekedett. A követelt pénzt a Cardos nem fizette meg, a tulajdonos pedig kitette őket az épületből. Állítólag nem csupán a vendégek pénze kering valahol az éterben, de forrásaink szerint az alkalmazottakat sem fizették ki egy ideje. Arról is szó van, hogy eladják a házat magát.

A Turizmus Online-nak nyilatkozó károsult úgy tudja, hogy mintegy 1800-ra tehető a befizetők száma, akik átlagosan 30 ezer forintokat fizettek be; az az 54 millió ebből nem is olyan kevés pénz. Sokan állítólag számlát sem kaptak az előzetes befizetésekről, mely már önmagában is szokatlan jelenség - teszi hozzá forrásunk.

A Szállodaszövetség nem maradt tétlen

Az ügy nem csupán a fizetővendégeknél verte ki a biztosítékot, hanem a szakmai szervezetnél is, miután több vendég – közülük nem egy maga is szállodaipari szakember – fordult panasszal a Szállodaszövetséghez. Az MSZSZ erre július 7-én küldött egy levelet a szálloda vezetésének, postafordultával tájékoztatást vártak a kialakult helyzetről. A megjelölt 8 napos határidőn belül sem kapták meg a magyarázatot az MSZSZ Alapszabályát és Etikai Kódexét sértő, a tisztességes vendéglátással teljesen ellentétes, elfogadhatatlan gyakorlatról. A szót tett követte; az MSZSZ Alapszabályának 5. pontja alapján kezdeményezi a Hotel Saphir Aqua kizárását a Szövetségből hozzátéve, hogy „A Magyar Szállodaszövetség károsnak tartja és elítéli fenti etikátlan üzletviteli magatartást, ami az egész szállodás szakmának, s különösen tagszállodáinknak presztízse szempontjából káros.”

A Saphir tavaly áprilisban nyitotta meg a kapuit, ekkor még bizonyára nem sejtették, hogy a kortárs hazai szállodaipar egyik legrövidebb történetévé válnak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk