A legnagyobb hévízi hotelben az egészségmegőrzés és a gyógyítás mellett kiemelt szerep jut a gasztronómiának is, amely egyedülálló módon az egészségügyi szolgáltatásokkal összekapcsolva, integrált rendszerben működik. A kulináris élvezetek központja a Carbonában az Attila étterem, amely idén a „Gasztronómia művészete” című pályázattal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat vendéglátás kategóriában. A Carbona ezúttal már másodszorra, ráadásul a hotelek közül egyedüliként nyerte el a kitüntetést. „A Magyar Termék Nagydíj® komoly elismerése az egészségtudatos gondolkodás terjesztése érdekében végzett munkánknak” – mondta el Dr. Lukács Ferenc, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a díj átvételekor.
A Carbona az egészségmegőrzés és gyógyulás érdekében egymásra épülő, komplex szolgáltatáscsomagokat kínál, és nem különállóan tekint az egyes kezelésekre. Az egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatások közé integrálták a mostani díjnyertes Attila étterem kínálatát is. Így például már a szállodai szoba foglalásakor számos olyan programra kapnak ajánlatot a vendégek, amelyek összehangolják az étkezést és a gyógy- valamint wellness kezeléseket. Az étrend összeállítása mellett szakmai előadásokat, életmód-tanácsadást, valamint szakemberekkel történő személyes konzultációt is kínál a gyógyszálloda kúrától függően.
Az Attila étterem étel- és italkínálata konyhaművészetileg is sokszínű. Az egyes ételeket színkódok alapján különböző kalória-kategóriákba sorolják, a különböző ételallergiák kezelésére pedig teljes körűen felkészültek. A vendéglátóhelyen naponta átlagosan 800 főre készítenek ételt, míg a több mint 50 féle palackból álló hagyományos és bio borkínálat hazánk borvidékeit reprezentálja. Az Attila étterem diétás és paleolit ételkínálata a magyar éttermek között egyedülálló. „Beszállítóink lehetőség szerint a környék vállalkozásai, gazdaságai közül kerülnek ki. Célunk, hogy az alapanyagok minél rövidebb időn belül a termelési helyről a konyhánkba kerüljenek” – avat be az Attila étterem egyik titkába Zámbó Tibor mesterszakács, a hévízi NaturMed Hotel Carbona vendéglátás igazgatója.
A Carbona kiemelkedő pályázatának köszönhetően különdíjként 1 évre szóló díjmentes élelmiszerbiztonsági tanúsítást is elnyert a TUV Rheinland InterCert Kft.-től.
Másodszor is Magyar Termék Nagydíjas a hévízi Carbona
Másodszorra kapta meg Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést. Ezúttal a szálloda éttermét díjazta a zsűri, amelynek gasztronómiai kínálatát a szakemberek hatékonyan hangolták össze a hotel egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatásaival. A Carbona a magyar szállodák között eddig az egyetlen, amely megkapta a minőség ügye iránt elkötelezetteknek járó elismerést.

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján
Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában
A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels
A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe
Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról
Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel
NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben
Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról
Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel
Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.