hirdetés
hirdetés

A járvány előtti szinten a hazai légtérforgalom

Közel 1,1 millió járat biztonságáról gondoskodtak a HungaroControl légiforgalmi irányítói és repüléstájékoztatói tavaly. Bár a budapesti nemzetközi repülőtéren a járatok száma még elmarad a járvány előttitől, a magyar és a koszovói légtér forgalma meghaladta a 2019-est - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Minden korábbi rekordot megdöntött a Magyarország légterén átrepülő járatok száma 2022-ben:
a magyar légiforgalmi irányítók 785 227 repülőgép biztonságos átrepülését biztosították tavaly, ez a gépmozgásszám az előző évi forgalmat 31, míg a járvány előtti 2019-est 3 százalékkal haladja meg, de még a korábbi 2018-as rekordnál is 1 százalékkal magasabb.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a le- és felszálló járatok száma 97 301 volt tavaly a HungaroControl adatai szerint, amely a 2021-es forgalomhoz képest jelentős, 80 százalékos emelkedést mutat, de a járvány előtti év forgalmától még mintegy 20 százalékkal elmarad.

Forrás: HungaroControl

Magyarország alacsony – úgynevezett nem ellenőrzött – légterében a HungaroControl repüléstájékoztató szolgálata által kezelt gépek száma 64 666 volt tavaly, amely az előző évhez viszonyítva 15 százalékos forgalombővülést jelent, és csaknem eléri a rekordnak számító 2019-es teljesítményt.

A HungaroControl légiforgalmi irányítói és repüléstájékoztatói által Magyarország légterében kezelt teljes forgalom 947 194 volt 2022-ben, amely az előző évihez képest 75 százalékos bővülés, a járvány előtti év forgalmát pedig 0,26 százalékkal haladja meg.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk