hirdetés

Magához tér a három csillagos szegmens?

A Magyar Hotel Monitor 2011. január-novemberi adatai megerősítik azt a korábbi tendenciát, hogy a budapesti 3* szállodák teljesítménye elvált az iparág átlagos folyamataitól.

hirdetés

A budapesti 3*-os szállodák mind foglaltság, mind pedig átlagár szempontjából kedvező
változásoknak örülhetnek és kedvező adat az is, hogy a budapesti 4*-os szállodák átlagárai is újra felfelé mozdultak el (stagnáló átlagos foglaltsági szint mellett). A vidéki szállodákra azonban
ezek a kedvező folyamatok csak korlátozottan jellemzőek: bár az átlagárak valamelyest meghaladták az elmúlt évi szintet (és ebben minden bizonnyal az HUF/EUR árfolyam változása is szerepet játszott), mindezt a kihasználtság 10%-os csökkenése mellett tudták elérni. Az MHM az 5*-os szállodákra vonatkozóan ugyancsak a 2010-es év vonatkozó adatait meghaladó teljesítményt mutat.

A Magyar Hotel Monitor a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szakmai támogatásával 137 szálloda napi adatai alapján készülő elemző rendszer.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk