hirdetés
hirdetés

Futófesztivállá alakul át hétvégén a főváros

Esély sincs arra, hogy a futóverseny helyszínén bárki is bárhová időben odaérjen. Itt a pontos menetrend, hogy meg tudja szervezni saját menekülő útvonalát, ha nem nevezett be az idei versenyre.

hirdetés

Mint az előzetes nevezések alapján beszámoltak róla a szervezők, az előnevezettek száma elérte a 17 ezret, így mintegy 18 ezer résztvevőt várnak a hétvégén sorra kerülő kétnapos 37. Spar Budapest Maraton Futófesztiválra.

Depositphotos
Depositphotos
 

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója elmondta, hogy 89 országból érkeznek indulók, újra nagy számban jönnek angol és francia futók. Magyarországról mintegy 830 településről neveztek.
Szombaton és vasárnap összesen 15 féle távot teljesíthetnek a résztvevők. Az első napon 9 órakor kezdődik a 10 kilométeres verseny, majd következik az 5 km-es Riska minimaraton, a Spar 10+5 km futás, aztán a 4x2 km-es Hervis-váltó, délután pedig jön a Fodisz esélyegyenlőségi futam, a Nestlé családi futás (1 km), a Flora maratonka (2,3 km), a gyaloglás, valamint a 14+5 és a 14+10 km.
Vasárnap 9 órakor vágnak neki a futók a klasszikus 42,5 kilométeres távnak, melynek útvonala a Duna két partján halad végig. A maratont párban és váltóban is lehet teljesíteni. Ezen a napon kerül sor a 30 km-es futásra, aztán a 14, a 14+5 és a 14+10 km-es távra.
A rajt és a cél ezúttal is az ELTE lágymányosi campusánál lesz.
Az eseményen 13 ezer banánnal, 80 ezer liter vízzel, 20 ezer darab csokoládéval és 280 kg szőlőcukorral frissítik a futókat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk