hirdetés
hirdetés

Az Emirates már élesben teszteli a digitális útlevelet

A Dubajból Barcelonába tartó EK185-ös járatának utasai elsőként próbálhatták ki a digitális útlevelet, amelynek segítségével már a repülőtérre érkezés előtt megoszthatták teszteredményüket a légitársasággal.

 

hirdetés

Az Emirates megkezdte a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) Travel Pass applikációjának tesztelését. A IATA Travel Pass egy olyan okostelefonos alkalmazás, amely segíti a felhasználókat utazásaik megtervezésében.

A tesztelés első körben a Dubajból Barcelonába, valamint London Heathrow reptérről Dubajba közlekedő járatain zajlik, de hamarosan további útvonalakon is alkalmazzák majd. Az arra jogosult utasokat személyesen kérik meg, hogy töltsék le az alkalmazást, és utazásuk előtt regisztráljanak.

A IATA digitális útlevelével a felhasználók igazolhatják, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták a vírus elleni védőoltást. A rendszer arra is alkalmas, hogy a hatóságok és a légitársaságok ellenőrizzék ezeket az igazolásokat, továbbá az utasok egy helyen, digitálisan tárolhatják úti dokumentumaikat.

A IATA Travel Pass applikáció arra is alkalmas, hogy tájékoztassa felhasználóját a legfrissebb, járvánnyal kapcsolatos hatósági előírásokról, hírekről, továbbá regisztrálni lehet vele a hitelesített tesztközpontokban, melyek megfelelnek a célország követelményeinek, a laborok pedig a teszteredményeket egyenesen a felhasználó okostelefonjára küldhetik. 

(forrás: Flow pr)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai