hirdetés
hirdetés

A hétvégi vihar alaposan megtépázta a reptér menetrendjét

A szombat hajnali vihar komoly fennakadásokat és károkat okozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, közölte a Budapest Airport Zrt.

hirdetés

Mint írták, az ítéletidő miatt a repülőtér forgalmát 1.45 és 6 óra között fel kellett függeszteni, mert a biztonságos fel- és leszállás az időjárás miatt ellehetetlenült.

Ennek következtében négy érkező járat - a Wizz Air Lisszabonból és Korfuból, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járata - éjszaka nem tudott leszállni Budapesten, és másutt, vagyis Debrecenben, Bécsben és Belgrádban szállt le.

 

A kora reggel induló járatok többsége késésekkel ugyan, de el tudott indulni, jelenleg egyes Ryanair járatok esetében várható több órás késés, mert a légitársaság két, éjszaka Budapesten parkoló gépe megsérült - emelték ki.
Hozzátették még, a repülőtér szombat reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ugyanakkor csak az 1. futópályán zajlik a forgalom, mert a 2. futópályát még takarítják a vihar által ráhordott szennyeződésektől és sártól, illetve javítják a megrongálódott fénytechnikai berendezéseket. A 2. pálya nyitása időközben megtörtént.
A terminálépületekben több helyen is beázások keletkeztek, ezeket folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai, tették hozzá. A javítási munkálatok a forgalmat nem akadályozzák.
A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak járataikról a www.bud.hu oldalon.

(forrás: Budapest Airport Zrt. / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk