hirdetés

Luxusstrand lesz az aligai pártüdülőből

Együttműködési megállapodást írt alá Fekete Barnabás balatonvilágosi polgármester a Club Aliga új tulajdonosának, a Pro-Mot Hungária Kft-nek a képviselőjével, Zvi Frankkal - adta hírül a sonline.hu..

hirdetés

Zvi Frank a ceremónia után azt hangsúlyozta, hogy bár eddig a fejlesztés előkészítése vontatottan haladt, ez a szimbolikus gesztus felgyorsíthatja a folyamatot.

Fekete Barnabás világosi polgármester tájékoztatója szerint az izraeli hátterű kft. tíz-tizenöt éven belül 75 milliárd forintos fejlesztést valósít meg a hajdani pártüdülő területén. Fekete emlékeztetett rá: egy évtizede még télen-nyáron fogadta a vendégeket az üdülőkomplexum, háromszáz főnek adott munkát és jelentős adóbevételt hozott a településnek. Ma azonban csak romlik és romlik az épületek állaga, sürgető, hogy történjék végre valami.

A sonline.hu szerint a polgármester hozzátette: megnyugodhatnak a helyiek és az üdülőtulajdonosok, a Club Aligában a nagyszabású fejlesztés után is lesz lehetőségük a Balaton megközelítésére, ingyenes fürdőzésre. Ennek érdekében több tüntetést is tartott a helyi üdülőközösség az elmúlt évtizedekben. Balatonvilágos az a tóparti település, melynek nincs szabad balatoni partszakasza, annak idején minden centijét elfoglalta a pártüdülő, ahol gyakori vendég volt Kádár János, különálló villája is volt neki, s egy ízben Fidel Castrót is vendégül látta.

A sonline.hu ugyanakkor emlékeztet rá, hogy tavaly szeptemberben ugyanakkor arról írtunk: feljelentés nyomán hűtlen kezelés gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított a Club Aliga privatizációjával kapcsolatban. (forrás: sonline.hu)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk