hirdetés
hirdetés

Fellebbezett a Ryanair a fogyasztóvédelmi bírság miatt

A legfelsőbb fórumig elmenne a bírság megsemmisítése érdekében az ír légitársaság. 

hirdetés

Most megfellebbeztük ezt az alaptalan bírságot, és a döntést végül az uniós bíróságon fogjuk megsemmisíteni, mivel az uniós jog garantálja a légitársaságoknak azt a szabadságot, hogy ők szabják meg az áraikat, és a visszamenőlegesen kivetett adókat a fogyasztókra hárítsák át. A magyar kormány és a fogyasztóvédelem is köteles betartani ezeket az uniós törvényeket – fogalmazott a Ryanair közleménye szerint a tulajdonosa, Michael O'Leary. A légitársaság már korábban, a bírság kiszabásának bejelentésekor közölte, hogy él majd a fellebbezés lehetőségével - írta az Index. 

Ismeretes, hogy miután a magyar kormány úgynevezett extraprofit adót vetett ki több más ágazat mellett a légitársáságokra is, a döntésen felháborodó O'Leary emlékezetes, a nemzetközi sajtót is bejáró üzengetésbe kezdett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel. Egyúttal azonnal áthárította az utasonként 15 eurós pluszterhet az utasokra, méghozzá azokra is, akik a törvény hatályba lépése előtt váltották meg a jegyeiket. Nem sokkal ezt követően meg is indult egy fogyasztóvédelmi eljárás a cég ellen emiatt. Augusztus 8-án az ügyben eljáró szerv 300 millió forintos bírságot rótt ki a légitársaságra, és utóbb az is kiderült, hogy többek között azzal indokolták, hogy jogtalan az adó utasokra áthárítása, mert eleve nem a cégnek, hanem a földi kiszolgálónak kell megfizetni.

Persze most is visszatért kedvenc az adó kapcsán elhíresült szavához a híresen szabadszájú cégvezér. A közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy az adó kivetésénél csak egy idiótább dolog van, hogy az igazságügyi miniszter hamarabb értesült a bírságról, mint maga az elmarasztalt cég. Márpedig érvelésük szerint az, hogy Varga Judit előbb posztolta a Facebookra a döntést, minthogy ők kézhez kapták volna, egyetlen dolgot bizonyít, méghozzá azt, hogy politikai okokból bírságolták meg a céget. 

O'Leary ezen kívül megismételte azt a korábbi kijelentését is, amely szerint a veszteséges iparágra kivetett magyar különadó értelmetlen, és csak azt eredményezi, hogy a Magyarországra és Magyarországról való utazás drágább, kevésbé versenyképes lesz, mint ha más Közép-Európai repterekre mennének az emberek. 

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk